minibüslerdeki para transferi

elamdanmahrum
minibüs veya benzer toplu taşıma araçlarında şöföre uzak bölgedeki yolcuların önündeki kişi yada kişiler vasıtasıyla gönderdikleri paranın elden ele dolaşma hadisesi.

en nefret ettiğim olaydır şu meret.bazen minibüse binmek bile gelmiyor içimden sırf şu sebepten.adam direk geçer en arkaya,gönderir önden herkes sırayla.ulan versene işte biner binmez.bir de para üstünü gönderirsin gerisin geriye.eğer en baştaysan sıçtınız demektir.
kurtlarladansedenyureklikaplan
elden ele, face to face ve spontane iletişime dayalıdır. bu süreçte kem küm edip tökezleyenlerden özel sektörde bir bok olmaz. büyük karakter ve kapasite turnasoludur. daily life'ın bir çok parçası gibi..
fenrir
şoförün arkasındaki üçlüde oturanlar her an şüpheli muamelesi görebilirler. tüm dolmuşun parası/paraüstü buradan geçer. gecikmede veya kayıp durumunda ilk olarak bu üçlüye sorulur.
fermentation
insanın içindeki muavini ortaya çıkarıp kariyer sorgulatması yaşatabilir. eski tip minibüslerde şoför koltuğunun sağındaki yüklük benzeri yapı ise özellikle tehlikelidir. oraya oturunca insanın "20 lira üstü kimindi" diye bağırası gelir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol