yılbaşı gecesi

mad
her gün sonundaki geceden pek farkı olmayan gecedir. yine karanlık bir gökyüzü ve gökyüzünü süsleyen yıldızlar asılı olucaktır tepemize.fakat tek fark insanlarda olucaktır.


paranın bir şekilde göüne vurmuş insanoğulları eğlencenin dibine dibine vuracaktır yılbaşı gecesi. ne de olsa para onlar için kolay kazanılıp, ’kolay harcanabiliyor’. bu abi ve ablalarımız gönüllerince eğlenecektir. holding sahibi rıfat bey’in oğlu barkınç yine her sene olduğu gibi karıya kıza, içkiye, dansöz meme arasına gözleri kapalı bir şekilde savuracaktır servetini. fabrikatör ekrem bey’in hanımı leyla hanım poker arkadaşlarıyla hoşsohbet ve eğlence dolu girecektir yeni yıla. ne de olsa yeni yılda onlar için rahat olucaktır.


orta düzey bir aile sıcak yuvasında -kimbilir belki de soğuk ama aile sıcaklığı var- en güzel eğlencesi televizyon olucaktır. ah bir de yok mu sıcacık çayın yanında tombala oynamalar. ne de olsa senede bir kez oynanmıyor mu, 1.çinkooo diye bir defa bağırılmıyor mu yüzdeki o gülücükle? saatlerle birlikte televizyondaki eğlenceler de geçiyor ki çoğu zaman dede-anneanne-babaanne ile beraber. ah yok mu o dansözler? herkes odaklanıyor. ’iyi oynuyor vallahi’, dede: ’bu kadını mı izlicez yok mu başka bir şey?’. saat-dakika-saniye ve yeni yıl dilekleri ile merhaba demeler sıralanır aile fertlerinin bir gecelik eğlencesiyle.


hani bir de yoksul kesim vardır. pek çok kişinin aklına gelmeyen. onlar ne yapacak peki bu gece.belki de hiç. yine bir tas çorbayı, sert bir ekmekle bölüşecekler soğuk dört duvar arasında. televizyon izleyecek elektriği bile olmayanlar olacak ’bir gecelik eğlenceyi’ izleyebilmek için. yine de öpüp koklayacak evlatlarını anne-baba. yeni yılda onlar üşümeşin-aç kalmasın duaları olacak.zorlu bir yıla merhaba.


sokakta yaşayanlar var bir de, kaldırımlar vazgeçilmezleri olanlar. yırtık battaniye üzerlerinde, altlarında ise karton kutu parçacıkları yatak niyetine. onlar için gece ayrımı yok. yine soğuk ve yine aç. belki de yılbaşı gecesi birileri karınlarını doyurur tabi şansları varsa o da. ama bu insanlar merhaba demez bu gecenin ardından hoşçakal demeyeceği gibi geceye.


insanlar farklı kılar geceyi. 10-9-8 ler farklıdır çıkan her bir ağızda. kimileri için eğlence kimileri için sevinç, kimileri için umuttur yeni bir döneme kimileri içinse bir anlam ifade etmez.

3-2-1-0 ...

merhaba hayat!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol