bayram harçlığı

0 /
ups
bayramlarda buyuklerin kucuklere verdikleri para.kucukken cok zevkli olan ama belli bir yastan sonra alsam mi almasam mi acaba tarzinda insani ikilemde birakan ve almanin da almamaninda ayip oldugu hissetmemize neden olan ve bu sebepten kucuk capli bir iskenceye donusen sey..
pariscombo
buyudugunuzde alamamaktan sikayet edilen fakat sabahtan itibaren anne babanin elleri surekli opulup bayramlari da kutlandiginda artik anne ve babanin "yeter bu kadari!" deyip de verdikleri harcliktir..
olu beden
kardesime benden daha fazla verilen harclik.ayni zamanda ona hala verilmekte bense bana tekrar verilecegi gunu beklemekteyim.
belkibirgunbiryerde
kemaliye geleneklerine gore cocuklara elden degil,cinsiyetlerine gore renkler tasiyan mendillerin icinde ve yaninda leblebi sekeri ve findik fistikla verilmesi gereken gun itibariyle 5 ytl yi gecmeyen para...
sergey
artik yasin belli bir seviyeye ulasmasi sebebiyle alamadigim,alamadigim gibi kuzenlerime vermek zorunda kaldigim seydir.
belkibirgunbiryerde
cocuklugumda sulalenin en yaslilari olan babannem ve dedem bizimle birlikte yasadiklarindan, pek fazla bayram ziyareti yapamadigimiz icin(millet bize gelirdi hep)fazla toplayamadim,bu yuzden de,bize gelen milletin cocuklarina dedem para verdikce,"zikkim olsun" der gibi kotu kotu bakmama sebebiyet veren paracik...
hobaa
25 yasindayken yani bugun 20 ytl olarak aldigim bayram bahane mi yoksa bizimkiler ded,lirdi mi dedirten hadise.20 ytl cok az cik cik cik.
ozee
kardeşimle aramda olan 8 yıl müteakiben cebimde olan son parayıda kardeşime vermem.ansızın parasız kalmam.kimsenin bana para vermemesi.nerde hani o eski bayramlar.(bkz: ahh)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol