mekkeyi bombalamak

comengineer
abd’de başkanlık yarışının demokrat adayları obama’nın pakistan’ı işgal edeceğini, hillary clinton’ın nükleer silah kullanabileceğini açıklaması üzerine bir de cumhuriyetçi aday adayı tancredo’nun "mekke’yi bombalarım" sözleri eklenince, abd dışişleri açıklama yaptı: "adaylar başkan olana kadar hassas diplomatik konularda fikirlerini kendilerine saklamalılar."

demokrat aday adayı barack obama, seçilmesi durumunda pakistan’a asker gönderip usame bin ladin’in peşine düşeceğini vaadediyor. partisinin diğer adayı hillary clinton, terörle mücadelede nükleer silah kartını da masaya koyacağını söylüyor. "iddiasız" cumhuriyetçi aday ton tancredo (üstte) ise çok daha ileri gidiyor.

mutlak çilginlik
iki yıl önce de benzer bir öneriyle gündeme gelen kongre üyesi ton tancredo’nun "mekke ve medine’yi bombalarsak caydırıcı olur. yoksa yine saldırırlar" demesi abd yönetimi’nin sabrını taşırdı. dışişleri bakanlığı sözcüsü tom casey, "dünyada 1 milyarı aşkın insan için mukaddes ve mübarek olan bu yerlere saldırmayı teröre karşı uygun bir karşılık olarak görmek mutlak bir çılgınlıktır" dedi.
(kaynak:habertürk)
(bkz: sen de o kadar göt varsa umuma aç da millet faydalansın )
cihanmusul
seçimler öncesi götüne nelerin gireceğini unutan birinin söyleme gafletine düştüğü sözlerdir.muhtememelen bunu söyleyen kişi amerikanın haritadan silinmesini istiyodur.mükemmel silahlarımız olmasa da iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz vardır...
comengineer
mekkeyi bombalamak işin son noktasıdır.artık müslümanların kaybedeceği birşey kalmaz ve müslümanlarda sessiz kalamaz.

iran israili bombalar , amerikada terör saldırıları başlar , pakistan afganistandaki amerikan birliklerine saldırır ve böylece üçüncü dünya savaşı çıkar.
independence
bu tur soylemler amerika’da ruzgarlarin ne kadar hizli ve yogun estiginin, havanin ise ne kadar serin oldugunun habercisidir sadece.

amerika ba$kan adayi bile olsan yatarken kicini acikta birakirsan sonuc degi$miyor.

insan her yerde insan i$te.
x
bu olayı bundan birkaç sene önce gündemdeydi ve o zamanlar suudi kralı yanlış hatırlamıyorsam kabe nin üstünü türk bayrağı ile örteriz gibi ifadeler kullanmıştı. amerika bunca yıldır daha usame bin laden i yakalayamadı o çok övdüğü teknolojisine güvenerek. 2 milyardan fazla insanın müslüman oldugu bu zamanda böyle salakça bir bombalamayı amerika hangi götüne güvenip yapabilir ?

yukardaki bi entry de "canlı bomba olmaktan öte gidemeyen bizim gibi gariban ülkeler sadece seyreder" gibi bir ifade sergileniyor. kaç tane türk canlı bombası görmüş acaba? türk diyorum kürt yada arap demiyorum. postal seslerini duymak istediğin türk silahlı kuvvetlerine noldu ? postal seslerini sadece sol görüşlü başlıklarda mı duymak istiyorsun. tsk gibi şerefli bir orduya bu dünyada kaç ülke sahip? unutmayalım ki ordu, sadece laikliğin bekçisi değildir.

bu zamanda iran gibi bir devlet amerikaya kafa tutabiliyorsa bu bizim amerikayı gözümüzde fazla büyüttüğümüzün bir resmidir. tıpkı zamanında bizans imparatorluğunu büyüttüğümüz gibi. adamlar sadece istanbula sahiptiler ama imparatorluk olarak tarihte isimleri alınıyordu. kimsenin alamadığı yeri fatih daha 20 li yaşlarında aldı. biz ise en büyük varlığımız olan beynimizi 20 li, 30 lu yaşlarımızda kullanamıyoruz. yazık.
ederleziavela
tamamen oy kaygısı ile siyasetci bir mebusun, utopik siyasi bir stratejisi.

mazot 1 ytl olacak gibi bu tarz soylemlere pek uzak degiliz ama bu sunu gosteriyor ki, elin oglu bu cesareti kendinde bulabiliyor.

her ne kadar musluman ulkeler teknolojik alanda pek gelismis olmasalar dahi bu saldırıyı yapmaya hicbir devletin gucu yetmez.aslında yeter yetmesine de cesaret edemez diye dusunuyorum zira amerika’da azımsanmayacak kadar musluman vatandas oldugunu hatırlatmakta fayda var.

(bkz: ic savas)

(bkz: 1 milyar musluman)

(bkz: vatikanı bombalamak)

duncan mac leod
bilmemkaçyüz milyon arabın hiçbirşey yapamayacağı başından bellidir.türkler tepkilerini anlamlı bir şekilde koyacaktır,boykotla ya da herneyse,ya da keskin nişancılarla,ama osmanlıdan beri türklerin kuyusunu kazmış,osmanlı askerini arkadan vuracak kadar cesaret sahibi araplar için,aynı şey söylenemez,ancak ve ancak canlı bomba yapabilirler kendilerini.


netice olarak suudi araplar,kuzey afrikadaki araplar,ya da körfez arapları,kendisini dünyanın çıbanı kabul ettirmiş abd nin kıçını yalamaya devam edeceklerdir.malum amerikan sermayesi körfeze ve suudiye akar...
ankakusu
tam bagimsiz olmayan müslüman ülkelerin, buna bizde dahiliz, hiçbir halt edemeyecegi bombalamalar olacaktir. millet köpürür o kadar. araplar da bir halt etmeyecektir. tipki o hep tu, kaka dedikleri akrabalari gibi para her seyden önce gelir onlar için. zaten araplar maziye de öyle pek önem vermezler.

bugün iran kendi uçagini kendi yapiyor. biz ise zamaninda eskisehir’de, kayseri’de açilmis tayyare bakim yerleri ile fabrikalarini, abd baba daha ucuza veririz dedi diye, kapatmisiz.

baslikta belirtilen asiri teorilere, hiç olmayacak olsa dahi, önlem almamizda bir mahsur var midir? bu gibi durumlarda azicik daha rahat hareket edebilme imkanimizin olmasi fena midir? degildir, degildir ama siyasetçilerimiz ab ve abd endeksli dis politika ile daha hiç bir halt edemeyecegiz ne yazik ki...

ek: tam bagimsiz olabilmek tabi ki kolay degildir ve tam manasiyla da asla olmamamiz gerektigini düsünúyorum. fakat kritik durumlarda tam bagimsiz bir sekilde hareket etme imkanimizin olmasi sarttir.

ikinci ek: ben atatürkçüyüm diye ortalikta dolananlar niye atatürk’ün kurdugu uçak fabrikalari gündeme getirmez hiç anlamam. atatürkçülük sanki laiklik ile sinirli zannediyorlar herhalde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol