vesikalik fotoğraf

0 /
angelus
bir ani, bir tat olsun diyerek fotografciya arkadasinla birlikte gidip "hocam bu muzaffer ikimizin birlikte bi vesikaligini ceksene sana zahmet" dediginiz zaman kabul edilmeyen bir fotograf turudur. illa ki tek basiniza cektirmek zorundasiniz "kardesim ben tek olmaktan hoslanmiyorum, bunaliyorum ikimizi birden cek" dediginiz zaman kapi disari ediliyosunuz. cok israr ederseniz dayak yeme ihtimalinizde var.evet.
eldrun
rötüşların çok abartıldığı bir fotograf türü.hiç bir zaman istediğiniz gibi çıkmazsınız.

oysa basit bir yöntem vardır:fotograf çektirecek kişi ile fotograf makinası arasına sorgu odalarındaki o aynalardan konur.kişi kendini hazır hissettiğinde deklanşöre basılır.
sempatiksinirsistemi
bide bunun okulda çekilen tipleri vardır.öğretmenin not defterine yapıştırılmak üzere çekilir.okula bir fotoğrafçı gelir bir sandlye atılır arkasına kırmızı bı bez asılır daha götunu sandalyeye koymadan fotoğrafcı gec der.ne oluyoz lan dersın sonra resmını görur ve kendınden ıgrenır ogretmenın bu tıpe ıyı bır sozlu notu vermesını asla beklemezssın.
redcrow
ben- abi bi daha çeksek.
fotografçı- olur çekeriz.
ben- olmamış ya bi daha denesek.
fotografçı- tamam.
ben- abi bu da olmamış ya.
fotografçı- en iyisi bu bence basalım bunu.
ben- yok abi gözüme baksana kısık gibi.
fotografçı- kardeş allahın gücüne gitmesin sonra!!
ben- ....???
esmeralda
çekinirken çok utandığım fotoğraf çeşidi.evde arka fon yapıp kendim çekmeye bile denemişimdir.sevmem sevmem.fotoğrafçı dayının zorla güldürmesi de cabası.
ilseyim
çekilirken fotoğrafçının nasıl poz vermen gerektiğini anlattığı, sadece yüzünü gösteren fotoğraf. nedense bu fotoğrafçılar genelde "başını sağa çevir, daha fazla çevir, biraz daha çevir." der. bir bakarsın profilden çıkmışsın. veya ısrarla yukarı kaldırttırır kafanı, "istikbal göklerdedir." dercesine yukarlara bakmış çıkarsın fotoğrafta. fotojenik çıkmak çok zordur bu fotoğraflar da ya, neyse ki artık rötuş tekniklerini iyice geliştirdiler.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
kasım kasım kasıltır insanı.fotoğrafçının talimatları sinir eder.yok omuzlarını kaldır,dik otur,biraz daha gülümse.insan içinden bitse de gitsek der.o derece kıl bir durumdur.o kadar kasılmaya fotoğrafta bi b.ka benzemez.ama güzel yaparlar resmi sonra;yüzdeki sivilceler,lekeler,vs... kaybolur gider.resimdekini kendinize benzetmekte zorluk çekersiniz.böyledir işte vesikalık fotoğraf olayı.
igor
oyle illet bir seydir ki bu vesikalik fotograf en ihtiyac duydugunuz anda ya cebinizde 1 tane kalmistir yada hic yoktur. her seferinde "tamam lan bu sefer gidip 100 tane bastiricam evin muhtelif yerlerine koyucam isim oldugunda bulucam, kullanicam" dersiniz ama nafile her seferinde yer yarilir icine girer ve bulamazsiniz o fotograflari. insani o kadar canindan bezdirir, ne hikmetse hep kaybedilir, tukenir v.s.

ps: yazar burada isyanla karisik hezeyanini dile getirmistir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol