türkiye seninle gurur duyuyor

independence
agzimizin son zamanlarda ali$mi$ oldugu en berbat slogan.turkiye oyle bir hale gelmi$tir ki bu slogana gore, otla bokla gurur duyacak kadar ayaga du$mu$tur.oyle ki mafya liderlerinden tutun da tetikcilere kadar hemen herkesle gurur duydugu iddia edilmekte bu sloganda.allahtan asli astari yoktur bu tur soylemlerin.bir kac $ak$akci haricinde de inanarak soyleyen yoktur.
sinirsahibi
kuru kalabaligin olmayacak insanlar ile duydugu gururu sonradan ellerinde patlamamasi amaciyla yaptiklari genelleme. bir nevi slogan. sozlukte yasak olan siyaset geregi bkz vermeyecegim hede hodo adamlarin en sevdigi cumle zira (bkz: neye gore kime gore).
walide sultan
ilk defa bu sloganla ben de gurur duydum bugun ve sizlerle paylasmak istedim....malumunuz biz bir gurbet diyarinda yasiyoruz, bugun benim oglumun okullar arasi futbol turnuvasi maci vardi..(.lise duzeyinde) yapilan bu macta oglum disinda tek turk yoktu...yani sahanin icinde yoktu...saha disinda basta ben babasi ve ablasi bir de yaklasik yirmibes kisilik oglumun turk abileri grubu vardi...oglumun oynadigi takimin tur atlamak icin mutlaka yenmesi gerekiyordu...mac basladigindan itibaren oglumun abilerini olusturan grup’turkiye seninle gurur duyuyor’ seklinde tezahurat yaptilar...yabancilar butun mutevazilikleri ile sessizce izlediler ve de hosgoruyle saskinlik arasi bu coskunun nedenini de eminim merak ettiler...her alinan mola da bizimkiler oglumu antronorden once karsilayip suyunu havlusunu tedarik ediyor sirtini sivazliyorlardi...hatta bazilari ellerinde kameralarla sadece bizim oglanin goruntusunu yakalamaya calisiyor, iclerinden bir tanesi de okulun catisina cikip degisik aci yakalamak suretiyle cekim yapiyordu...macin son dakikasinda oglumun attigi macin tek goluyle catidaki turk arkadas sevincinden elinde kamera oldugunu unutup ziplayinca dusme tehlikesi bile gecirdi de yureklerimiz agzimiza geldi...neyse asil mactan sonra herkes dagilinca, bizim oglanin abileri olan turk cocuklar yasinin hayli azmani olan oglumu omuzlarinin uzerine alip gene ’turkiye seninle gurur duyuyor "sloganlariyla butun sahayi turladilar.tamam belki sadece bize ozgu bir tarz ama olsun biz orada sanki butun turkiye olduk biz orada sanki milli bir mac heyecani yasadik...birbirimizi kutladik hostu yani...
sepulturk
son duyulduğu şekillerinden biriyle insanın midesini bulunduran slogandır. bu slogan bahcelievlerdeki gençlerin katili, faşist, yaratık olan bir insan için, haluk kırcı için kullanılmıştır. hangi türkiye sorusuu akıllara getirir.
shevek
daha bu sloganının gerçekten gurur duyulacak birine söylendiğini görmedim. mehmet ali ağca’sından tutun recep tayyip erdoğan’ına bu ülkenin gurur duyulamayacak ne kadar insanı varsa hepsine en azından bir kere edilmiş bir laf olduğu için ne zaman bir yerde bir güruh tarafından bir kimseye söylense, hemen o kimsenin gurur duyulmaması gereken bir kişi olduğu, sloganı atan güruhun da beyinsizlerden oluştuğu hakkında yargılar geliştirmeye başlar bünye.
nihilist
-abi tum turkiye seninle gururu duyuyor.
+ben benimle gururu duymuyorum.
-e abi sende duy iste tum turkiye duyuyor sen de duy...
+anlam kargasasına dusme, ben duymuyorsam nasıl tum turkiye olur?
-off abi ya.
+hah sole yola gel, turk bayragını kap gel benim icin bagırmaya gidicez sokaga...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol