call of duty 4

sepulturk
asıl irdelenmesi gereken şeyin yapay zeka olduğu oyundur. ibneler bildiğiniz pusu kurmaktadırlar. bombaları ise öyle bir zamanlamayla atmaktadırlar ki kafanızda kafanızda patlamaktadır hepsi. veteranda oynandığı zaman öyle onlarca kurşun darbeiyle ölmezsiniz. amca kafanıza bi tıklar "zıp" sesi duyarsınız sonra da düşersiniz yere.

fakat oyunun en can sıkan düşmanı ne helikopter, ne ağır makineli kullanan zibidiler ne de tanklar. köpeklerdir efenim oyunun en kıl düşmanları. eğer zamanında vurmazsanız bildiğiniz ümüğü sıkmak eylemini hayata geçirirler. eğer tam vaktinde v’ye basmazsanız kurtulmanız imkansızdır. ayrıca çernobil bölümündeki sniper olayı oyunun tavan noktalarından birisidir.

oyunla ilgili verilecek bir tavsiye de cephanenizde ve yardım oalrak elinizde ne var ne yok kullanın. öyle sadece tüfekle geçemeyeceksiniz çünkü bir çok bölümüç hava desteğini kullanın, c4lerinizi kullanın, 5’e bastığınızda gelen patlayıcılarınızı kullanın tüfeğinizdeki.

bir de bu oyunu mutlaka iyi bir ses sistemi veya çok iyi bir kulaklıkla oynayın. çünkü oyunun en büyük olayı seslerdir bence. evet grafikler de aşmıştır fakat sesler insanı oyunun içine çeker. komşularınızı da sizin eve çeker.

bugüne kadar oynadığım en iyi aksiyon fps’sidir. fakat oyunda öyle aman aman sürükleyen ir konu yoktur. ha ikinci dünya savaşı temalı fpslerde bulunan en iyi konuyu içinde barındırır ama olay hikaye olduğunda half life serisinin eline su dökemez.

edit: ulan crysis’i oynamama 2 gün kaldı. nefret etsem de gelmis gecmis en iyi fps ilan edecem.
#717824
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol