tikky düşmanligi

scapegoat
tkky dediğimiz insanlarla , onlar kadar şanslı olmayan insanlar arasında olmasına anlam veremediğim müsibettir.

fransada yaşadığım, jet sosyete dediğimiz insanların arasında bulunduğum dönemde hiç mi hiç anlamlandıramadığım düşmanlıktır. daha sonra sonra isviçre alplerindeki malikanemde, boş kalıp da düşündüğümde bir kaç neden çıkardım;

1. babam bu paraları emrinde çalışan binlerce kişiyi çok fazla çalıştırıp, emeklerinin karşılığını vermediği için kazandı.(ama böyle olamaz, babam bizi hep severdi, ama fakir insanlarla hiç görüşmezdi, fakirler insan mı ki görüşsün, zengin olsunlar da gelsinler)

2. babam devletten aldığı teşvikleri yasal olmayan(yasal olmayan yasadışı mı oluyor ki? bilmiyorum yanee) işlerde kullanıp, yasal olmayan yollardan milyarlarına milyarlar katıp ülkesine vermesi gerekli olan vergileri bile tam ödeyemediği için.(ödeyemiyor ki babam bana aldığı yeni ferrari işlerini çok etkiledi ama işçilerin maaşını birazcık geciktirip banka faiziyle geri kazanır, işçiler bizim fabrikada zaten boş zamanlarını geçirmek için çalışıyor)

3. ülkemin geleceğiyle hiç ilgilenmediğim, zevk için para verip askerlik yaptığım, her gece bir kızı yatağa atmak için arabamla caddede hız yapıp yoldan geçen diğer arabaları ve içinde bulunan diğer insanların hayatlarını da tehlikeye attığım için.(yok canım olamaz ki ne var bunda herkes böyle yapıyor zaten, bizim berkecan, michael vs. herkes böyle)

4. bazılarımızın babası bulunduğu mevki sayesinde bazılarımıza yardım ediyor, böylece servetlerimiz kat kat artıyor, birbirimizin yüzüne de bakabiliyoruz böylece.(e bunda ne var? yardım etmek islamın şartlarından değil mi? 32 zarftan birisi işte, ayrıca ben çok dinime bağlıyımdır, ben michael ile birlikte katolik müslümanlardanım, günde 3 vakit namazımı kılarım, sabah namazı çok erken yaa o saatlerde ben clubta oluyorum falan bazen yanee)

yukarıdaki nedenlerden dolayı insanlar bizden neden nefret ediyor anlamıyorum ne var ki? bence bunlardan dolayı nefret edemezler, fakir insanlar bizi kıskanıyor. yoksa neden bizi sevmesinler ki?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol