yılbaşı

0 /
webgum
isa’nin dogumu, miladi takvimin olusmasi ile baslar. dunyanin her yerinde kutlanir.

millipiyango cekilisleri yapilir. eskiden nesrin topkapi diye bir dansoz cikarmis yilbaslarinda. tombala falan da oynanirmis.
tursu
her belirtili gunu bayram ve tatil yapmaya aliskin milletimin benim de bayila bayila kutladigim ve ayni zamanda evrensel bir baslangic seramonisi olan guzel gun.
seyhmerat
ozellikle de kirmizi renkteki hediyelerin cokca alindigi gundur. kirmizi olarak da genelde iccamisir tercih edilir, bir de dansozsuz olmaz bu gun.
murat kaner
geldigine nedense cok sevindik yeni yil,ama aldanma bize,bak tekmeyi bastigimiz eski yilla ayni kaderi paylasmak icin 365 tane gunun var,artik yermisin,yemezmisin onu bize yasattiklarinla gorecegiz beraber.
cocabora
uzun süre düşündükten sonra kaç snedir çok süper dualar ettiğim halde neden çoğunun kabul olmadığını buldum.ee malum yeni yıla ayyaş girip o halde gecenin bilmem kaçında allah’a dua edersen bazen seni kaideye almayabilir.
blinn
diğer günlerden hiç bir farkı olmayanama bir sonraki gün resmi tatil olduğu için sevindirik olabileceğiniz gün.
angelus
ocak gibi dandik bir ayın ilk dakikalarında gerçekleşen, şöyle baharda, ne bileyim yaza doğru gerçekleşmesini daha çok arzuladığımız atraksiyondur. böyle soğuk hava felan hiç hoş şeyler değil.
matrax
yılbaşı gecelerini, tutunduğu şeyin dal olmadığını fark eden bir insana benzetirim hep. dal da, şaşkınlık içinde, kendine tutunulmadığını fark eder. bu karşılıklı fark etme hali, ekonomide arz-talep dengesi, marksist terminolojide tez-antitez-sentez, atasözleri ve deyimler sözlüğü’nde ne ekersen onu biçersin, argoda papazı bulduk, daha pis argoda ise y…. yedik olarak adlandırılır.
ayln
evde geçirildi mi tam bir faciaya dönüşür.bi gün öncesi yılbaşı ağacı süslersin.sonra yılbaşı gecesi oturur yağmayan kar’ı izlersin.fındık fıstık yersin.hindi yersin. televizyondaki birbirinden sıkıcı tv programlarını izler saat 2 oldumu da vurursun kafayı uyursun.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol