üniversitelerde din dersi bulunmaması

wily blake
ülkemizin bir diğer acı gerçeğidir.

zamanında zorunlu din dersinin amacını, fikir babası olmasa da o dönemin otorite sahibi saygıdeger kenan paşamız şu şekilde açıklamıştı: "her türk genci en azından abdest almasını, iki rekat namaz kılmasını bilmeli. cenazeye gittiği zaman cenaze namazına eşlik edebilmeli."

ancak görüyoruz ki bu amaç gerçekleştirilememiş, bu yoldan sapılmış. üniversite çağına gelmiş, koca koca adamlar ne namaz biliyor ne niyaz.

bu durumun nedeni liselerde adam akıllı bir din eğitimi verilmemesidir ancak iş işten geçtiğine göre artık üniversiteler için bir şeyler düşünmenin zamanı gelmiştir.

oysa üniversitelerimizin durumu içler acısı. zorunluyu geçtim seçmeli olarak bile din dersi yok.


şüphesiz ki böyle bir eğitimden geçen gençliğin türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan, türk olmanın şeref ve mutluluğunu duyan, toplum yararını kişisel çıkarının üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu yurttaşlar haline gelebilmelerinin imkanı yoktur!


edit:

biz gençliğimiz hal-i ahvalini düşünürken bakın referans aldığımız kenan evren yakın zamanda ne demiş:

"bunun manası şudur. dinler nasıl meydana gelmiş, dünyadaki dinler hangileridir, bunlar arasında islamiyet nasıldır? çocuk bunlar hakkında bilgi sahibi olsun istedik. alevilik hakkında da bilgi vermesi, öğretmesi lazım. ama namaz nasıl kılınır, dinin gerekleri fiilli olarak nasıl olur bunları değil. bu dersi verecek öğretmenlerde de, ders programlarında da zamanla değişiklikler yaptılar. sonradan gelen iktidarların hatası olmuştur. o maddeyi kaldırmaktan ise aslına uygun yapmak gerek. ama şu anda sulandırılmış durumda."

artık kime güveneceğimizi şaşırdık.


sistematik kedi
üniversitelerde din dersi bulunmaması.. mesela siyaset bilimi iibf’ye zorunlu, din dersi neden değil? ya da gençlik namaz abdest bilmiyor, tüm fakültelere zorunlu din dersi verilsin. ah be arkadaşım şu siyasetin yanına dini eksik görmeseniz her defasında.. din inançtır değil mi? önce bu anlamını bulsa. sen bir öğrenciye zorla psikoloji bilimi, zorla iktisat bilimi, zorla toplum bilimi öğretirsin, ufkunu da açarsın hayatına faydalı bilgiler de katarsın. peki birini zorla inandırabilir misin? kaldı ki zaten kendini bu alanda geliştirmek isteyenler için ayrı bir fakülte mevcut. biz de inanıyoruz, biz de insanlar dinin güzelliklerini görsün ve de bilsin istiyoruz ama ne üniversite eğitim kadrosunun, ne de öğrencinin duygusal davranmaya hakkı yok ki, böyle bir dilek üniversitelerde yerini bulsun? velhasıl rasyonel olmak da öğretiliyor, öğretilmek isteniyor üniversite dediğimiz ortamlarda; her zaman yüreğinin götürdüğü yere gitmek değil..
seeyouindisneyland
siyasi kadrolaşmalar sebebiyle değişen müfredattan dolayı üniversitedeki derslerde , özellikle sosyal derslerde inanılmaz bilgi yanlışlıkları ve kasıtlı saptırmalar var.
ortaöğretimde okutulan din dersinin konu başlıklarını incelemenizi ve ülkenin nereye götürülmek istendiğini anlamanızı tavsiye ederim arkadaşlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol