yetmez ama evet

coco
referandum paketinde var olan maddelerin hiç birinin şu an olandan daha kötü olmadığını düşünen ve anayasayı sadece darbecilerin değil bende değiştirebilirim diyen vatandaşların yürüttüğü kampanyadır.evetle beraber ’yetmez’ kelimesininde vurgulanması değişiklik için destek verirken aynı zamanda akp yi durumun daha da değişmesi gerektiği yönünde uyarmaktadır.(bkz: yetmez o zaman hayır) diyen insanlarla da benzerlikleri olan bu grup sıradan evetçilerden ve akp yandaşlarından yetmez vurgusu sayesinde ayrılmaktadır.’yetmez’ burada referandumda evet çıkması durumunda daha fazla değişim için hükümeti sıkıştıracak bir zemin oluşturmuş oluyor.hepimiz için hayırlısı olması umuduyla...
rumuz pilis tiray egen
şimdi şöyle ele alalım.

bu kampanya dahilinde bilboardlarda yazılan maddeler.

1.şehit ailelerine pozitif ayrımcılığa evet.

2.memurlara toplu sözleşmeye evet.

3.askeri cuntaya karşı evet.

şimdi şunu sormak istiyorum, bu maddelerin hangisini meclisete oyladın da mecliste hayır dendi? bu maddelerin hangisine muhalefet hayır der ki? peki hayır denmiyecekse neden bunları da referanduma sokuyorsun? halkı bu maddelerle uyutup birde muhalefete düşman ediyorsun. diyorsun ki "bakın şehit ailelerine hayır diyor bu adamlar"... ulan halk bu kadar salak mı? neden salak yerine koyuyorsun?

evet salağız biz. evet.
evet.
evet.

independence
akp iktidari donemince gotumuze giren girdi ama doyduk mu?

hayir.

yeter mi peki?

yetmez.

e o zaman bu referandumda evet dersek ne olacak?

bize yine yetmez ama evet. daha cok evet diyelim, gotumuze giren daha cok $ey olsun, bu degi$iklik bizi kesmez, yetmez ama evet.

acilimi boyle bir $ey olsa gerek.
dede
akp iktidarının hazırladığı ve zorla dayattığı, güya demokrasi özgürlük eşitlik gelecekmiş, bu anayasayı mucadele etme dayanma azim devrimcilik olarak niteleyenlerin sloganı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol