confessions

futbolski

- Yazar -

  1. toplam entry 21
  2. takipçi 1
  3. puan 2697

nuri şahin

futbolski
Borussia Dortmund'un adi muzmin sakata cikmis türk futbolcusu.
en son sakatligini atlattigindan beri almanya ligi'nin ilk iki haftasina asistler ve golleriyle- firtina gibi girdi.

BIR TÜRLÜ ADAPTE OLAMADIGI (ki anlasilabilir bir durum) AK AMPÜL TÜPGÜCÜ MILLI TAKIMINA ISE MIRCEA LUCESCU TARAFINDAN YENIDEN CAGRILDI. VARLIGI BIR SEYLER DEGISTIRIR MI ? GÖRECEGIZ.






uyuklarken başı yanındakınin omzuna düşen yolcu

futbolski
ruhu baska boyutlarda, zamanin ve mekanin biribirileri arasindaki sinirlarin ortadan kalktigi bir yari ucus halindeyken bedenini yanindakinin omuzlarina teslim etmis ne güzel insandir o.

asgari ortak paydanin sembolu, hosgorunun imgesi, imgelesmeis kozmik bir devinimdir, devinimini fiziksel alemin disina cikarmis nev-i sahsina munhasir kendi halinde bir dalga boyudur .




zaman- mekan olgusunun, kodlanmis milyarlarca yillik bir olaylar zincirine dönüserek o an (yolculugun herhangi bir yerinde) ve orada (otobüs) yersel gerceklik tarayicisinda grafiksel veriye dönüstürerek sundugu bir armagandiir, boyutlararasi saf ve islenmemis bir medyum; meyvedir, icabinda bir cilek, bir didier drogba, bir dzemaili, olmadi icine bafetimbi gomis kacmis bir emmanuel eboue'dir.

onemli olan size sunulmus bu armaganla ne yapacaginizdir.



uefa avrupa ligi

futbolski
bugün cekilen kuralar sonunda basaksehirspor'un 1.turda c grubunda makedonya'nin ludogorets, almanya'nin tsg 1899 hoffenheim ve portekiz'in sc braga; konyaspor'un ise i grubunda fransa'nin olimpique marsilya, portekiz'in guimaraes ve avusturya'nin fc salzburg takimlariyla oynayacagi organizasyon.


psikolojik operasyon

futbolski
dizilerden tut haberlere, gazetelerden tut internet'e, billboard'lardan tut isyerlerine; sokaktan tut (örn. polis) cep telefonumuza kadar neredeyse her yerde maruz kaldigimiz '' zulüm ''.

(ama ilk resimde görülen görevli abimiz olaya kendini cidden haddinden fazla kaptirmis sanki . hiohoa )

fenerbahçe

futbolski
dün akam oynan uefa avrupa ligi ön eleme macinda makedonya'NIN VARDAR ÜSKÜP takimina 2-1yenilerek, makedonya'da oynanan ilk maci da 2-0 kaybettigi icin kupada saf disi kalan kulüp.


macin ilk yarisi gol süz sonuclandi. ikinci yarida ise tipki ilk yarida oldugu gibi fenerbahce' pek maci cevrirecek görüntüsü vermeden oynarken, roman neustadter'in attigi gol taraftarlari biraz heyecanlandirsa da vardar karsilik vermekte pek gecikmedi.

1-1'den sonra ise hem sahada hem tribünlerde resmen dram vardi. taraftarlarin bir bölümü teknik direktör aykut kocaman, diger bir bölümü de yönetimi istifaya cagirirken, vardar'in golünden sonra oyundan tamamen kopan futbolculardan ozellikle ozan tufan cok sert bir sekilde protesto edildiler. protestolardan nasibini almayan tek futbolcu valbuena'nun ise top ayagina her geldiginde alkislanarak desteklendigi, taraftarlarin ayica vardar takiminin paslasmalarina 'oley' seklinde eslik ettikleri görüldü.


jaguar f type

futbolski
jaguar`in iki kisilik, mazda rx 8, nissan gtr, honda nsx gibi benzerlerine göre performans olarak daha geride, ancak daha bir cekici ve tasarim olarak daha bir orijinallik barindiran, jaguar oldugu daha ilk bakista belli roadster modeli.


tayyip erdoğan'ın profilinden cumhuriyet kelimesinin kalkması

futbolski
1. döviz kuru artik 1.5 milyon degil, 3.5 milyon civarinda. bundan diyelim ki on yil önce buraya oluk oluk para akitan körfez ülkelerinin kismen petrol fiyatlarinin düsmesinden, kismen kendi iclerindeki kazanlarin kaynamasini geciktirmek amaciyla kediyi tank, top, tüfek ve savas ucagina yüklemelerinden ve bütcelerinin zorlanmasindan dolayi türkiye ekonomisinin eskisi kadar sicak para cekemedigi ortada.

2. bu da demek oluyor ki gerektiginde danisikli dövüsler, gerektiginde "millet iradesi sahlandi " tiyatrolari ve gerektiginde plastik savaslarla toplumu baskilayarak bu düzeni sürdürmek icin verilen bir ugras sözkonusu. bu arada muhalefeti de ihtiva eden "diger siyasi aktörlerin" de yardimiyla bundan yaklasik 100 yil önce hayata gecmesi onlenen sevr antlasmasinin (uygun kredi kosullari karsiliginda) " sivil anayasa " adi altinda dayatilmasi, ortadogu ülkelerini zapturapt altinda tutmak icin "halifelik" müessesesinin (ki tüm ortadoguya bir isbirlikci halife vasitasiyla hakim olmak önce bir alman imp. projesiyken sonralari bir anglosakson projesine dönüsmüstür) buzluktan cikarilip, isitilmasinin akabinde uygun bir ambalajla sunum edilmesi ve buna binaen toplumun zihinsel aciden bu fikre alistirilmasi gerekmektedir. iste kör gözün parmagina sokar gibi yapilan icraatlarin tüm sebebi bu.
futbol takimlarimizda birden bire beliren fasli, cezayirli, tunuslu futbolcu askinin da, sehirlerimizin arap cöplügüne dönüstürülmesinin de, atatürk heykellerine yapilan saldirilara sindire sindire kaniksatilmamizin da sebebi budur. neyse ki önce 2008 küresel banka krizi sonra su an tam da ortasinda bulundugumuz yerli ekonomik kriz tam da zamaninda geldiler. bundan sonra ancak vahdettin`in kaderini yasarlar.

rıdvan dilmen

futbolski
yalakus futbolicus familyasindan bir canli türü.

asagidaki unutulmaz macta milli takim formasini giyen , ne var ki ingiltere kalesine wembley cimlerinden daha az tehdit olusturmus futbol bilgesi. televizyondan ozellikle yabanci futbolcular ve hocalara sallamak suretiyle tepkileri yerli coplerden baska yöne kaydirma konusunda maharet kazanmistir.

arap

futbolski
yahudilerin kuzenleri. onlar yakup peygamberin soyundan geldiklerini iddia ederlerken bunlar yakup`un dedesi hz. ibrahim`in soyundan gelir.


putperestligin belki kisa bir süre haric her daim hakkini vermis ve vermeye devam etmektedirler. güncel ilahlari cia, mossad, mi6 ve bu örgütlerin beslemesi " kanaat liderleri " ile " din alimleri " basta olmak üzere bölgelerine göre sakal, sarik, tunik, hijab, dolar, petrol gibi yedek ilahlardir.

tanrı ya dava açmak

futbolski
bayagi fantastik bir girisim. iyi tamam da yersel mekanizmalarla sonuc alinamayacagini bile bile böyle bir ise neden girisilir -orasi mechul. amac " tarihe not düsmek " veya olan bitenlere kendince " serh koymaksa " oyunun kurallari belli, zaten hep belliydi, sen bu kurallardan habersiz miydin diye sorulmaz ama yok degilsen kapi acik güle güle denilmez mi ?

mucize içimizde saklıdir

futbolski
" kul sikismadikca hizir yetismez ", " askerlikte hirsizlik yoktur sadece esyalar yer degistirir ", " futbol asla ve sadece futbol degildir ", " deplasmanda aldigimiz bu üc puanin degeri önümüzdeki haftalarda daha iyi anlasilacak " gibi anlamlari da olan söz.

meral akşener'in cumhurbaşkanlığına aday olması

futbolski
cumhuriyetsiz tek adam rejimine gecis oylamasi vol.2`ye aday olarak katilip sözkonusu oylamayi legallestirecegi kesinlesen ilk sahsin adayliginin aciklanmasi. vol.1`i (icinden nasil bir tavsan cikacagini, ovlarin calinacagini bile bile) boykot etmeyerek legallestiren chp yönetimini ise ayrica tebrik etmek gerek.


ya aslinda hicbirinize gerek kalmadi, rolünüzü oynadiniz ve film bitti, anlamiyor musunuz hala ?

racon kesilecekse bizzat kendim keserim

futbolski
" fareler en sonunda biribirilerini yemeye baslarlar " sözünü akillara getirmistir. mevcut alfa farenin yerine göz diken fareler mi mevcut yoksa ? eger öyleyse alfa fare mevcut konumunu korumayi basarabilecek mi ? disi fareler olup bitenlere nasil tepki verecekler ? hepsi birazdan diskaviri cenil`da... ay ne heyecanli. (ya o degil de fare klanlarinda bir alfa fare oluyor muydu sahi yoksa kim kime dum duma mi ?

oğuz bulut

futbolski
pis yakalanmistir. yakalanmamis olsa, pervasizca tehdit savurmaya,"osmanli torunu " takilip onu bunu hainlikle suclamaya ve artik bu cangil`dan farki kalmamis ülkede her türlü sucu isleme hakkini kendinde gören yüzlerce hatta binlerce benzer formatli tipler gibi bögrünü yumruklayan balta girmemis orman maymunlarini andirir bir sekilde gürültü yapip kafa sisirmeye devam edecekti. neyse ki sucüstü oldu.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol