mekkeyi bombalamak

comengineer
abd’de başkanlık yarışının demokrat adayları obama’nın pakistan’ı işgal edeceğini, hillary clinton’ın nükleer silah kullanabileceğini açıklaması üzerine bir de cumhuriyetçi aday adayı tancredo’nun "mekke’yi bombalarım" sözleri eklenince, abd dışişleri açıklama yaptı: "adaylar başkan olana kadar hassas diplomatik konularda fikirlerini kendilerine saklamalılar."

demokrat aday adayı barack obama, seçilmesi durumunda pakistan’a asker gönderip usame bin ladin’in peşine düşeceğini vaadediyor. partisinin diğer adayı hillary clinton, terörle mücadelede nükleer silah kartını da masaya koyacağını söylüyor. "iddiasız" cumhuriyetçi aday ton tancredo (üstte) ise çok daha ileri gidiyor.

mutlak çilginlik
iki yıl önce de benzer bir öneriyle gündeme gelen kongre üyesi ton tancredo’nun "mekke ve medine’yi bombalarsak caydırıcı olur. yoksa yine saldırırlar" demesi abd yönetimi’nin sabrını taşırdı. dışişleri bakanlığı sözcüsü tom casey, "dünyada 1 milyarı aşkın insan için mukaddes ve mübarek olan bu yerlere saldırmayı teröre karşı uygun bir karşılık olarak görmek mutlak bir çılgınlıktır" dedi.
(kaynak:habertürk)
(bkz: sen de o kadar göt varsa umuma aç da millet faydalansın )
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol