yılbaşı gecesi

0 /
pariscombo
insanin bazan en guzel bazan da en sikici gecesidir.eskiler akla gelir birden..ne de guzeldir annane ile oynanan tombalalar..tum aile birarada millipiyango cekilisi beklenir.kuzen ile turlu saklabanliklar yapilir ve aile eglendirilir..of,of..
independence
alkol duvarinin kadranin son ibresine dayanarak yikilmasi ile son bulan gecedir.bu yuzden araba ile di$ari cikmamak hem insanin kendi hayati, hem de ba$kalarinin hayati acisindan kesinlikle bir sigorta niteligindedir.otopark ucretlerinin taksi ucreti ile hemen hemen ayni oldugunu du$unecek olursak, alkol alacagimiz gece araba kullanmamizin ne buyuk mallik olacagini matematiksel veriler tarafindan da kendimize ispatlami$ oluruz.sabahin ilk i$iklarina kadar cluplerde tepinilir ve eve donuldugu an itibari ile iki gun eski hale donmez insan.her acidan zarardir yilbasi geceleri.bir o kadar da keyiflidir ama.
ups
her sene tekrar geldigine gore bu kadar onemli olan ne acaba diye dusundugum,gelip gecse de ulke olarak rahat bi nefes alsak dedigim hadise..
callow
insanlarin bokunu cikartana kadar ictikleri gunlerden birisi.diger gunlerden farkli olarak icme nedeni herkes tarafindan onaylanan bir gun.insanlarin "gene tozuttu ama bos ver alttan al takilsin takila bildigi kadar bugun yil basi" dedigi belkide tek gun.
rachael
bu sene cok guzel gecen gece. evi ilk defa bu kadar kalabalik gordugum insanlarin yerlerde uyukladigi alkolun biraz fazla kactigi ama herkesin durumdan memnun oldugu gece.
ilean
kim ne derse desin yillardir savunuyorum ve yine savundugum dusunce sudur ki:
bu yili cok yararli verimli ve hakkini vererek mi gecirdiniz ki diger yildan medet umuyorsunuz ey insanoglu..hem insan omru tukeniyor bir yil daha geride birakiyor diye sevinir mi?
ayrica her zaman inandigim gercek de zaman kavrami insanlarin kendi kurdugu bir tezgahtir yilin 12 ay olmasi gerektigi gibi bir dusunceyi insan uretmistir bu uretkenligin nihayetinde de yilbasi diye birseyi kendi yaratmis bi de bunu kutlamaktadir.
muruuuu
her sene ulan bu sene kesin süper eğlenecem diye haftalar öncesinden planlar yapmama rağmen, hacı babam tarafından suistimal edilen gece.bu seneki taktik takdire şayan oldu.git ne halin varsa gör ama tek damla alkol boğazından geçerse hakkımı helal etmem dedi adam yaa.gel de vicdan yapma ak.
mad
her gün sonundaki geceden pek farkı olmayan gecedir. yine karanlık bir gökyüzü ve gökyüzünü süsleyen yıldızlar asılı olucaktır tepemize.fakat tek fark insanlarda olucaktır.


paranın bir şekilde göüne vurmuş insanoğulları eğlencenin dibine dibine vuracaktır yılbaşı gecesi. ne de olsa para onlar için kolay kazanılıp, ’kolay harcanabiliyor’. bu abi ve ablalarımız gönüllerince eğlenecektir. holding sahibi rıfat bey’in oğlu barkınç yine her sene olduğu gibi karıya kıza, içkiye, dansöz meme arasına gözleri kapalı bir şekilde savuracaktır servetini. fabrikatör ekrem bey’in hanımı leyla hanım poker arkadaşlarıyla hoşsohbet ve eğlence dolu girecektir yeni yıla. ne de olsa yeni yılda onlar için rahat olucaktır.


orta düzey bir aile sıcak yuvasında -kimbilir belki de soğuk ama aile sıcaklığı var- en güzel eğlencesi televizyon olucaktır. ah bir de yok mu sıcacık çayın yanında tombala oynamalar. ne de olsa senede bir kez oynanmıyor mu, 1.çinkooo diye bir defa bağırılmıyor mu yüzdeki o gülücükle? saatlerle birlikte televizyondaki eğlenceler de geçiyor ki çoğu zaman dede-anneanne-babaanne ile beraber. ah yok mu o dansözler? herkes odaklanıyor. ’iyi oynuyor vallahi’, dede: ’bu kadını mı izlicez yok mu başka bir şey?’. saat-dakika-saniye ve yeni yıl dilekleri ile merhaba demeler sıralanır aile fertlerinin bir gecelik eğlencesiyle.


hani bir de yoksul kesim vardır. pek çok kişinin aklına gelmeyen. onlar ne yapacak peki bu gece.belki de hiç. yine bir tas çorbayı, sert bir ekmekle bölüşecekler soğuk dört duvar arasında. televizyon izleyecek elektriği bile olmayanlar olacak ’bir gecelik eğlenceyi’ izleyebilmek için. yine de öpüp koklayacak evlatlarını anne-baba. yeni yılda onlar üşümeşin-aç kalmasın duaları olacak.zorlu bir yıla merhaba.


sokakta yaşayanlar var bir de, kaldırımlar vazgeçilmezleri olanlar. yırtık battaniye üzerlerinde, altlarında ise karton kutu parçacıkları yatak niyetine. onlar için gece ayrımı yok. yine soğuk ve yine aç. belki de yılbaşı gecesi birileri karınlarını doyurur tabi şansları varsa o da. ama bu insanlar merhaba demez bu gecenin ardından hoşçakal demeyeceği gibi geceye.


insanlar farklı kılar geceyi. 10-9-8 ler farklıdır çıkan her bir ağızda. kimileri için eğlence kimileri için sevinç, kimileri için umuttur yeni bir döneme kimileri içinse bir anlam ifade etmez.

3-2-1-0 ...

merhaba hayat!
angelus
tv.den görüldüğü üzere yurdum erkeklerinin ağızlarından salyalar akıtarak önüne gelen veya önüne denk getirdikleri turistleri taciz ederek, cinsel bastırılmışlıklarını normal zamanlarda genelevlerde belli bir ücret karşılığı giderirken bu tip günlerde bünyelerine aldıkları alkolün de etkisi ile eğlenmeye çalışan hatun bireyler ile gidermeye çalıştıkları gecelerden bir tanesidir. şehrin dörtbir yanına mobese sisemi kuran zihniyetin bu sistemden asıl faydalanması gereken günlerde buna tenezül etmemeleri de şahsım adına ayrı bir terbiyesizlik olarak nitelendirilmektedir. evet.
roker phy
gittikçe bir terör olayına dönüşen,birkaç abazan yüzünden türklüğümüze sürülen lekenin git gide büyümesinden muzdarip olduğum ama bir türlü de sabahına dinç kafayla çıkamadım nadide gece.
aysenas
bir yıla yayılacak olan rezilliklerin ısrarla bir geceye sıgdırılması ile unutulmayacak utanc verici bir sekilde son bulan gecedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol