ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol

imgoindeeperunderground
tarkan tarafindan "baskasi olma kendin ol, boyle cok daha guzelsin" seklinde de yorumlanmistir. tam olarak anlatilmak istenende budur. maskelerinden arinmis olarak yasa ki kendi icinde huzurlu olasin mantigini barindirir. baskalarina karsi oynamak ya da oynamamaktan ote gece yatagina yattiginda vicdaninla hesaplasmak zorunda kalma diye soylendigini dusunuyorum ben. tabi eger bir vicdan soz konusu ise..
tiryaki
olduğu gibi görünen insan cok daha rahat yaşayabilir,toplum içinde kendisini belli eder pek ala.sahte değildir,yapmacık değildir çünkü.lafını esirgemez,kafasındakilerini icraate döker çekinmeden.mantığı,tavırları,hayata bakış açısı sabitlenmiştir.toplum içinde kendine has bir yaşam stili uydurmuştur,o çizgiden de pek sapmaz.buraya kadar bir sorun yok.
lakin bir de göründüğü gibi olmak mevzusu var ki bu pek onaylanmayan bir durum arzeder.hangi birisi ne kadar,ne zamana kadar sahte sözlerini,taklit eylemlerini sürdürebilir ki?hangi bir zamana kadar kendini kandırabilir?
her duyguyu,her düşünceyi içine atıp sahte kılıfının altında gizleyebilir mi?
kanımca olmak istediği ve görünmek istediği köprüde sallanır durur oraya buraya ne yaptığını bilmez bir edayla.
pek rahat farkedilir bu tip insanlar,böyle her konuşmada ilgiyi kendine çekmek adına çeşitli triplere girerler,yerlerinde duramazlar,ister istemez bir antipati yaratırlar.sonra bir gün daha önce yapmış olduğu bir şeyin tam zıddı bir eylem sergilerler,başaramazlar.o sahte fotoğraf hemen düşer yüzlerinden;sen bu değilsin,sen bu değildin tarzında.
yani göründüğü gibi olmak diye bir şey olamaz olsa olsa bu tabiri caizse göründüğü gibi olmaya çalışmak türünden bir durum teşkil eder ki bu vaziyet kişinin psikolojik olarak derin acılar çekmesine sebeptir.
tayfa75
gorebildigi kadari uzerinden yorum yapma hevesinde, karsisindakileri belirli kaliplar disinda degerlendiremeyen, genellemeler uzerinden kendine sanal bir gerceklik kurgulayan bunyenin hezeyani gibi gelen hede. kisinin olmadigi bir seyi yansitmasi pek muhtemel gorunmemek ile birlikte kisiye bakinca gormek istedigini goren bunyenin gun gelip gormek istemediklerinin farkina varinca aha rol kesiyormus tarzinda gerzekce bir duyguya kapilmasini ozetler. halbu ki resmin sadece bir parcasina odaklanmis gozu resmin butununun farkina varamamistir o ana kadar. belki o an da dahil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol