şeftali

made in heaven
tuylu kabugu yuzunden her insanin dokunamadigi,yiyemedigi hatta gordugu anda azrailden kacarcasina kactigi guzel meyve.kabugundaki renkler dolayisiyla galatasaray taraftari acisindan ayri bir yeri vardir seftalinin.
pixie
şeftali en zor meyvedir. beladır. bir şeftaliyi alıp da şöyle doya doya, sindire sindire yiyemezsiniz. illa ki suyu dirseklerinizden akar. lekesi de çıkmaz üstelik. eziyettir kısacası. yemeyin şeftali falan.
urban f
( prunus persica ) :gülgiller familyasından; ılıman bölgelerde yetişen bir ağaç ve meyvesidir. a provitamini bakımından zengindir.

kullanıldığı yerler:
çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. meyvesi hazmı kolaylaştırır. idrar yollarını temizler. bol miktarda idrar söktürür. kabızlığı giderir. susuzluğu giderir. ve vücuda serinlik verir. basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.
376
bulvar ya da şok gazetesi müptelası gençlerin aşikar olduğu bu meyvemiz, adı geçen gazetelerde üzerine yüklenmiş menfi anlam ile bilinir, yüz kızartan meyve olarak tarihe geçer. bir muz ne bileyim patlıcan ya da salatalık kadar bazı şeyleri anımsatmasa bile, ucundan bazı çağrışımlara sebebiyet verebilir. bunun bi de ingilizcesi vardır ki piççççç diye okunur. kısaca bu şeftali kardeşimiz en çok türklerden çekiyor.

yani arkadaşım ne diye sen, fantezinde ’’hatunun şeftalisini avuçladım’’ falan diye tabir kullanıyorsun ki. zaten garibanın adı piç’e çıkmış. gerçekten kınıyoruz.
civeng
adını duyunca ya da dokunmasa bile kendini görünce tiki olupta küfür etmeye başlayan insanlar var memleketimizde. küfür de ağırlarından. ayrıca tokatta atıyor. yer : kütahya...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol