nefret etmek

webgum
bir cok insanin "nefret ediyorsan seviyorsundur" dedigi duygu. aslinda boyle bir genelleme yoktur. nefret cogu zaman, hic sevmediginiz birine hissettiginiz biraz da kin dolu bir histir.

(bkz: hate)
(bkz: hass)(haß)
nuquerna
ilginc birsey.insanin butun vucuduna yayilan bir titreme edilen kisi goruldugunde.bir de tahrik olmuscasina olur oyle,ne alkaysa artik.
independence
pek insani bir duygu degildir kabul ediyorum.fakat oyle olaylar geli$mi$tir ki insan hayatinda ve oyle insanlarla "ne yazik ki" tani$mi$tir ki nefret kelimesi bile duyulan hislere yeterli kar$ilik gelmez.bir ka$ik suda bogmak denir ya hani.bu hisler beslenen insan icin o bir ka$ik su bile cok gelir.oyle berbat bir $eydir nefret etmek i$te ve fakat ne yazik ki pek cogumuz gun gelir bu duyguyu ya$ariz.daha dogrusu istem di$i bir $ekilde ya$atirlar bize.
telli kus
kisinin icinde bulundugu karmasanin zorlugundan sikilmasi.
elimi kolumu bagalayan her durumdan nefret ederek gelecege karsi onlem almaktan nefret etmek.sevdiklerime vakit ayiramamaktan nefret etmek.aklimi kurcalayan her durumdan nefret etmek.caresizligimden nefret etmek.kimsye guvenememekten nefret etmek.o an bagira cagra kufredememekten nefret etmek.doguruyu bile bile gidip yanlis yapmaktan nefret etmek.basiretin baglanmasindan nefret etmek.yapilan her iyi niyetli davranisin donup dolasip gotume girmesinden nefret etmek.gotumu kollamaktan nefret etmek.samiyetine guvenilen kisilerin esasinda samimi olmadiklarini fark etmekten nefret etmek.sonucunda yanliz kalmak istemekten nefret etmek.bu nefret ettigim herseyden nefret ettigim icin kendimden nefret etmek.beni hayata baglayan nefret etmek.mucadele gucumu nefret etmekte bulmak ve kicimi kurtaran her durumda nefret etmek cozumu bulmama yardimci oldugu icin nefret etmeyi sevmek.
ahmet efendi
bir şeye veya kişiye duyulan öfkenin en üst düzeyi denilebilir... o kadar ki , o kişinin yüzüne karşı senden nefret ediyorum diye haykıranlar vardır...
goetica
gerçekle$mesi çok zor olan,gerçekle$mesi için sizden çok kar$ı tarafın çaba göstermesi sonucu olan,sabır ta$ı denilen $eyin un ufak olması durumudur.
stella
kin duymak. edilen (bir ki$iyse eger) bu duygu ona deger vermeyi de getirir. ayni zamanda onun için zaman harcamayi, onu dü$ünmeyi vs.

o yüzden nazim "kalbimde senin için yok bile kinim.." demi$tir.
phoebues
silmek kolay olan...nefret etmek,yok etmek,yıkmak..kolay olan durumlardır.zor olan nefret etmemeyi öğrenebilmek,var etmeye çalışmak,yapıcı olmak,var olanı korumak,bunun için gayret etmektir.
chef doeuvre
nefret etmek ciddi bir duygu yoğunluğu belirtisidir. aşık olduğunuz kişiden de nefret edebilirsiniz,çünkü istemediğiniz bir şeyi yapmıştır. istemediğiniz şeyleri yapan kişilerden ya da kendi ben’inize hitap etmeyen durumlardan nefret edersiniz. dolayısıyla nefret etmek bencilliğin bir göstergesidir.
(bkz: sevgi ile aşk arasındaki farklar)
mad
duygudur nihayetinde. sevmek fiilini nasıl yüceltiyorsa insan o küçük hayatında, o denli büyütülebilir nefret kavramı. dozajı vardır elbet. bencilik kavramıyla alakası yoktur. insan diğer insanda tüm benliğini bulması gibi bir duruma kendini inandırmak gibi abes düşünceler yüzünden, nefret etmek mevzusunu kendi suçuymuşcasına dışavurur. halbuki duygular etkileşimden ibarettir. sen olmayan bir yerden sana iletilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol