tikky düşmanligi

stella
ukdeci’nin $öyle bir notu varmi$ :
kızgın stella nın ukdesidir

(bkz: zaten benim ukdemdi)

her neyse, birkaç dakika düşündükten sonra "keşke ukde olarak vermeseydim" dediğim, düzeltemeyeceğim için bizzat dolduracağım ukdedir.

gereksiz bulduğum bir düşmanlıktır. sonuçta, tikky uydurma bir sözcüğümsüdür. yani, kendine "tikky" diyenler dışında, neden ve niçin kimi insanlara bu yaftanın yapıştırıldığını merak etmekteyim.

herkes farklı algılamakta, fakat düşmanlıkta birleşmektedir. zaten yeterince insan ayrımı varken, neden bir de başımıza bu saçmalık çıkmıştır?

giysiye, çantaya, şuna buna gereğinden fazla para harcayan biri illa salak mı olmak zorundadır?

(hem tikky hem zeki)

bir de "kafa yapısı"na göre bazı kişilere bu aşağılama-sıfatı yakıştırılmaktadır. iyi de, tikky; budala, aptal, yüzeysel gibi bir kavram değildir ki..

ps:entry’i sonlandırma gibi bir ihtimalim olmadığından, uzatmayıp karşı-düşün akışını bekliyorum.

ederleziavela
sahsen, yeterince yozlasmıs olan turkecimizi "janım,jijim,shekerim" gibi kelimeler ile bezemeleri ve bu konuda elestiriyi kabul etmemeleri hususunda bir dusmanlıgım soz konusudur.zira tuketim ınsanları oldukları tarafımı baglamıyor.bahsi gecen dusmanlık benzetmeden baska birsey degildir.elimize kotek alıp dovecek halimiz tabi ki yok ama zeka konusunda kucuk bir anekdot vermek boynumun borcudur.

-janım nabber
-" mubalaga " yapma
-o ne be?
-tesbihte kusur olmaz ama abartma
-aaa greenpine tipleri gıbısın
-honkkk
myysteriouss
tikky olmayanları sözde ezen ezik gören ve bu sebeplerden dolayı zavallı gördüğüm bazılarına - bak genelleme yapmıyorum atlama üstüme - karşı hissedilen bir şeydir. tikkyler kendileri gibi olmayanlara sevgi pıtırcığı gibiler miymiş merak ettim o da ayru konu. ha düşmanlık demeyelim çok sert oldu ama öyle bir şey işte.
shevek
kapitalizmin ülkemizdeki güçlü nimetlerinden ve aynı zamanda da ürünlerinden biridir tikkycikler. bu kimsecikler yozlaşmanın, popüler kültürün ve daha bir çok emperyalizm silahı vesairenin ülkemizdeki görevlerinden habersiz, fakat pekala kendilerine verilen görevi yerine getiren zavallı, acınası elçilerinden olmakla beraber, cahil ve bununla ilişkili olarak da beyinsizdirler. acınası oldukları gibi, bilmeden de olsa, temsilcisi oldukları kültür emperyalizmiyle, her anlamda kültürel yozlaşmayla ve ayrıca daha bir çok başka vesileyle bizleri de acınası yapmaktadırlar. sanırım bu nedenle tikky düşmanlığı mübahtır.

tikkyliğe düşman olma da diyebiliriz aslında, sorun düşünmeyen ve belki bu nedenle düşünemeyen tikkycikler değil, bilmeden taşıdıkları, başarıyla yerine getirdikleri görevleridir. ayrıca tikky düşmanları değil, tikky kimseler toplumu ayırmakta, bölmektedir.

ve tikky marka giyen demek değildir. #591508 budur , ayrıca yukarıdakilerdir ve ayrıca daha anlatmak istemediğim tonlarca ıvır zıvırdır.
cremaster
düşmanlık sözcüğü olsa olsa tikilerin uydurması olabilir.burada onlara karşı hissedilen acımadır çoğunlukla.

ne de olsa marka elbiseler giyip pahalı telefonlar kullanmak ya da zengin babaya sahip olmak tiki olmak demek değildir.tiki olmak bunu kendini ayrıcalıklı kılmaya çalışacak şekilde kullanmaktır.
scapegoat
tkky dediğimiz insanlarla , onlar kadar şanslı olmayan insanlar arasında olmasına anlam veremediğim müsibettir.

fransada yaşadığım, jet sosyete dediğimiz insanların arasında bulunduğum dönemde hiç mi hiç anlamlandıramadığım düşmanlıktır. daha sonra sonra isviçre alplerindeki malikanemde, boş kalıp da düşündüğümde bir kaç neden çıkardım;

1. babam bu paraları emrinde çalışan binlerce kişiyi çok fazla çalıştırıp, emeklerinin karşılığını vermediği için kazandı.(ama böyle olamaz, babam bizi hep severdi, ama fakir insanlarla hiç görüşmezdi, fakirler insan mı ki görüşsün, zengin olsunlar da gelsinler)

2. babam devletten aldığı teşvikleri yasal olmayan(yasal olmayan yasadışı mı oluyor ki? bilmiyorum yanee) işlerde kullanıp, yasal olmayan yollardan milyarlarına milyarlar katıp ülkesine vermesi gerekli olan vergileri bile tam ödeyemediği için.(ödeyemiyor ki babam bana aldığı yeni ferrari işlerini çok etkiledi ama işçilerin maaşını birazcık geciktirip banka faiziyle geri kazanır, işçiler bizim fabrikada zaten boş zamanlarını geçirmek için çalışıyor)

3. ülkemin geleceğiyle hiç ilgilenmediğim, zevk için para verip askerlik yaptığım, her gece bir kızı yatağa atmak için arabamla caddede hız yapıp yoldan geçen diğer arabaları ve içinde bulunan diğer insanların hayatlarını da tehlikeye attığım için.(yok canım olamaz ki ne var bunda herkes böyle yapıyor zaten, bizim berkecan, michael vs. herkes böyle)

4. bazılarımızın babası bulunduğu mevki sayesinde bazılarımıza yardım ediyor, böylece servetlerimiz kat kat artıyor, birbirimizin yüzüne de bakabiliyoruz böylece.(e bunda ne var? yardım etmek islamın şartlarından değil mi? 32 zarftan birisi işte, ayrıca ben çok dinime bağlıyımdır, ben michael ile birlikte katolik müslümanlardanım, günde 3 vakit namazımı kılarım, sabah namazı çok erken yaa o saatlerde ben clubta oluyorum falan bazen yanee)

yukarıdaki nedenlerden dolayı insanlar bizden neden nefret ediyor anlamıyorum ne var ki? bence bunlardan dolayı nefret edemezler, fakir insanlar bizi kıskanıyor. yoksa neden bizi sevmesinler ki?
aycan
ne kadar pozitif olsanda onlara karşı, seni kıl etmenin bir yolunu bulurlar, yaw kızlar artık ikiz hatta üçüz gibi gezmekteler,o telefon hiç mi susmaz dedirten insan gurbu için düşmanlık ağır kaçsa da kıl olma durumu denebilir.
shevek
tikky...

düşmanlık yapılacak kadar büyük değil. düşman olunabilecek kadar güçlü değil. savaşacak, savunacak kadar düşünemez. olsa olsa tek taraflı bir saçmalama olur tikky düşmanlığı.

tikky düşmanlığı değildir o, kapitalizmi becerme isteğidir. tikky içi boş olandır, dışını yüksek derecede pahalarla biçilmiş -ve fakat içi dolu ya da boş toplumun diğer çoğu için paha biçilemez ya da paha biçilmesi gereksiz- marka kot, t-shirt, ayakkabıyla kaplayarak görünmez kendini bir şeylerle sarıp görünür yapan insandır.

konuşunca duyamazsınız onları. üzerinde o aptal kıyafetler olmadan göremezsiniz onları. düşman da olamazsınız onlara bu nedenle, yoktur onlar. boşturlar ve modadan ibarettirler. ve aptal paradan.

düşman olunamaz onlara.

"in the gold we trust"

düşman olunacaksa bir şeye ille, bu söyleme olunabilir ancak.

tikkyciğe düşmanlık, onunla bir etmektir kendini. zavallı yapmaktır. aptallaşmaktır, küçülmektir. goldu god yapmaktır.

kapitalizmin nimetleri onlar. yiyiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol