confessions

dante

- Yazar -

  1. toplam entry 28
  2. takipçi 1
  3. puan 3053

adaleti yolda arayanalar

dante
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker yürüyüşü o. Defalarca seçim kaybet, hak hukuk gitmiş, tek icraatın hükümet ne yapıyorsa aksini yapmak olsun, ne bir politikan ne bir gelecek planın olsun anca yıllarca boş boş konuş, o koltuğa yapış bırakma, iş işten geçtikten sonra e biz adalet için yürüyoruz. Yıllarca o koltukta yosun tuttunuz. Bu saatten sonra yaptığınız yürüyüş birşeyi değiştirmez dedik değiştirmedi de. Artık lütfen yürüyeceğiniz tek yol partinin kapısına doğru olsun. Neden mi? Çünkü muhalefet partileri hükümetleri dizginlemek, denetlemek için varlar. Hükümetin yaptıklarını seyredip boş boş konuşup yumurta deliği geçtikten sonra yürüyüşle göz boyamak için değil.

düğünlerde yasaklanması gerekenler

dante
Takı görgüsüzlüğüdür. Vay efendim gelinin bilmem nesi şunu takmış , vay efendim emmisinin oğlu şunu sokmuş. Bunun diğer versiyonu da yanlarında kamera ellerinde bim poşeti gibi bir poşet masa masa gezenler. Belki adamın durumu yok ama seni tebrik etmek, yanında olmak istemiş. Ne rencide ediyorsunuz insanları. İçinden ne vermek geliyorsa insanlar durumu dahilinde onu versin. Terbiyeaizliğin dik alasıdır.

adalet yürüyüşü

dante
Yumurta deliğe dayanana kadar hiçbirşey yapmadım şimdi şov yapayım da birşey yapıyorum sansınlar yürüyüşüdür. Akp bugün bu kadar güçlüyse işini yapmaktan aciz, tek yaptığı bindiği dalı kesmek olan vasıfsız lider bozuntularının suçudur. Hatta kılıçdaroğlu ve bahçelinin akp ajanı olduğu ortaya çıksa şaşırmam. O kadar kötüler. Kusura bakmayın ama umrumda olmayan yürüyüştür. Amarıgalıların dediği gibi ; kendi yatağını kendin yaptın. Yanında yürümemizi beklemeyin lütfen.

kedi

dante
bu kedilerin karakteristik hediye anlayışıdır. yuva olarak benimsedikleri, aile olarak gördükleri kişilere dışarıdan yakaladıkları fare, kuş gibi hayvanları ailenin bir arada bulunduğu ortak ve geniş yaşam alanına mümkünse henüz hayattayken getirmeleri onların dilinde "seni seviyorum" demektir.(bkz: #1144521)

mustafa kemal atatürk

dante
seni putlaştırdılar, nefret ettiler, peygamber gibi taptılar, ana avrat sövdüler. yanlışlarınla doğrularınla bir tek insan olarak sevmeyi beceremediler. çünkü ya tapmayı, ya nefret etmeyi öğrettiler. insan olarak göremedi kimse seni. ya peygamberdin ya öcü. yine de iyi ki vardın, iyi ki geldin.

argo deyimler ve atasözleri

dante
DİKKAT! BU ENTRY FÜTURSUZCA EDİLMİŞ SANSÜRSÜZ KÜFÜR İHTİVA ETMEKTEDİR!



-Katranı kaynatmakla olur mu şeker? Cinsini siktiğim cinsine çeker.
-Sıçılacak ağız göte yakın gezermiş.
-Saçmalama Ayten, çocuk olmaz götten.
-Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş ararmış.
-Bıyık burula burula kaytan, insan sikile sikile şeytan olurmuş.
-Hizmetçisini siken bulaşığı kendi yıkar.
-Kasaba minnet edeceğime keser sikimin etini yerim.
-Mahalle yanarken orospu saçını tararmış.

To be continued...

sol frame de reklam yapmak

dante
10 başlıktan birinin saçma salak reklam içerikli başlık olması durumu. haspam bide sanki müşterisiymiş gibi şöyle memnun kaldım böyle sıvazladılar daha da kavradılar diye anlatıyo. biz de salağız ya, yedik. oh be, sonunda dedim ya la!

not 1: beleşe reklam yaptık diye sevinmeyin aslanlar. hakkaten müşterisiymişsiniz gibi yaptığınız, kendi biyografinizi koyduğunuz hatta kendinizle röportaj yaptığınız sıçmıkları gördü bu gözler. gidin daha aptal insanların olduğu yerlerde kasın.

not 2: ayrıca sadece bazı sitelerin reklamını yapmak için açılmış hesaplar var gözümden kaçmadı. burdan ekmek mi yiyosunuz yoksa başka bişey mi var çözemedim henüz ama olsun.

sense8

dante
konu güzeldi ancak mesaj vercez diye boku çıkmış bir diziydi aynı zamanda. ayrıca gay sahnelerin luzumsuz hatta sırf izleyiciyi rahatsız etmek için kasıtlı olarak abartıldığını düşünüyorum. koyma demiyoruz kardeşim koy ama bokunu da çıkarma yani. bence puanı en fazla 6.

organik diye boklu yumurta almak

dante
türkiyenin övünebileceği belki de tek sektörü tavukçuluk sektörüdür. amerikan tavukçuluğunu alıp türkiyedede böyle diyerek televizyona çıkan ve konunun uzmanı olmayan cahil sürüsüne inanmayınız. bilindik markaların hepsinin kalitesi dünya standartlarının üzerindedir. ülkede rahatça tüketebileceğimiz bir tek tavuk kaldı ona da dokunmayın anasını satıyım. öyle gezen tavukmuş organikmiş geçiniz efendim. boş dedikodulara inanmayınız. vay efendim köy tavuğunu kaynat kaynat pişmiyo ama marketteki tavuk hemen pişiyor. çünkü markette olgun tavuk değil piliç alıyorsunuz. kuzu etiyle koyun eti bir olmadığı gibi piliç etiyle tavuk eti bir olmaz. antibiyotik veriyolarmış, hormon veriyolarmış. birincisi antibiyotik verilmiyor. verilse de resmi etten arınma süresi geçmeden piyasaya sürülemez. antibiyotik zaten tavuktan pahalı. atar üretici niye tedavi etmeye çalışsın tavuğu. hormon kullanımı da yasaktır ve denetimleri çok sıkıdır. dünyada bir tek amerika ve brezilyada hormonlu tavuk bulabilirsiniz. 42 günde kesime nasıl gidiyor kocaman oluyor diyorlar. 50 yıldan uzun bir ıslah çalışmasının ürünü de ondan. o tavuklar en iyi genlere sahip olanların çiftleştirilmesiyle elde edildi. köyün boktan cılız pilici çıkmaz ordan. yumurta konusunda da günde 5 tane yumurta veriyormuş da efendim ondan tatsızmış. allah aşkına azıcık kafanızı kullanın. günde 5 yumurtayı tavuğun götüne hormon çuvalı soksan yine çıkmaz. yani raad olun, güvenerek yiyin.

0zgur'un ekşi sözlük yönetimi tarafından uçurulması

dante
Bilmeyenler için özet geçelim. 0zgur 9 nisan 2017 koru hastanesi rezaleti olarak açılan başlıkta ağır bir tepki ortaya koymuş, onlarca sözlük yazarı uçurulmasıyla beraber 24 mayıs ekşi sözlük protestosu'na liderlik etmiş yazardır. an itibarı ile ekşi sözlük koru hastanesi ilişkisi adlı başlıkta gösterdiği reaksiyondan sonra 4 haziran 2017 hesap kapatma eylemi başlığına entry girmesi ardından uçurulmuştur.



-buraya transfer olmakla ne kadar hayırlı bir iş yaptığımız ortada sanırım.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol