premenstrual sendrom

webgum
regl oncesi veya regl esnasinda fiziksel ve ruhsal olarak negatif belirtiler gorulmesi.

-halsiz olmak,
-sivilce cikmasi,
-vucutta sislik,
-karin ve bel bolgesinde sancilanmalar,
-duygusalligin yuksek olusu,
-agresiflik,
-tatli ihtiyaci hissetmek,
-istahin artmasi...vb
floydian
ciddi şekilde tedavi edilmesi gereken bir sendromdur. kadınların yaşam kalitesini abartılı bir şekilde düşürür.
whisper
agresyon, anksiyete, depresyon veya üzüntülü ruh hali, azalmış seks dürtüsü, duyarlılık, konsantrasyon güçlüğü, ani ortaya çıkan üzüntülü ruh hali, gerginlik, unutkanlık
insanlardan uzak kalma isteği gibi duygudurum bozukluklarına ve abdominal kramplar, akne, uçuk veya herpes yayılımı, iştah değişiklikleri, tatlı veya tuzluya aşırı düşkünlük, bel ağrısı, göğüslerde duyarlılık, hantallık hissi, kabızlık veya ishal, baş dönmesi veya baygınlık, halsizlik, bulantı, kusma, sık idrar yapma, baş ağrısı, sıvı tutulumu ve şişkinlik hissi, kilo artışı gibi fiziksel rahatsızlıklara neden olan adet dönemi rahatsızlığıdır.

bu bozuklukların hepsini bir anda ya da ayrı ayrı yaşaması mümkündür hatun kişinin.

(bkz: menstrüel ağrı)
dayanikli ev kizi
her genç kızın gereksiz yere ağlama ya da tam tersi durumları vs. normaldir.yanlız daha birçok durumun olması da söz konusu. en az dört tanesi görülüyorsa ve bu uzun bir süreyi kapsıyorsa doktora gidilmelidir. özellikle de evli kadınların büyük sorunlar yaşamasına neden olan bir durumdur.
sipsi
tanısının konmasında en önemli kriter menstruasyon bittikten sonra 1 hafta boyunca hiç bir semptomun gözlenmemesidir. yok hala böyle bir şımarıklık, böyle bir efendime söyleyeyim bir gerginlik, bir ağlama zırlama hali görülüyorsa pmsle bir alakası yoktur, manyak bağyanın yanından koşarak uzaklaşılmalıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol