confessions

busu

- Yazar -

  1. toplam entry 18
  2. takipçi 1
  3. puan 45603

muammer güler

busu
taksim’i emekçilere kapatan, 1 mayıs’ı işkenceye çeviren ve bu sebeple bir an önce istifa etmesi gereken şahıstır. 1 mayıs’ta başlatılan vali istifa kampanyasına imza atan kişi sayısı on beş bini geçti. valinin istifasını talep edenler için;

www.valiistifa.net

kadınların bazi erkeklerden hoşlanmaması

busu
oncelikle kadınların bazı erkeklerden hoşlanmama durumu diye bir şey mümkün olamaz. zira aynı "bazı erkekler" gibi "kadınlar" da muallakta kalan bir topluluga isaret eder. bazı kadınların bazı erkeklerden hoşlanmama durumu daha makul olur diye düşünmekteyim. kadınlar kaba saba, yatakta sırf kendini düşünen erkeklerden hoşlanmaz gibi bir genellemeye varılamayacak kadar çok istisnası vardir bu durumun. hatta o kadar çokturlar ki istisna bile denmez onlara. yani ortalarda her hafta sevgili değiştiren kaba saba ve yatakta sırf kendini düşünecekmiş izlenimi veren bir dünya adam var. demek ki "bazı" kadınlar hoşlanıyor bu adamlardan. yani niye kadınlar denilen şey bazı erkeklerden fikir birliğiyle nefret etsinler ki. iki kadın bile kendi arasında zar zor uzlaşma sağlarken ve hatta çoğu zaman sağlayamazken koskoca bir kadın cinsi bazı erkeklerden hoşlanmama konusunda mutabık olsun. hayret.

nirvana

busu
nirvanaya ermek budizm felsefesinde, yok olmak, reenkarnasyon kısır döngüsünden çıkmak, varılabilinicek son noktaya varmak anlamına gelir. varılması oldukça güç olan bu noktaya ulaşabilmek için buddha’nın öğretilerini harfiyen yerine getirmek yeterli. peki yok olunca nereye gidicez diye sorar bir müridi buddha’ya bunun üzerine buddha yanan bir mumu üfler ve yanan ateş nereye gittiyse biz de oraya gidicez der.

serra

busu
genclere hayati ve nezaketi ve ahlakliliği ogretmeyi kendine misyon edinmiş ipek ongun’un akıllara ziyan karakteridir. hangi durumda ne yapmalı, evi ne renge boyamalı, sevgilinin eli ne zaman tutulmalı ve nasıl insanlarla arkadaş olunmalı sorularının bir cevabı olarak karşımızda durur serra. bu kadar didaktik soylemin karakterimsi tasıyıcısı da haliyle bu kadar sevimsizdir.

carpediem

busu
her bası sıkısanın bas vurdugu,bunyesinde çozum barındıran,olgun dogmus ve hayatı boyunca bundan nefret etmis şahsiyet.ve en yakın arkadasım olmasıyla ovunen sozluk yazarı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol