reddedilmek

made in heaven
bir cok insanin dunyanin sonu sandigi ama aslinda hic oyle olmayan,gerek is gerekse iliskilerde atilimlarin yapilmasina engel olarak gorulmemesi gereken,insani urkuten geri cevrilme durumu..
nuquerna
hayatınızı idare ettiğinis masanın arkasına oturur, gelen teklifleri değerlendirirsinis.en iyisini bulmaya calısırsınıs. basen bir kağıt gösunusden kaçar,araya karışır.fark bile etmessinis. basen sırf pek havanısda olmadıınısdan redderdersinis.ama bir gun gelir, kibirinisi kicinisa sokup, basınıs onunde, elinisde teklifinisle bi masanın onune gelirsinis, bakarsınıs,arkasında "dunyayı ben yonetiom ulen!" dercesine bakan zalim gosleri gorursunus. biras daha pısarsınıs. adım adım masaya yaklasarak, her adımda kursunlasmıs ayaklarınısı kaldırmak zorunda olarak,her saniyenin sonsusa doğru usamasına katlanarak...ilistirirsinis nacisane kağıdınısı masanın kenarına,bir bakıs atar sise, kucumseyen,reddedilmissinisdir, o anda, anlarsınıs, ama ister istemes kandırır/teselli edersinis kendinisi.ve aylarca,hatta yıllarca yolunu goslersinis "kabul belgesi"nin,en alttan yavasca masanın altına susulmus ve hic okunmamıs basvurunusun cevabının.
muque
-hayır,asla!!
-ben seni arkadaşım gibi görüyorum.
-kardeş sayılırıs.
-bu ne haddini bilmezlik?tabiiki sevgili olamayız!

gibi "(bkz: yer yarılsa da içine girsem)" moduna sokan cümlelerle çevrili göt etme şeysi.bu olay sayesinde çıkma teklifi,öpme teklifi,sinemaya gitme teklifi v.s. etmekten korkan kişilikler ortaya çıkmış ve yalnızlar artmıştır.
bakegosan86
duyguların en acısı ve en iğrencidir.o an sanki dünyayı öküzün boynuzlarına koymuşlar senide öküzün boynuna çan diye asmışlarda herkes sana bakıyormuş gibi gelir.
igor
gerekce sunulumadan yapilmasi kanimca insani sinirlendirmekte, bunyede hirs yapmaktadir. fakir ama gururlu genc misali.
orqn
yalnızca ilişki durumlarında değil, iş hayatında da oldukça can sıkıcı bir durumdur. üstelik bir de üst üste defalarca yaşanıyorsa;

--------------------------(bkz: alıntı)--------------------------

sayın bay,

bir kaç gün önce şirketimize telefonla yaptığınız iş başvurusu reddedilmişti. iş başvurunuzun kabul edilmediğini bildirmek için size bu mektubun yazılması uygun bulundu. başvurunuzun reddedildiğinin anlaşıldığından emin olmak istedik.

saygılarımızla. personel müdürlüğü

*

sayın bay,

tebrikler! işe kabul edildiniz. muhtemelen bu bizden duymak istediğiniz şeydi. ancak maalesef, kabul edilmediniz.

saygılarımızla. personel müdürlüğü

*

sayın bay,

boş bir pozisyon için iş başvurusu yapmıştınız ve kabul edilmedi. bunu size telefon ve e-posta ile bildirdik. ancak, henüz başvurunuzun kabul edilmediğinin tam olarak anlaşılmadığına ilişkin tereddütler bulunmaktadır. lütfen herhangi bir şekilde istihdam edilmediğinizi ve hiçbir zaman edilmeyeceğinizi anladığınıza dair bizi arayın veya bize yazın.

saygılarımızla. pm

*

sayın bay,

kabul edilmediğiniz pozisyona yerleştirilen kişi genel müdürlüğe yükseltildi. kendisi herhangi bir pozisyon açıldığında sizi tercih etmeyeceği hususunda bilgilendirilmenizi istemiştir.

saygılarımızla. pm

*

sayın bay,

size böyle bir iş teklif etmeyecek olsak bile, şahsınıza vermek üzerine değerlendirdiğimiz ücretin daha fazlasına herhangi bir pozisyonun varolduğunu düşünebiliyor musunuz?

s. pm

*

sayın bay,

eğer bir teselli olacaksa, şahsınızı işe almış olsaydık bile şu an sizi tasfiye ediyorduk. bilginize.

s. pm

*

sayın bay,

yeni ofisinizde ne tür halı ve perdeler talep ettiğinizi öğrenmek için size bu mektubu yazıyoruz. bir dakika… afedersiniz, bir hata yapmışız. yanlış kişiymişsiniz. neyse, gene de size bu mektubu yollayacağız.

s. pm

*

sayın bay,

ilişikteki raporu pazartesi gününe kadar hazırlayabilir miydiniz, eğer bir işiniz olsaydı? sadece merak.

s. pm

*

sayın bay,

iş başvurusu dosyaların tasnif edilmesi sırasında size ait olan başvuru belgesi yanlışlıkla uçak yapıldı ve kazara pencereden dışarı uçtu. rica etsek başvurunuzu tekrar bir uçak şeklinde bize iletebilir misiniz?

s. pm

*

sayın bay,

gazetelerden okuduğunuz gibi şirketimiz grev nedeniyle büyük bir zarara uğradı. bu nedenle ofise gelmek zorunda olmadığı halde normal maaş ödediğimiz çalışanlarımızdan yardım istedik. bilmeniz gerekir diye düşündük.

s. pm

*

sayın bay,

size şirketimiz adına sahte ve uygunsuz mektuplar gönderen bir çalışanımız olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. kendisine kovulduğunu ve yerine sizi alacağımızı ilettik. büyük bir öfkeyle ve küfürler eşliğinde, sizi bulmaya gittiğini ve kafanızı bir ceviz gibi kıracağını söyleyerek çıktı. (bazılarımız ceviz değil fıstık dediğini iddia ediyor, çoğunluk ise ceviz dediğine emindi) evinize geldiğinde lütfen kendisine şaka yaptığımızı sizi hiçbir zaman işe filan almayacağımızı söylediğimizi iletir misiniz?

s. pm


--------------------------(bkz: alıntı)--------------------------
rapunzelkibritsatar
eski sevgili reddedince sabaha kadar uyumamak. sabah yeni girdiğin ortamda kimseyle konuşmamak. akşam eve gelince düşüp bayılmak. 2 ay sonra özlem dolu bir mesaj atmak, onunda aynı duyguyla cevap vermesi ve yeniden başlamak. bir hafta sonra "bun adam için mi yataklara düştüm, keşke yine reddedseydi" diye düşünmek.
mucadele
sebebine göre üzülüp üzülmeyeceğine karar verilir bazen. sorun eğer sizle alakalı değilse ve ciddi bi aşık olma durumu yoksa, gülüp geçilebilir rahat bir karakteriniz var ise.

-merhaba ben mücadele, seni yaklaşık bir aydır görüyorum. çok ilgimi çekiyorsun. bir sakıncası yoksa seninle tanışmak istiyorum.
+ya şu an hiç modumda değilim, hastayım zaten sana da bulaştırmayayım.
- ?? .. pekala :)

bu diyalog sonrası şaşırılır ve önemsememe karşısında hafif bir üzüntü yaşanır. bir hafta kadar sonra yanına oturulur. selam verilir. verdiği tepkinin çok saçma olduğu, düzgünce ilgilenmediğini söylemenin çok zor olmadığı anlatılır. kızın ciddi bir ilişki içerisinde olduğu, şaşırdığı için anlık bir tepki verdiği öğrenilir. uzun da bi sohbet edilir. içe su serpilmiş olarak oradan kalkılır. daha sonra kızın sevgilisinden çok çektiği sürekli aldatıldığı, ailesi yüzünden ayrılamadığı, kalbinde pil olduğu aşırının aşırısı iyi olduğu gibi detaylar öğrenilir. bu sefer üzüntünün seyri değişir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol