terörü kınamak ve lanetlemek

independence
devlet idarecilerinin her teror olayinda basvurduklari arguman.

bu kinamalari ve lanetlemeleri isiten teror orgutu lider kadrosu da kabuslar goruyorlardir kesin.

mesele teroru kinamak ya da lanetlemek degil, mesele ortada kinanacak ve & amp;veya lanetlenecek terorun kalmamasi. aksi durumda her yemek sonrasinda teroru kinasan ne lanetlesen ne. teroru biti, kinanacak lanetlenecek teror kalmasin ortada, sen de rahat et biz de rahat edelim.

olmuyor mu? bitmiyor mu teror?

2000 li senelerde terorun nasil sifirlandigini hatirla, devlet arsivlerine gir o donemde neler yapilmis onlara bir bak. 2016 da oldugu gibi 2000 de de vardi pkk ama kilini kipirdatamiyordu. nedenlerini arastir.

yine mi olmadi? yine mi bitiremiyorsun bu kan deryasini.

kalk makamindan ver istifani, onurlu bir siyasetci olarak yer et hafizalarda. birak yapabilen gelsin. birak muzakere falan etmeksizin cozebilen gelsin. birak ki ellerindeki kan biraz kurusun. teror olaylarinda olen herkesin kanindan bir miltari senin ellerinde, birak ki ellerin kurusun.
gunesiminyerininezamanampulaldi
1) teror saldirisi
2) yayin yasaginin konulmasi
3) teroru kinama ve lanetleme aciklamalari
4) istifa cagrilarina gulup gecmek
5) hukumeti elestirenlere sorusturma acmak
6) baskanlik olsaydi bunlar yasanmazdi
7) survivor'da kim elendi

dongusunun 3. etabi
ayigidiklayansincap
lanetlemek denince aklıma yüzüklerin efendisi lanetli hayalet ordu geliyor. yani lanetlendikleri için huzur bulamayan bir topluluk. yani lanetlenmek ya da lanetlemek gibi bir eylem varsa bunun sonucunda bir icra olmalı eli yüzü kaymalı nebileyim hiçbir işi yolunda gitmemeli, ütopik şeyler yani. lanetliyorum yahut lanet olsun dediğinizde hiç lanetlenen bir şey gördünüz mü? o zaman tüm bu yazdıklarımın saçmalığı kadar lanetleyen insanlarda saçmalıyor. sen kimsin, neyi lanetliyorsun, lanetleme gücün mü var bilmediğimiz ? lanetlenmiş bir olgu varsa o da türkiye'nin ta kendisi.
boş boş yok kınıyorum yok lanetliyorum laflarından bıktım.

edit: ne kadar çok yani demişim
yumurtagibicocuk
nedense halkla birlikte, ez cumle, basimizdakilerin de halkin seviyesine inerek hep bir agizdan, ayni seviye ve siralarda yaptigi sey.
"kinadik ve lanetledik kips, oldu mu gencler?" dedklerinden supheleniyorum.

ah bizler de ogullarini duysak, ve kinasak diye de dusundugum eylemdir ayni zamanda.
aranel
uzun yıllar uluslararası güvenlik konularında akademik çalışmalar yapmış biri olarak diyebilirim ki; bu açıklamaları dönemsel fikir iklimiyle alakası çoktur. zira insanlar artık sonuç görmekten ziyade , açıklama getirilmesini bekliyor, özellikle türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde politik kamuoyu zayıf olduğu için, argümantatif söylemler yeterli oluyor. sonuç odaklı , kurumsal inşasını tamamlamış ülkelerde ise sorumlular cezalandırılıyor. gelişmekte olan ülkelerde ekonomik gündemler takip edilen ve sonuç beklenen, politik gündemler ise konuşulan ve açıklama beklenen süreçler haline gelmektedir. ekonomik havzası bloklaşmış türkiye gibi ekonomiye sahip ülkelerde ise , rant ve çıkar birliktelikleri üzerine inşa edilen siyasi düzlem , kamuoyunda reddedilse bile kabul gören davranış olarak kabul ediliyor ve kurumsal inşa , kurumsal hafıza gibi devlet teşekkülünün elzem duyduğu konuları ikame bırakmaktadır.

özetle; kalkınma temelli söylemlere açık ve alışık toplumlar , bu tarz canice eylemleri sürecin olağan durumu sayıp sorumlu aramaktan ziyade benim için ne yapacaksın düzlemine sıkışmıştır.
independence
teroru kinama ve lanetleme takimi bugun yine sahadaydi. her basin toplantisinda ayni cumleler degismeksizin tekrarlandi.

teroru kiniyoruz ve lanetliyoruz.

bi de sirtini kasisaniz tam olacak.
independence
terörü kinama ve lanetleme team bugun de brüksel icin kameralarin karsisina cikacak. konusmalari bitince corbalarini icip hayata kaldiklari yerden devam edecekler. cunku yapabildikleri tek sey bu.
sakatat
önlem alınamayan terör olayları karşısında sorumluların yapabildiği yegane eylem. ben de sizi kınıyor ve lanetliyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol