200 yıl sonra sadece zenginlerin et yiyecek olması

gregostertag00
200 yıl sonra insanların takip edeceği beslenme rejimi.

Dünyanın karbon salınımı konusunda en kusurlu kitle malesef çiftlik hayvanları. Bu durum tabii ki onların hatası değil. Bugün dünyanın içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, et yemek için yapılan girişimler sürdürülebilir değil. Bir kilo et üretmek için harcanan kaynakla bitkisel üretim arasında dağlar kadar fark var. Bu fark bizi herkesin vejetaryen olduğu bir geleceğe doğru sürüklüyor.
zywiec
bazı ülkeler için bugün de geçerli olan, global etkileri düşünüldüğünde ilginç bir önerme. endüstriyel üretim doğal olan her şeyi mahvetme eğilimi gösteriyor, zaten çevremde gözlemlediğim kadarıyla da vejeteryan sayısı artmakta. kurbanda karpuz keseriz artık ne yapalım.
herkonudafikrimvar
vizyonsuz bir önerme. 200 yıl sonra etten karşılanacak bütün lif ve proteinleri tek bir hap ile veya sera / laboratuvar ortamında üretilen etler ile karşılayacağız.
hundede
Şu anda yediğiniz et mi pekii?
Bir büyükbaş için olgunlaşıp kesime girme süresi 6 ay yayım ve 18 ay besidir.
Tavuk için gereken süre minimum 90 gündür.
Ama gel gör ki büyükbaşta bu süre 3+5 e kadar düşebiliyor ve tavukta ise 49 gün. Sadece 7 haftacık. E coli bakteri vakasında ki bu artışın en temel sebebi ise dünya et piyasını elinde tutan şirketlerin sürekli artan et ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kısa sürede yetiştirilecek olan besi yöntemi yani ağır mineraller içeren hayvanların bünyelerinin alışık olmadığı gıdalardır ki bunun başında da "mısır" geliyor.
Et yemiyoruz arkadaşlar, süt içmiyoruz. Bir besi hayvanından çıkacak olan et miktarı karkas olarak 300-350 kg arasıdır. Şu anda bu rakam aşırı derecede az. Şayet bu hayvanları 6+18 ay beslesek çıkacak olan et miktarı 700-750 kg arasıdır. Peki süte ne diyeceğiz? Bir montafon, simental yada carsa inekten alınabilecek süt maksimum 17 kg dir. Ve süpriz 45 kg süt alabiliyoruz.
Şuanki uygulama yanlış mıdır evet peki sebebi?
Dünya nüfusu 7 milyar olmuş iken bu kadar boğaz nasıl doyacak tabiki de bazı önlemler alınmalı ama bu önlemleri alırken de lütfen herşeyde "soya-mısır" kullanmadan alalım bi zahmet.
kanepeyecarpanserceparmak
şimdi siz tavuğu etten sayıyorsanız eğer türkiyede sıkıntı yok. ama tavuk adam mıdır, bana kırmızısından verin derseniz zaten önerme 2017 yılı için geçerli sayılıyor.

açlık sınırı, asgari ücret, gini katsayısı falan bunları koy sepete. o sepette değil kırmızı ete sineğe bile yer kalmaz. anca yaşarsın, yarının belli değilken.
sesese
İki yüz yıl çok uzak bir tarih. Zaten hali hazırda et, zenginlerin tüketebildiği bir besin. Günümüzde kırmızı eti fakir hiç yiyemezken orta direk bazen yiyebiliyor. Bu gidişle kısa bir süre sonra orta direk de yiyemeyecek.
crocotium
200 yıl sonra ete ihtiyaç duymayabilir insanoğlu. şu 15-20 yılda bile ne kadar çok şeyin ne kadar hızlı değiştiğini bi düşünürsen.. 200 yıl diyorsun ya.
bambaskabirnick
200 yıl daha yaşamayacağım için benlik sıkıntı yok.

Halklar, emekçiler, birleşmedikçe; kurtuluş olamaz! Ve, emperyalizm, yenilmedikçe; demokrasi Olamaz!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol