call of duty 4

0 /
independence
call of duty ve serisini sevenler icin ilah gibi bir oyun.cikti mi cikmadi mi henuz bilmiyorum fakat ara$tirmalarim devam ediyor.

meraklilari $unu izlesinler soylenecek bir $ey kalmadigini gorecekler.

http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=61037

edit:ciki$ tarihi 30 ekim 2007 olacakmi$.1 aydan fazla var daha of.
sergey
bugüne kadar oynadığım en iyi fps oyunudur. grafikler süper olmuştur. eski call of oyunlarına göre birçok değişiklik içermektedir. ancak oyunun beklenenden kısa sürmesi ise bir hayalkırıklığıdır. 900 metreden sniper ile bir suikast bölümü vardır ki hem suikast sırasında, hem de kaçışta oldukça zorlar insanı.
independence
oyun diyerek bu yapima saygisizlik etmek istemem, resmen bir sinema filminde rol almi$casina ve o sahneleri birebir ya$iyormu$casina hissettiriyor insana ki bu gune kadar ben boyle bir oyun ne duydum ne gordum.hele bir cernobil bolumu var ki akillara zarar.

oyunda bir de vah$i kopekler var, comezseniz bile faydasiz, geciriveriyorlar di$lerini.meger bu itlerden korunmak icin "v" ye basmamiz icap ediyormu$, bir kac kere parcalandiktan sonra ancak farkedebildim.

bir de askeri konvoyunuzu gece karanliginda havadan koruma gorevi veriliyor size, son teknoloji urunu pek cok sistemi kullanarak muazzam bir escort halini aliyorsunuz.bu goruntulerin aynisini amerika irak’a girdigi zaman yaya olarak gece karanliginda kacmak isteyen insanlarin uzerine havadan ate$ acildigini gosteren goruntulerde de gormu$tum.muhtemelen o goruntulerden esinlenilmi$.

oyunun en ama en buyuk ozelligi bana gore, cok yuksek bir sisteme ihtiyac duymamasi.1gb ram ve 512 ram ekran karti ile rahatlikla oynanabiliyor.medal of honor airborne oynanabilen her makinede su gibi akar bu oyun.

sadede gelecek olursak, ben bu ya$ima kadar boyle enfes dizan edilmi$ ve kurgulanmi$ bir oyuna daha denk gelmedim, bundan sonra da cok zor denk gelirim herhalde.(oyunun kisaligi ile alakali henuz bir yorum yapmak istemiyorum zira henuz bitirmedim.bi bitsin once.)
serpens
grafikler mükemmel hikaye daha bir mükemmel.sanki gerçekten o anı yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz gerek ses olsun gerek görüntü kalitesi olsun .oyunun loading kısımlarında bilgilerin veriliş tarzı diyaloglar"aq ne önemli operasyon ben neymişim neler bekliyor bizi orada"gibi cümleler kurdurabilmekte.
o çernobil bölümünde aha dedim şimdi üzerimize basacaklar yok kardeşim ordanda geçtik.her koşuşturmada kalbinizi güp güp attırmakta.sanki gerçekten ölücekmişim gibi hissettirdiği yerler oldu.ama ne olursa olsun o son anda o son sahnede gözlerim dolduya ben bunu bilir bunu söylerim.ulan oyun lan bu dememe rağmen kendime engel olamadım.tek kelimeyle herşeyiyle mükemmel bir oyun.
sergey
diğer fps oyunlarına göre çok daha akıcı, çok daha iyi bir senaryo yazılmış olan oyundur. oyuna kafanıza göre bir zorluk derecesi ile başlayamıyorsunuz, bunun yerine test görevinde aldığınız derece ile orantılı olarak seçiyorsunuz zorluk derecesini. uykusuz gecelerin ilacı olmuş ve pro evolution soccer 2008 ile geçen gecelerin adeta amına koymuştur.
independence
oyunu bitirip credits bolumunu uzun uzun izledikten sonra sizi havada ucan bir ucaga i$inlayip rehineleri kurtarmaniz isteniyor.tabi bu kurtarma i$ini 3 dakika icerisinde yapmaniz gerekiyor, kisacasi arcade modu 3 dakika suruyor maksimum.rehineleri kurtardiktan sonra para$utsuz ucaktan di$ari atmak ise daha bi enfes olmu$ diye makara yapacaktim ama sonradan aklima geldi ki onlarla beraber atlayan tim elemanlarinda illaki para$ut vardir.oyunu bitirdikten sonra da zaten tum modlardaki kilitler kalkiyor, dilediginiz oyuna dilediginiz zorluk derecesinden vira bismillah deyip ba$layabiliyorsunuz.
independence
spoiler gibi olmasin ama daha ilk bolumde ha batti ha batacak denen bir geminin icerisinden saga sola yalpalayarak kacmak omrumden omur aldi.tekrar tekrar oynanasi bir oyun oldugunu siklikla belirtmekten bilmiyorum.

ancak.

hemen hemen ayni kalitede olup cok daha uzun suren ve alninizdan boncuk boncuk terlerin akmasini saglayacak bir oyun daha isterseniz medal of honor airborne’u $iddetle tavsiye ederim.
dum spiro spero
6-7 saat durmadan oynandığında bitirilebilme olanağı olan , mükkemel grafik özellikleri taşıyan , oynarken yaşatan ve bir gecede bitirdeysiniz rüyanıza giren , mükkemel bir taktiksel savaş oyunu...
mitili
eşi benzeri olmayan muhteşem oyun. kısa geldi ama bitmek bilmeyen istisnasız bütün oyunlara beş basar kendisi. hatta kısa olanlara da beş basar. yok yok, uzunlara on bassın kısalara beş bassın. he ya, güzel oyun.
sepulturk
asıl irdelenmesi gereken şeyin yapay zeka olduğu oyundur. ibneler bildiğiniz pusu kurmaktadırlar. bombaları ise öyle bir zamanlamayla atmaktadırlar ki kafanızda kafanızda patlamaktadır hepsi. veteranda oynandığı zaman öyle onlarca kurşun darbeiyle ölmezsiniz. amca kafanıza bi tıklar "zıp" sesi duyarsınız sonra da düşersiniz yere.

fakat oyunun en can sıkan düşmanı ne helikopter, ne ağır makineli kullanan zibidiler ne de tanklar. köpeklerdir efenim oyunun en kıl düşmanları. eğer zamanında vurmazsanız bildiğiniz ümüğü sıkmak eylemini hayata geçirirler. eğer tam vaktinde v’ye basmazsanız kurtulmanız imkansızdır. ayrıca çernobil bölümündeki sniper olayı oyunun tavan noktalarından birisidir.

oyunla ilgili verilecek bir tavsiye de cephanenizde ve yardım oalrak elinizde ne var ne yok kullanın. öyle sadece tüfekle geçemeyeceksiniz çünkü bir çok bölümüç hava desteğini kullanın, c4lerinizi kullanın, 5’e bastığınızda gelen patlayıcılarınızı kullanın tüfeğinizdeki.

bir de bu oyunu mutlaka iyi bir ses sistemi veya çok iyi bir kulaklıkla oynayın. çünkü oyunun en büyük olayı seslerdir bence. evet grafikler de aşmıştır fakat sesler insanı oyunun içine çeker. komşularınızı da sizin eve çeker.

bugüne kadar oynadığım en iyi aksiyon fps’sidir. fakat oyunda öyle aman aman sürükleyen ir konu yoktur. ha ikinci dünya savaşı temalı fpslerde bulunan en iyi konuyu içinde barındırır ama olay hikaye olduğunda half life serisinin eline su dökemez.

edit: ulan crysis’i oynamama 2 gün kaldı. nefret etsem de gelmis gecmis en iyi fps ilan edecem.
#717824
independence
oyundaki kopekli kisimlari eger bu it oglu itlerin nereden geldigini gorebiliyorsaniz tufekle halledebilirsiniz.ha yok goremiyorsaniz o zaman tam zamaninda "v" tu$una basmaniz icap eder, yoksa $ah damariniz parcaliyor $erefsizler.

ayrica du$man bombalarini eger ekranda yumruk halinde bir el simgesi goruyorsaniz "g" tu$u ile gerisin geriye firlatabiliyorsunuz.eger ki el i$aretini gormuyorsaniz ayaklarinizi kiciniza vura vura uzakla$in oradan.

son uyari.arabalari kendinize siper olarak almak kurnazligini gostermeyin.istatistiklere gore her sene siper aldiklari arabalarin patlamasi sebebi ile olen asker sayisi, el bombalari sebebi ile olen askerlerin sayisindan 7 kat fazlaymi$.
expert3
oyunun final sahnesi vardır ki insanı kendinden geçirir. tüm bir macera boyunca oradan oraya kostugunuz, askerlik arkadasınız gaz’in kafasına sikan imran zakhaev’i yüzbaşı price’in verdiği tabancayla, seni amua kodduum diyerek oldurup credits’i izlerken noluyor yaw dedirten.
huni delisi
oyunun sonuna geldiğimde az kalsın salya sümük ağlamaya başlıyacaktım efendim.birde harika tarafı oyunun diğer versiyonlarında omuz omuza carpıştığım karakterlerin bu versiyonda da bulunması.çok sıkı fıkı oldum ayrılmak koydu gerçekten.köpek fobisi sahibi bir kişi olarak oyun birçok kez kalp krizi geçirmeme sebep olmuştur.o iğrenç yaratıkların sesini beş kilometre uzaktan duyup savaşı falan bıraktım etrafta köpek nöbetine yattım devamlı.zorluk derecesi yükseldikçe oyunun seyride gerçek anlamda değişiyor.bir siperde onbeş dakika kafamı kaldıramadan yattığımı bilirim.oyunun bir bölümünde hava desteği alma olanağı tanınmış ki eğer dalgınlıklarına gelse de koymasalar o seçeneği o bölümü geçmenizin imakanı yok neredeyse.belirtmekte fayda var bu oyun harala gürele kurşun sıkıp sağa sola gönlünüzce bomba atacağınız tarzda değil bazen gölge gibi sessiz,bazen ağır silahlarla takımını havadan koruyan bir şahin,bazen arkadaşlarını yüreklendiren bir komutan oluyorsunuz.batmakta olan bir geminin makine dairesinden sizi güvertede bekleyen helikoptere yetişmeniz gerekmekte.tabi ilk oynadığımda nası olsa burda ölme ihtimalim olmaz diyerek ve sek sek sekerek önümde sağa sola çarparak koşan arkadaşlarımı takip ediyordum ki kendimi bir anda kopan demir merdivenlerin altında buldum.tekrar denediğimde yolu kaybettim ve bende gemiyle birlikte mavi sulara gömüldüm.tam umudumu kesmiştim ki altıncı denememde başardım nihayet ve birdaha oyunu ciddiye almamazlık etmiyeceğime yemin etmek zorunda kaldım.oyun enfes,imkanı olan mutlaka oynasın diyorum.
independence
aradan seneler gecse bile, ani bir can sikintisi esnasinda super bir yardimcidir bu oyun. acarsin, oynarsin, bir anda kendini tum sikintilardan uzakta, ordatogu da bir operasyonun icerisinde bulursun.
independence
internette full rip halde 2,5 gb boyutunda siki$tirilmi$ hali bulunmakta $u siralarda. soylenilenlere gore hic sikinti ya$anmadan multiplayer bile oynanabiliyormu$. ben okuduklarimin yalancisiyim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol