ayrılık sonrası isyan örnekleri

gibi geliyor bana
her ayrılık bir isyan bırakır ya ardında, işte bu isyanların her vücutta tepkisi farklıdır.

(bkz: çok ciddi bir açıklama yaptım)

şimdi klişelerle ayrılık acısı, gönül yarası, terkeden sevgilinin yavşaklığı safsatalarına hiç girmeyeceğim.

ama bu nasıl bir duygudur arkadaş ya? ayrıldın, terkedildin tamam da, midenle ne alakası var mına koyim? şüphelenmeye başladım, kalbimizle değil de midemizle seviyoruz sanki ! ağrı sancı, kramplar girmesi filan ! sana ne oluyor midem sana ne oluyor !

ha, yok, derseniz ki; bizim kalbimiz sancıyo, sende bi tuhaflık var, o zaman tamam. deveye sormuşlar neren doğru diye, nerem eğri ki demiş derim bende.

velhasıl sevgili, sen gittin ya, senin mına koyim ! hayatımı sikerttin. metabolizmamı bozdun, kimyamı değiştirdin. uyku düzenim tecavüze uğradı, beynim 5 zenci erkeğin arasında zoraki gülümseyip gurupça sikilen japon porno oyuncusu gibi !

sakinliğine, sanki bir bok yaşanmamış gibi tavırlarına ayar oldum en çok. en çok da bu yavşaklığın bozdu sinirimi. ulan ben geberiyorum be. sen hiç bir bok olmamış gibi siktirdin gittin.

"kabullenelim, böyle olmuyor, olamayacak da"

he yarrram he. olamayacak evet. ama "sen hayatın bana en büyük hediyesisin" derken oluyordu? ne oldu ? ben söyleyeyim, koca bir hiç.

buradan tüm erkeklere sesleniyorum ; var ya, birini seviyorsanız en baştan sevginizi çok belli etmeyin. ilk günlerde neler yapıyorsanız hepsini yapmak zorundasınız yoksa !

bu hatun milleti çok feci hafızaya sahip. arabasının camına yağmurlu bir havada buğuluyken öylesine kalp çizip içinden ok geçirmiştim. onu bile unutmamış, "şimdi neden yapmıyorsun" diyor hafızasına tükürdüğüm. lan yağmur mu var amına koyim? yazın ortasında cama ne yazayım ben !

ilk günlerde sen de çok özeldin. her boku kıskanmıyordun mesela! parmağımı acıttığımda şefkatle parmağımı yalarken süperdi. kaza geçirdim, skine bile takmadın lan son dönemde.

bu yazıdan ömrü billah haberin olmayacak. zaten bunu bilerek yazıyorum bu kadar rahat ve bu kadar küfürlü ! amma lakin, içimde tutamadım. allah belanı versin senin. oysa sana sadece "tamam" diyebildim, sen okları fırlatırken. sadece "tamam".

ama tamam değildi. yarımdı.

yarım kaldım. yarım kaldı. yarıda kaldı.

midem ağrıyor hala. dediğin kadar kalpsizim sanırım. midemle de olsa çok sevmiştim bil bunu. ama sindiremedim seni.

ayarım kaçtı, durup durup hata uyarısı veren windows gibiyim. giderken dudaklarından çıkan virüsler çökertti sistemimi.

seni seviyorum herşeye rağmen derdim şimdi ama, serde erkeklik var işte. her seven erkeğin dediği gibi ; allah belanı versin ne diyim.

bir daha da böyle seversem, neyse büyük konuşmayalım, böyle sevdiğimi baştan belli edersem siksinler !

edit : zaman ve mekan bildirilmediğinden mütevellit, yanlış anlayanlar olmuş olabilir. onlar kendilerini iyi bilir. ama açıkça belirtmek gerekirse, hatırımızda kalan hezeyanlardır. daha da kısacası : sene 1979, siz o zaman yoktunuz..

independence
hava cok sicakti, sanirim agustosun tam gobegindeydik. istanbul’un en pahali otellerinden birinin havuzunda, tam giyinip oradan ayrilmak uzereyken terk ettin beni.

neden?

dedim.

baliklama atlama $u havuza, uzerime cok su sicratiyorsun diye kac kere uyarmi$tim seni.

dedin.

bu mu yani sebep?

dedim.

hayir, ba$ka sebepler de var tabi.

dedin.

nedir o ba$ka sebepler demeye kalmadan teker teker siralamaya ba$ladin.

yatakta supersin ama sevi$tikten sonra bir saril, bir op di mi? "goooool" diye bagirmak da neyin nesi?

ama diyecek oldum, konu$turmadin, devam ettin.

beni sevdigini biliyorum, elimi tutmaktan ho$landigini da biliyorum ama her elimi tutu$unda artik aklinda ne varsa sanki araba alirmi$casina elimi yukari a$agi sallamak ve bunu defalarca yapmak da nedir? kurban pazarindan boga almaya cali$ip pazarligini mi yapiyorsun?

ya ama diyecek oldum, diyemedim aminakoyum. lan bi nefes al bari bi dinle diyecek oldum, elini agzima sokup devam ettin.

bana hediyeler almandan ho$laniyorum ama at nali alip bir de onu boynuma takma arzuna katlanamadim.

bak sikerim belani ama diyecek oldum, olmakla yetinmedim yuksek sesle soyledim. susmadi, devam etti.

iltifatlarin cok ho$ ama her iltifatinin sonundaki aminakoyum lafi ne oluyor? hangi erkek sevgilisine "seni cok seviyorum a$kim aminakoyum" der ya?

elimin tersi ile suratina carpacak oldum, carptim, agzin burnun kanadi ama susmadin, illa devam edicen amunakoyum.

fiziksel kuvvetini begeniyorum ama uzerimde denemedigin zamanlar ne yalan soyleyeyim, daha cok begeniyorum. deve gure$ini anlarim, ho$tur, sempatiktir, arkada$larla falan denizde oynanir tamam ama yagli gure$ nedir ve hangi erkek sevgilisini yagli gure$ yapmak icin otele goturur?

anana sovmek istedim ama bunu sana yapmadim, direk anneni aradim ona sovdum ama yine susmadin. ne cene arkada$ ya.

araban cok guzel, araba kullani$ini da seviyorum ama lastik patladiginda lastigi bana degi$tirtmene ne buyurulur? her ak$am o arabayi sabunlu suyla bana yikatmani konu dahi etmiyorum farkindaysan!

soyleyecek bir $ey bulamadim. araba lan bu! sevdigime emanet etmicem de kime emanet edicem, lastikciye mi oto yikamaciya mi? hala devam ediyorsun.

bayramlarda ailemi ziyarete gelmen cok ho$ ama kurban bayraminda cicek cikolata getirsen kafiydi, kurban bayraminda aile ziyaretlerinde ziyaret edilen aileye canli boga goturmen $art degil. hele ki iki boynuzunun arasinda seni seviyorum yazili bir kuma$ parcasi ile bir boga hic $ik durmuyordu.

bu sefer ben sustum. dini duygularimla, imanimla sorguladin ya beni, bu sefer ben sustum. anladim ki sana hicbir $ekilde yaranmak mumkun degilmi$, anladim ki sana verdigim degeri haketmemi$sin ey sevgili.

sana son olarak $unu soylemek istiyorum.

amunakoyum.

not: boga degil danaydi o hem.
burasi istanbul haci
insan kendini en çok ayrıldığında hırpalar veya hırpaladığını sanar
bazen şişenin dibine kadar içer
bazen saatlerce dolaşır
bazen düşüncelerle dolanır uykusuz kalır
bazen yemek yiyemez
bazen ölür
bazen ölemez
..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol