manisa 1. piyade eğitim tugay komutanlığı'nda yaşanan gıda zehirlenmeleri

independence
bir suredir gida zehirlenmelerinin siklikla yasandigi askeri birlik.

tarih 25 mayis 2017, 350 asker gida zehirlenmesi suphesi ile hastaneye kaldirildi. ne yazik ki bir asker gida zehirlenmesi sebebi ile yasamini yitirdi.

http://www.hurriyet.com.tr/yemin-torenine-giden-aile-buyuk-aci-yasadi-40469195

tarih dün, 16 haziran 2017.

ayni komutanlikta gorevli 68 asker yemekten sonra cesitli belirtiler ile hastaneye kaldirildi. askerler aksam yemeginde kirmizi et yediklerini, etin cig ve cok kotu koktugunu soylemisler. cok sukur bir can kaybi yok.

bu arada yine manisa'da Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 28 mayis 2017 tarihinde yasanan gida zehirlenmesinden sonra 70 asker hastaneye kaldirildi. can kaybi cok sukur yok.

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-manisada-cok-sayida-asker-hastaneye-kaldirildi-40472074

ve bugun, tarih 17 haziran 2017

yine manisa 1. piyade segitim tugay komutanligi, yine gida zehirlenmesi. 200 e yakin asker hastanelere kaldirildi ve bu sefer kimi askerlerin durumunun kritik oldugu soyleniyor, allah acil sifalar versin de bu durum nedir? ayni il ayni komutanlik ve bir baska komutanlik. nasil oluyor da bu besinler halen tuketilebiliyor bu birliklerde. normalde askeriyelerde askerlerin yediklerine ictiklerine buyuk onem verilir. bizim tabur komutani azicik ezik domatesi dahi taburdan iceri sokturmazdi, birak bayatini zehirlisini curumusunu.

bu isi bu kadar gozardi eden, onemsemeyen ve defalarca boyle olaylarin yasanmasina sebep olan kimlerse acilen tespit edilip cezalandirilmali.

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-yine-manisa-cok-sayida-asker-hastaneye-kaldirildi-40493491
independence
Son haberlere göre hastanelere kaldırılan asker sayısı 200 değil 500 e ulaşmış ve ne yazık ki kimisinin durumu ağır. Milli savunma bakanı fikri ışık ve kara kuvvetleri komutanı orgeneral zeki çolak Manisa ya doğru yola çıkmışlar.

Önemli Bilgi ; bu askeri birliğin yemekleri rota yemek isimli bir firma tarafından sağlanıyor.
broze
Aynı kışladaki 3.zehirlenmedir. Şimdiye kadar yüzlerce er hasta oldu, 1 tane de şehit oldu. Büyük ihtimalle sabotaj gibi duruyor. Aynı yerde 3 kere zehirlenme olması normal değil. an itibariyle 19 kişi gözaltına alınmış. Sayı daha da artacaktır. Olayın altından da terör örgütü çıkacaktır.
0zgur
olaya bakar mısın?

gel şimdi uyuyabilirsen uyu. gerekiyorsa kalkıp manisa'ya gidelim, manisa ayakta mı uyuyor anlayamadım. türk askeri neyse sinirden entry dahi yazamıyorum.

videoyu izler izlemez gözlerim doldu böyle bir rezalet olamaz elim ayağım titredi resmen.
independence
valiligin aciklamasina gore bugunden itibaren gecici olarak askeriyenin yemekleri valilik tarafindan koordineli olarak calisacak olan tugay komutanligi ve belediye tarafindan hazirlanip gunde 3 ogun olarak dagitilacakmis.
independence
simdi ilginc bir durum var ortada.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın aciklamasina gore hic yemek yemeyen, yahut sadece cacik ve corba icenler de etkilenmis bu zehirlenmeden ve hastaneye kaldirilmis. son zamanlarda meydana gelen depremler sonucunda yeralti sularindan icme sularina karisan olup olmadigi da arastirmalara dahil edilmis.

fikri isik'in soyledikleri sunlar.

* Yemediği halde etkilenenler var, tüm ihtimalleri hesaba katıyoruz
* Hayati tehlikesi olan asker yok
* Yemek pişirme sonlandırıldı, hazır yemek paketi uygulamasına geçildi
* Firmanın sözleşmesini fesih ettik
* Kışlaya beş hafta asker alınmayacak, bütün altyapı gözden geçirilecek
* Depremler var, acaba yeraltı sularından buraya karışma mı var bakacağız.

bigcoder
tugay komutanini gorevden alip edok(egitim ve doktrik komutanligi)'a vermisler.
yuzlerce insanin zehirlenmesinde tek sorumlu o komutan degildir sanirim, devamini bekliyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol