parliament pazar gecesi sineması

chaconne
benim icin dunyadaki en nostaljik bir sey. her pazar gecesi star tv’nin yayinladigi, cogu kez yarin okul oldugu icin anneden babadan izin kopartilmaksizin sessiz sedasiz karanlikta izledigim kaliteli filmler kusagi.
goretomb
star tv de pazar aksamlari secme ve kaliteli oldugu iddia edilen filmlerin oynatildigi kusak.
ekseri en yenisi 8 senelik filmler vardi diye animsamaktayim.
overload
ilk defa 92 sonbaharında batman ile başlamıs olan furyadır. jeneriğinde ki new york görüntüleri hala belleğimde dir. iki kadeh şampanyanın tokuşturulması. bir adamın bi kadının belinden tutup hafif koşmaları ve tabii ki linda ronstad -all my life.
ayrıca back to the future , the chase , ghostbuster gibi bir cok güzel filmlerin yayınlandıgı kusak. (90 lar baskaydı be.)eyy telegolu veren zihniyet biz anılarımızı geri istiyoruz diye haykırmak isterim bazen.
gky
80’li yılların sonu 90 yılların başında çatalca’nın şirin bir köyünde izlediğimiz kovboy filmlerinin yerini almıştır uzunca bir süre..şehir hayatına geçtiğimiz günlerde o jenerik, o müzikte sanki şehirli olduğumuzun bir kanıtıymış gibi beni büyüler ve çağ atlamış hissi uyandırırdı.ikisinin ortak özelliği ise ertesi sabah,okulum olsa dahi filmin sonuna kadar babamla oturacak, yorumlar yapacak olmamdı.
ahmet efendi
pazar günlerimize zevk katan ve her hafta yayınlanan filmleri dandikte olsa, "parliament yayınlıyorsa iyidir" mantığıyla hareket ederek kesinlikle izlerdik...
newsted35
okula gitmeyi sevmeyen her çocuğun all my life for you şarkısının girmesiyle hayatının karadığını düşündüğü andır.sabahın köründe kalk okula beş gün sonra tatil olsunda dışarıda top oyna.ertesi gün okul olduğu için zorla anne tarafından banyo’ya sokulmuş, kömür sobası yanında ısınmaya ve kurulanmaya çalışıyorsun.ha bide askıda masmavi okul gömleğin asılı duruyor.cebinde beyaz mendil ve kolalı yaka ile beraber.parliament pazar gecesi sinemasi denince aklıma gelen tek şey bu.tabi yeni yeni kafasına dank ediyor insanın; ertesi gün okula nasıl gideceğim diye düşünmektense neden o güzelim filmlerin tadını çıkarmadım diye...
pur3vil
"negzel müziğin vardı be müdür...senin birbirinden güzel filmlerin, benimse gerçek olmayacak kadar güzel hayallerim vardı. negzel günlerdi." diyesi geliyor insanın. amma, dedirten başlık ve ona uyumlu entrylere olan histerik alerjimizden diyemiyoruz, diyemeyeceğiz, dememeliyiz, de..
ozee
pazar günleri star tv’de (yamulmuyorsam ilk özel kanaldı) izleyebildiğimiz yabancı filmlerin başlamasından önceki reklamında çıkardı.okul öncesi pazar banyosundan sonra anne,babaya karşı kazanılmış ’şu filmden sonra uyusam,ödevimi yaptım zaten’ mücadelesinden sonra tarifi zor bir mutluluk vererek izlenen filmleri yaratan tv olayı.
greyfurt
annanemin müziğine hasta olduğu bir geçişi vardı bunun. zarif bir bağyan yürür, o müzik çalardı.

zaman geçti, internet hayatımıza girdi, bulduk tabi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol