puslu kıtalar atlası

imgoindeeperunderground
ihsan oktay anar tarafindan yazilmis ve uzun ihsan efendi’nin hikayesini anlatan cok cok degisik bir kitaptir. herkes icin okumasi cok zevkli olmayabilir ama hayaller aleminde gezinti isteyenler icin acik bilettir. ayrica uzun ihsan efendi’nin yaptigi lucid dreaming oldugundan konu ile ilgilenenlerin net olarak bayila bayila okuyacagi kitaptir.
busu
ıhsan oktay anar’ın "dusunuyorum oyleyse varım" sozune farklı bır bakıs acısı getırdıgı kıtabı.
busu
ıhsan oktay anar’ın "dusunuyorum oyleyse varım" sozune farklı bır bakıs acısı getırdıgı kıtabı.
eflatun kar
ihsan oktay anar’ ın renkli, etkileyici bir karmaşaya sahip eski zaman insanları efsaneleri etrafında dönen biraz masal biraz rüya biraz felsefe biraz puslu kıta bir kitabıdır.
sistematik kedi
türk dili dersimizin finali için bize okutulan, "iyi ki okudum, doyamam yine okurum" dedirten, sayfalarında kendinizi kaybedeceğiniz şaheser.

bir klişe olarak akıcı üslubundan bahsetmek gerekirse kitap, balzac gibi yazarların da kullandığı nehir roman tarzındadır. romanda geçen isimler doğu efsanelerinden veya hikayelerinden alınmıştır. masalsı oluşunun bir sebebi de bu olsa gerek. olaylar osmanlı döneminin en önemli kenti konstantiniye’de geçiyor.
angelus
babasının bünyamin i göndermeden önce leziz bir hayat dersi verdiği eserdir.



...kendi payıma ben dünyayı rüyalarımla keşfetmeye çalıştım. bu yeterince cesur olmadığımın bir göstergesi olabilir. aynı hatayı senin de yapmana yol açmak istemiyorum. sana izin veriyorum, git. git ve benim göremediklerimi gör, benim dokunamadıklarıma dokun, sevemediklerimi sev ve hatta, bu babanın çekmeye cesaret edemediği acıları çek. dünyadan ve onun binbir halinden korkma.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol