1.sözlük kalkınma projesi

ismettt
bu sözlüğün bir yazarı olarak içeriği bu denli zengin olan bir sözlüğün yazar sayısının ters orantılı bir şekilde az olması beni mutlu etmiyor. bana düşer mi bilmiyorum fakat bu sözlüğün yazarı olarak bazı radikal kararlar alırsak ve klasik sözlük formatının dışına çıkmadan bir takım farklılıklar getirirsek bu sözlük tahmin edemeyeceğimiz kadar yeni kaliteli yazar kazanır tahminimce. neden?
1)sözlüğün içeriği gerçekten oldukça güçlü bunu laf olsun diye söylemiyorum iyi bir altyapıya sahip.
2)şuan gerçek sözlük formatında olan büyük 2 tane sözlük var ülkemizde ekşi sözlük ve uludağ sözlük. ekşi sözlük eski bir yazarı olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki eskisi kadar bilgi ve haber anlayışına sahip değil bunun sebebi üye sayısının artması ve artmaya devam etmesiyle birlikte her tip insan ile dolmuş olmasına bağlıyorum bence elinde sadece kitlesel gücü ve az bir sayıda olan nitelikli yazara sahip. şunuda ekleyeyim çaylak olarak bekleme süresi çok fazla olduğu için yoğun insanların girmek isteyip giremediği bir durumda. uludağ sözlük ise gözlemlediğim kadarıyla içerisinde sürekli bir tartışmaya sahip olan garip bir sözlük gibi geliyor bana. sözlüklerde böyle sorunlar mevcutken içerisinden sıyrılmak bence zor olmasa gerek.
3) bilgi sözlük diğerleri kadar olmasa da tanınmış bir sözlük çünkü geçen sene ekşi de çıkan isyanda bir arkadaş önermişti bana bilgi sözlüğü ve ben o anda biraz onyargili davranıp düşünmemiştim ilerleyen günlerde 2 kez açılmış olan bir başlıkta bu sözlüğün ekşiden sonra gidilebilecek en iyi sözlük olduğu söylenmişti ve bende bu sayede tanışmış oldum bilgi sözlükle.
bence güçlü bir atılım yapabilirsek iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum ben şahsen elimi taşın altına koymaya hazırım ve benim gibi davranacağını bildiğim yazarlarin da olduğunu biliyorum. en azından denememiş olmamak için bu şekilde güçlü, kararlı ve inatla elimden geldiğince sözlük için çaba göstereceğim ve yaşım gereği az olan sözlük tecrübelerimi de işin içine katarak ilgi çekici başlıklarla bir kalkınma gerçekleşeceğine inanıyorum.
hmmmmmtmmcnm
şahsım adına içerik konusunda elimden gelenin en iyisini hali hazırda yaptığım proje. önemli olan online gözüken yazarların gözükmekle kalmak yerine entry girmesi.
hayirlisiartik
benim de "varım" diyebileceğim toplu bir çaba gerektiren proje.
kimse entry girmediğinden buralar iyice sessizleşti ve gerçekten iyi yazarlar siteye uğramaz oldu maalesef.
hayırlısı diyorum ben.
independence
aslinda uye sayimizda hicbir sikinti yok, tek sikinti devamlilik. devamlilik olmayinca kimse sozluge gelmiyor gibi gozukuyor.

ps: destek verdigim proje. elimden geleni de yapacagim.
murty
entry girmek de etkili ancak reklamasyon cok onemli...

mesela eksi sozluk facebooku cok etkin kullaniyor , takip ediyorum gun icinde haber kaynagima en az 5-6 guzel, keyifli entry geliyor. ister istemez icerigini merak edip tiklayip okuyorum..

bilgi sozluk de facebookta benzer bir sayfa acip aktif olarak kullanirsa , yeni bircok kisinin de giris yapacagini dusunuyorum..
simplist
gerek duyulması içimi burksa da, gönülden desteklediğim proje girişimidir.
mevcut yazarların her biri günde sadece bir entry girse, ayda bir kez sosyal medyada beğendiği bir başlık ya da entry paylaşsa uçar gider sözlük. ha gayret ya hû..
mangounchained
Formatı falan tamamen es geçip birkaç kelam etmek isterim. Bence sözlük için ortaya çıkartılması gereken konular var. Mesela;

1. Sözlüğün takip edilme nedenleri: Yazarlar bu sözlüğü neden takip ediyor? Bu sorunun cevabı insanların bilgi alma, fikir paylaşma platformlarından biri olarak sözlüğümüzü tercih etmelerinin temelini oluşturacak.
2. Sözlükte ne kadar vakit geçiriyoruz: Yazarların sözlükte geçirdikleri vakitlerin neden uzun/kısa olduğunu açıklamaları ve daha fazla vakit geçirmek için nelere ihtiyaç duyduğunu öğrenmemiz lazım. Bu da sözlüğün sürekliliği için önemli husus.
3. sözlüğü diğer platformlardan ayıran husus ne: Neden diğer sosyal medya platformları değil de bilgi sözlük? bu da yine tanıtım ve canlandırma için yardımcı olacak.
4. sadece bilgi sözlük yeterli mi: Bilgi sözlüğün bir oluşum olarak yekün kalması stratejik olarak doğru bir karar mı yoksa ekşişeyler ve onedio gibi galeri tabanlı yan uygulamaya ihtiyacı var mı?

Ben bu sözlüğü çok sevdim. gerek yönetimi gerek üyeleri okuduğum kadarıyla samimi ve güzel insanlar. 12 senelik bir emeğin heba edilmesine de gönlüm razı gelmiyor. lütfen sözlüğü düşünen herkes elini taşın altına koysun ve fikir üretsin. gerekirse mesleği ve zamanı yeten herkes destek olursa da iyi olur. ekşiye kanzuk gibi bir kayyum atanmış ve atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı had safhada yer alıyorken, aktroller adeta ödüllendirilir gibi başlık engelleme seçeneğiyle yazarların radarından çıkartılıp eksilenmeyerek veya şikayet edilmeyerek misafirlere akp trollüğü aşılıyorken, buranın aynı çizgide devam ediyor olmasını bilmesi gereken kitleler var.

son olarak (bkz: seni seviyoruz bilgi sözlük)
mustaitbiradam
güzel, işlevi yüksek ve desteklenmesi gereken proje.


diğer sözlüklerdeki trolllerden dem vurulmuş. mart/2016 dolaylarında bu güzel mecra ile tanışan kitleyle beraber trolller de geldi. aslen diğer sözlüklerden kaçmamızın-kaçmamın sebebi de bu trolller. ne kadar çok kullanıcı gelirse troll oranı da aynı oranda artar. bunun kontrolünün yapılması gerek.

üye devamsızlığının sebebi bence bu. çok affedersiniz, bok, püsür, porno çukuruna dönmüştü bir ara. insanı soğutacak derecede hem de... ha diyorsanız fikir özgürlüğü, eyvallah.


katılarak tekrar edelim; son olarak (bkz: seni seviyoruz bilgi sözlük)
simplist
işlevsel bir mobil uygulama ile desteklenmesi hâlinde çok daha kısa sürede hedefine ulaşabilecek proje.
kişisel gözlem ve görüşüme göre, insanlar cep telefonlarını daha yaygın ve sürekli kullanırken, bilgisayar ve browser kullanımı eski pratikliğini ve kullanımını yitiriyor. hemen her sosyal bağlantı için uygulama varken, sözlüğe de böyle bir fasilite olsa sirkülasyon ve aktivite artar.
ismettt
iyi bir çıkışın ardından bu ara hafiften bir duraksama dönemine girdiğini gözlemlenmiştik fakat sözlüğe yeni gelen üyeler ile ivmesini sürdüreceğini diliyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol