kopya çekerken yapılmış en büyük salaklık

0 /
schenardi
sınav kağıdına yanında oturan kişinin ismini yazmak böylelikle hocanın eline aynı isme ait iki farklı sınav kağıdı geçmesi.
schenardi
üniversitenın kopya çekme teamüllerine uyulup kopyaların sıraya yazılması, fakat kopya yazılırken konu başlığı cevapların üzerine yazılmadığından yazılı olan şeylerin neyin cevabı olduğunun unutulması; bunun neticesinde sırada yazılı olan cevapların ait olduğu sorunun boş geçilip başka bir soruya sırada yazılı olan cevapların aktarılması ve dolayısıyla ilgili finalden geçmez notu alınması...
ankakusu
ogretmen sinav kagitlarini ayri ayri yapmistir. bu kagitlar sorular ayni olsada verilecek cevaplar degisik bir sekilde siralanmistir.
cok sukur ki cevap sayici uc tanedir ve a,b ve c diye ayrilmistir.

yaninizda oturan arkadasiniz ile anlasirsiniz.
en uzun cumleli cevap, kalemin ucu ogretmene dogru cevrildigi zamandir.
orta uzunluktaki cevap, kalem yatay bir sekilde gosterildigi zamandir.
en kisa cumleli cevap ise, kalemin ucu arkadasiniz kendisine dogru oldugu zamandir.

boyle bir guzellik kesfetmisken sakin ha sakin, saglam olsun diye yaninizda oturan arkadasinizla ayni sinav kagidiyla sinav yapmis gibi davranip ustte belirttigim kalemle yapilan guzelligi sadece a, b veya c olarak degistirmeyin.
walide sultan
daha bu kopyayi cekmeden evvel hazirlik asamasinda yapilan salakliklardan biri de, kollara kopyeleri naksettirmek(dovme yaptirmak)sekli olabilir...ve bu salaklik insanin omur boyu uzerinde kalabilir degmez yani...
fakat gercek dovme degil de kina ile yapilanlari tercih edilebilir. hatta bunlar kisinin yaraticiligini, sanat egilimlerini bile ortaya cikarabilir ...
capt it all
din dersinin sınavında öndeki arkadaşın kağıdında yazan "emziren kadınlar oruç tutmayabilir" ifadesini "emekli kadınlar oruç tutmayabilir" olarak görüp sınav kağıdına yazmak. puan vermeyen hocaya "ama hocam arkadaşa tam vermişsiniz, benimki de aynısı, vs. vs. bla bla..." demek.
bitterend
arkadaşla kağıt değiştirmek için kağıdını ona vermek,ama daha onunkini almadan hocanın sana dönmesi;bomboş masana doğru yaklaşması...
sirinsem gunahim ne
kopyayı pilot kalemle avuç içine yazdıktan sonra sınav kağıdının üzerine koymak.
kopyalar ters bir şekilde kağıda bir nevi patates baskı kıvamında çıkar ve silinemez.
belgarion
şu olabilir mesela.kopya çekerken hocanın şüphelenmemesi için öndeki kopyadaş tarafından doldurulmuş silgiyi hocaya gösterip hocam bak silgi alıyorum ama bişi yok hani olsa bu işi gizli yapardık manasında sallamak suretiyle almaya çalışmak.tabi hoca bizim düşündüğümüz şekilde değilde diğer şekilde düşünür sonrası malum.
john maynard keynes
ortaokulda tanık oldugum olay bence yapılabilecek en büyük salaklıktır,olay şöyle gelişti ;
ders ingilizce :
birkan : ingilizceden bi haber bir arkadaş
taylan : ingilizceden nispeten haberdar bir arkadaş...

birkan sınavın başlamasıyla gözünü taylanın kağıdına diker ;
name :taylan
surname : x
no :53
birkanda hiç şüphelenmez ve yazar
name : taylan
surname: x
no:53

hoca sınavları okur ve sınıfa bomba soruyu sorar bu sınıfta kaç tane taylan var...evet evet birkan dallaması kopya cekerken esegin gozune su kaçırmıstır ve hepimize unutulmaz bir anı yaşatmıstır

hallucinogen
kopya kağıdı ,sınav kağıdının altındayken hocayı yanına çağırıp soru sormak. ve hocanın baştan savma cevabı üzerine ani bir şekilde ayağa kalkıp peşinden gitmeye çalışırken yaklaşık 5 sn boyunca ,anfinin ortasında bir yerde ,neredeyse yarım sayfa , katlı kopya kağıdının havada nazlı nazlı süzülüşünü izlemek.
shevek
orta okulda yapılmış bir salaklık. ilk, tek, son kopya anısıdır. önce sınav kağıdı doldurulur, bitirilir. sonra o dönem çok sevdiğiniz ve aynı zamanda sıra arkadaşlığınızı yapan kızın sınav kağıdı da bitmiş olan kendi kağıdınızla değiştirilir ve bambaşka -aynı kişiden olduğunun anlaşılması imkansız- bir yazı ve farklı kelimelerle doldurulur. sonradan farkedilir ki her ikisine de aynı isim yazılmıştır.

ne olur peki? hiçbir şey olmaz, öğretmene kağıtları verirken son anda isimleri dolduran öğrencilerin yanlışlık yaptığı söylenir; olur, biter. ama sonuç önemli değildir, diğer sonuç önemlidir. yapılmış hareket salaklıktır.

o aptal kopya çekme eylemi de kesinlikle aptallıktandır. kopya gereksizdir, saçmadır, gerizekalılıktır, yalancılık ve adiliktir, küçük beynin büyük hilesidir.
nickmickyock
butün sınav kağıdını ortaokul süveterinin içine, ön tarafında sokulan fen bilgisi kitabından bir güzel geçirmek, 100 lük cevap kağıdını öğretmen masasına bırakırken kitabı hocanın önünde içinden yere düşürmek olsa gerek.
o hikayedeki mal benim
freak
kopya kağıtlarını bacağa güzel yapıstırmadan hocanın yanına gitmek ve o anda kapıtların yere düşmesi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol