yeni nesilin bilmediği şeyler

0 /
bigcoder
müzik kaseti ile sigara izmariti arasinda olan baği eski nesilin birçoğu dahi bilmez.

biraz önce 16 yillik kaseti tamir ettim ve zamaninda 130liraya aldigim arcelik ms-5530 muzik setinde türkü dinledim. onu alabilmek icin 2 tane kefil goturmustuk magazaya, hey gidi gunler hey.
hmmmmmtmmcnm
atari. artık bebekler bile dokunmatik telefonla vakit geçiriyor. dört yaşındaki kuzenim annesinin telefonundan harika kanatları izlemeden susmuyor. en önemlisi mahallede oyun oynamak. yeni nesili yada ebeveynleri suclayamam devir acayip değişti. biz hava kararana kadar sokakta istopundan tut saklanbacina it gibi oynardık şimdi çocuğum olsa gözümün önünden ayirmam kapıdan goturuyor sapiklar. o yüzden tabletleri oyunları alternatif vakit geçirme aracı yapmışlar ve yine o yüzden cift rakamlı yaşlara gelmeden gordugum bütün çocukların omuzları dusuk, kamburu çıkmış. rezalet bi duruş bozuklukları var.
independence
evin kadinlarinin agda gunleri icin hazirladiklari agdayi kazanin icine parmak batirarak yemek.

evet eskiden agda gunleri vardi ve o agdalarin tadi cok lezzetliydi. yemeyen bilemez tabi.
bigcoder
ince makine yağı;
uzun yillar çalişmayan kaset calarin pas tutup sıkışan parcalari alkol ile temizlenip ince makine yagi ile ovunca tıkır tıkir çalişmaya başlar.
vayyinemikeder
taso yu bilmezler mesela. çivi çakarak toprakta oynadığımız oyunu bilmezler. futbolcu kartlarını yu gi oh kartlarını bilmezler. zile basıp kaçmayı erik çalmayı bilmezler. sanal dönemin sanal çocukları.
liarliarsiseler
topu havaya atıp saniye/dönme sayısı oranını ve topun havadaki salinimina bakarak topun yumurta olup olmadığını anlayan kalmamıştır herhalde!!
eksidenucurulankertenkele
17 yaşındayım, yeni nesil dediğiniz nesil yaşıtlarımdan başka kim olabilir ki?

15 entry girilmiş, içerisinde bilmediğim sadece "müzik kaseti ile sigara izmariti arasındaki bağ" var. diğerlerini az çok biliyorum.

ya siz kendinizi çabuk yaşlandırıyorsunuz ya da biz öğrenmeye fazla hevesliyiz. sonra da dersiniz ki "yeni nesil nereye gidiyor?".
goodprospect
ailene ben bilmemkimlere gidiyorum, onların yazlığında telefon yok, merak etmeyin ben sizi her gün anlesörlü telefondan ararım deyip, ortalardan kaybolmak. hey gidi hey. şimdi kırkına merdiven dayadım, artık cep telefonu var. eşimin haberi olmadan 500 metre uzaklaşamıyorum evden. yeni nesslin bilmediği şey özgürlük için savaşmaya gerek olmaması.
borcu71
koyunların yumurtlamadığı gerçeği.

evet, yeni jenerasyon çocuklar kuzuların yumurtadan çıktıklarını zannediyorlar.

lütfen çocuklarınızı doğal hayata salın, koyunların memeli olduklarını ve doğum yaptıklarını öğrensinler.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol