beşyüz entrym var üçyüzu şarkı sozu

angelus
boyle yazarlarda mevcuttur. infosuna bakildiginda bi ton entry gozukur "himm demek soyleyecek sozleri var" dersiniz lakin entrylerine bakildiginda yarisi sarki sozudur. evet "gereksiz bilgi yoktur ama sinirida mi yoktur" dedirtir.
imgoindeeperunderground
bir zamanlar sozlukte ciddi bir sarki sozu arsivi olusturma hayali vardi. oyleki aranan her sarkinin sozleri, grubu ya da sarkicisi bulunabilecekti. bu bir sure sonra herkesi sikmaya basladi cunku sol frame’i kitledi bu durum ve yazarlarin herhangi bir yaraticilik olmaksizin entry girmesine yol acti. yine de arasira kisilerin yorumlari ile beraber sarki sozlerini de yazmasini ya da cok sevdikleri sarkilarin sozlerini sozluge koymasini hic de fuzuli ya da anlamsiz bulmuyorum ben. gereksiz bilgi yoktur durumu bu bir bilgi olmadigindan devre disi oluyor ama o zaman luzumsuz acilmis basliklari, sacma buldugumuz yorumlari da elestirmeye baslariz ve elimizde tdk sozlugunden cok da farki olmayan bir sey kalir.lakin burada ayni zamanda egleniyoruz da.. besbin tane entry’im var kaci sarki sozu bilmiyorum ama hepsi sarki sozude olsaydi sozluge cok onemli bir veri girisi yapmis olacaktim.. ya da bana oyle geliyor.
independence
12 000 adete yakin entrym var ve muhtemelen 11 599 adeti $arki sozudur.peki fuzuli midir bu? asla.misal daha dun sebnem ferah`in can kiriklari isimli albumunde yer alan tum parcalarin sozlerini sozluge gecirdim.neden? salak miyim ben? entry sayim mi fazlala$sin istiyorum? takdir edilir ki istesem $u anda 1 000 000 entry adetine cikartabilirim kendi entry sayimi ve bu rakama inanmayan parmak hesabi ile bir bir saymak zorunda kalir entrylerimi.hayir ne salagim ne de entry sayim fazlala$sin diye bir derdim var.belki kimsenin haberi yoktur ama googlede en cok aranan "bilgi" $arki sozleridir.ve evet $arki sozleri bir bilgidir.burasi bir sozluk ise bilgi vermek gibi bir mecburiyeti vardir ve $arki sozleri de bilgi ise sozluk uzerinde var olmalari zaruridir.fuzuli`den $iir yazan ki$i nasil ki kulturel kalkinmaya bir nebze olsun katkida bulunmu$sa, ayni $ekilde $arki sozunu sozluge geciren ki$i de sozlugun kalkinmasina gercek anlamda katkida bulunmu$ sayilir.ote yandan yazilan $arki sozlerinin cogu degil hemen hepsi copy&pastedir.sonucta yazilimlarinda degi$iklik olma ihtimali olmayan her turlu bilgi copy&paste yapilabilir.sozlukte aksine bir kural bulunmamakla beraber tam aksine bu durum te$vik dahi edilmektedir.
bidaha oku
"200 entrym var hic biri de sarki sozu degil" tumcesinden daha olumlu, daha hayirli bir cumle. hele ki bu, sozluk olusumunun basinda olan bir sozlugun yazarina ait ise... hatun, sozluk, kari, icerikli; sozlukte forum havasi yaratma amacli basliklar ile ilgilenmek, ayardan oteye gitmeyen entrylere iter sozlukculeri. yani, yazdigin entry seninkinin ustundeki entrynin yazarini ilgilendirir, sadece ona ithafendir yazdigin. "yok lan biz eeleniyoz ne guzel alla alla" dersen, sozlugun kurucusu coder kisisinin emegine yazik etmis olursun. zira senin eglenmen icin bu kadar koda ihtiyac yok! ha eger dersen ki; "yok canim bilgi gir sozluge, icerigi artsin, sozluk olsun... muzik, sarki sozu falan mi? o da ne? yok benim dunyamda oole bisi!" o zaman susarim iste. cevap bile vermem!
ayrica ilginc bir noktaya temas etmek istiyorum; bu sozlerin sahibi kisinin halet i ruhiyesi sitem dolu ise sunu mu demek istiyor;
- ne kardesim o oole? biz yaziyoz yaziyoz, sen bi kopi peyst. ohh ne ala! oldu bisuru entry!

bak o zaman susmam, konusmam da! sadece gulerim... ahana da sozleri;
eheheeheee remix versiyonu icin; euheuehee


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol