19 haziran 2016 lgbti onur yürüyüşü

gunesiminyerininezamanampulaldi
yine basta subyanci din tuccarlari olmak uzere bazi kesimlerin tehditlerine maruz kalan ama her ne olursa olsun gerceklestirelecek olan yuruyustur. bu onurlu yuruyuse kimse karisamaz, hirisizlar, saray usaklari, cocuklarimiza cinsel saldirida bulunan veya bulunanlarin onlerine yatanlar hic karisamaz.
independence
herkes inancini, dinini, cinselligini kendine yasar. kimsenin bir baskasinin ozeline karisma ve mudahale etme hakki yoktur. kaldi ki tum bu haklar bizzat anayasa tarafindan da koruma altindadir.

hal boyleyken bu ve benzeri yuruyuslere, toplu bariscil gosterilere ne devletin ne de bireylerin karisma ve mudahale etme haklari olamaz, yoktur. bugunr kadar gerceklestirilen onur yuruyuslerinin bildigim kadari ile hicbirinde bir taskinlik yasanmadi, kamu malina zarar vermeden tutun kamu duzenini bozma gibi hicbir aksiyon gerceklesmedi.

o zaman derdiniz ne? neden korkuyorsunuz bu insanlardan? dunyaya ve insanlara farkli gozlerle baktiklari icin mi? bu degil midir kültürü zenginlestiren zaten?

her sekilde kimsenin mudahalesi olmaksizin, hatta devletin polisinin de refakat etmesi gereken ve mutlak surette gerceklesmesi sart olan yuruyus.
mucadele
geçen sene yine bu zamanlarda yaptıkları onur yürüyüşünde halka açık, çoluk çocuğun olduğu yerlerde çırılçıplak gezip, sokak ortasında birbirlerinin amlarını yaladıkları için pek sıcak bakamadığım yürüyüş. toplum bunlara bu kadar irrite oluyorsa sebebi kesinlikle kendileri. yobaz kesimin dayatmalarını görmezden gelerek konuşuyorum.

not: gay arkadaşlarım var. hem seviyeli, hem kanka moralin bozuk galiba bir oral yaparım eheh diyecek kadar seviyesizce konuşabildiğimiz. asla düşman değilim ama her şeyin bir edebi, adabı olmalı.
bigcoder
ahlaksizliklarini istedikleri gibi yaşasinlar bizi ilgilendirmez. meydanlarda yarı çiplak gosteri yapmalari hiç hoş degil. birilerine subyanci yaftasi asıp, birilerine normal gozle bakmak ta durustce degil.
independence
yuruyus valilik tarafindan guvenlik gerekcesi ile yasaklandigi icin sadece 50 kisilik bir grup tarafindan gerceklestirildi. basin aciklamasi yapmaya calisirlerken de polis tarafindan mudahale edildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol