yirmi yaş dişi

0 /
angelus
agizin en arkasinda cikan dortlu di$ blogudur, adindanda anlasilacagi uzere 20 yas ve dolaylarinda cikmasiyla birlikte 16/17 yaslarindada bunyeye hasil olduguda gorulur, lakin azap disleridir bunlar;genelde dis etinin ustune cikmamaya ozen gosterirler ki cerrahi mudahelede bulunulsun, diyelim ki cikti bu seferde yanindaki diger dislere dayanarak cikmakta israr ederler ki curusun koksun rahatsiz etsin, bunlarida yapmassa son care olarak disler cikar ama dis etinide beraberinde cikartarki kessinler bicsinler oyle ceksinler, aman vermez insana, disci,disci diye dolastirir dort bi yanda.
rachael
genelde cekilmeyle son bulan insani gunler boyu suren agrilara mahkum eden,madem cekilcek niye cikiyolar diye dusunmekten kendimi alamadigim cikmasinin da cikmamasinin da ayri bir iskence oldugu disler.
pariscombo
ozellikle cene kemigine yapisik olanlari pek bi sevimlidir.sahibinden ayrilmak istemez,ugrastirir doktor amcalari.daha sonra da sen misin benden ayrilan diye, sizden ayrildiktan sonra hediye olarak muhtesem bir aci ve agri birakir.
laluska
tam olarak şu anda hiçbir iş yapamamama, okula gidemeyip sözlük başında oturmama, yiyip içemememe, sabahtan beri yüz bin novalgin yutmama sebebiyet verecek kadar çok canımı yakan, çektirsen bi dert, çektirmesen yok efendim güçsüz dişler etrafını da çürütürler vs gibi söylentiler ayrı dert, beyaz kemiksi kütle, diş.
pinkcat
çıkarken felaket ağrı yapan ve genelde doğru düzgün çıkamayan dişler.çekilmeleri için çene cerrahı tarafından ciddi bir operasyon yapılması gerekir.çekildiğinde özellikle ilk gün felaket ağrı yaparlar.bir hafta boyunca ağzınızdaki dikişlerden ötürü rahat edemezsiniz,yüzünüz şiş ve hafif mor gezersiniz,konuşamazsınız,koşamazsınız,püre dışında birşey yiyemezsiniz ve neticesinde haftada 3-4 kilo verirsiniz.bu sebepten ötürü kendilerine ’rejim dişleri’ veya ’form dişleri’ demek istiyorum.bir hafta boyunca ilgi odağı olmanızı sağlarlar,zayıflama ve dikkat çekme konusunda işe yararlar.
steroid
iltihap yaptığında penbak 800 mg antibiotik en iyi çözümdür, diş hekimi tavsiyesidir.. iki güne kalmaz şıp diye keser..
overload
periyodik olarak ilk önce ( bende ki program öyleydi) sağ alt- sol alt-sol üst ve sağ üstte çıkarak zamanında hayvanlar gibi göğürmeme sebebiyet vermiş bi sike yaramayan dişlerdir.
urban f
yirmi yaş dişleri, genellikle 15-20 yaşları arasında ağızdaki yerlerini almaya başlarlar. ancak çenelerde bu dişler için yeterli yer bulunmadığı durumlarda süremeyip, dişeti altında ya da çene kemiği içinde gömülü olarak kalırlar.

kısmen sürmüş bir yirmi yaş dişinin enfeksiyona ve çevre dişlerde çapraşıklığa yol açması sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. daha ileri durumlarda, gömülü dişi çevreleyen kapsül, kistik bir oluşuma dönüşüp çene kemiğini eritebilir.
bu aşamada da tedavi edilmeyen durumlarda, kistten kaynağını alan ve daha komplike cerrahi işlemler gerektirecek olan tümöral oluşumları izlenebilir.

gömülü bir yirmi yaş dişinin sorun çıkarıp çıkarmayacağı önceden kestirilemez. 20 yaş dişleri en fazla sorun çıkaran dişlerdir. özellikle tam ya da yarım gömülü kaldığında bir kiste ya da iltahaplanmaya neden olabileceği gibi, diğer dişleri öne doğru iterek dişlerde eğrilik ve çarpılmalara yol açabilir. genellikle biz çene cerrahları 20 yaş dişlerini birer ’’ saatli bomba’’ ya benzetiriz. uzun bir süre sessiz kalıp aniden yüzde bir şişmeye, çenelerin kilitlenmesine ya da şiddetli bir ağrıyla şikayete yol açabilir. bu nedenle bu tip dişlerin kontrol edilmesi ve gerekli ise çekilmesi gerekir. bu dişlerin çekimi küçük bir ameliyatla gerçekleştirilir. ancak sorun belirdiğinde tedavi, sorunsuz dişlere oranla daha ağrılı ve daha komplike olabilir. gömülü yirmi yaş dişinin enfeksiyonunun en sık sebep olduğu rahatsızlıklar ağrı, çene köşesinde şişlik, ağız açıklığında kısıtlılık ve yutkunmada zorluktur.
imgoindeeperunderground
lanet olasıca dişlerdir.

evrimini tamamlayamamış bünyenin işaretleri olduğunu düşünmekteyim nitekim onlarsızda gayet güzel yaşanıyor ise neden varlar? evrimin devamında yok olacaklarına inanmaktayım. (kullanılmayan uzuvların zaman içerisinde yok olması fikrinden hareketle..)
eldrun
ağzınızdaki geçici dolgunun düşmesiyle doktordan aldığınız randevu günün gelmesini beklerken birden çeneniz ağrımaya başlar kulaklara gözlere vurur başa da vurduğu olur ağrı.kafa geç dank eder.bu ağrı dolgusu düşen dişten değil yirmi yaş dişinden gelmektedir.günlerce uyuyamazsınız.yeni küfürler keşfedersiniz.insanın evriminin neden tamamlanmadığını düşünmeye başlarsınız.dişi çekilen insanların sözlüklere yazdıklarını okur kafayı yersiniz.diş çekilirken narkoz verip bir kaç saat uyuturlar mı acaba diye düşünmeye başlarsınız.sabahın köründe hala uyuyamayıp enrty girmeye başlarsınız.apranax fortun bir kaç saat sonra etkisini kaybettiğini anlarsınız ki etki ettiği süre içinde bile yüzde yüz kesmez ağrıyı.yüzünüzün ağrımayan tek kısmı çenenizin sağı ve yanağınızdır.baş ağrısı, göz ağrısı, kulak ağrısı, çenenin sol tarafının ağrıması, dişlerin ağrıması, sol yanağınızda bir kaç uçuğun aynı anda çıkması üstüne üstlük yetmiş küsür saattir doğru düzgün uyuyamamak delirtir insanı.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol