confessions

row

- Yazar -

  1. toplam entry 8
  2. takipçi 1
  3. puan 3133

viyana

row
orta avrupa turumuzun üçüncü durağıdır viyana . ilk gördüğümde büyüklüğünden çekinmeme sebep olmuştu . şehir turu otobüsüne binip tüm şehri gezdim . büyük devasa binalar ve heykeller arasında kaybolunması muhtemel bir şehirdir . tartışmasız gezdiğim şehirler arasında mimarisi şaşırtacak kadar güzel ve üst düzey olan tek şehir ! sanata verdikleri değer gerçekten taktire şayan ! en kısasından sıradan binaların üzerlerinde bile çok güzel işlemeler ve heykeller bulabileceğiniz bir şehir öyle deyim. başkent viyana bir çok dünyaca ünlü müzisyene ev sahipliği yapmıştır .örnek vermek gerekirse mozart gibi beethoven gibi. yine şansımıza havalar kötüydü , fotoğraflara da yansımıştır . kısacası, avrupa'nın ortasında tarih, kültür ve medeniyetin birleştiği bir ülke ! umarım bir daha ziyaret etme fırsatı bulurum .

bratislava

row
ilk avrupa turumun ikinci durağı bratislava . bu şehir hakkında söyleyeceklerim kısıtlı olsada ,birkaç saatte gezilebilecek, değişken bir havaya sahip , küçük ve samimi bir şehir olduğunu düşünüyorum .bana küçük bir anadolu şehrini anımsatmadı desem yalan olur ! viyana'ya yakınlığıyla ,gidip görülesi yerler arasında değerlendirilebilir.ayrıca ülkenin kendi para birimleri yerine euroya geçmiş olmaları ülkeyi biraz pahalılaştırıyor .

budapeşte

row
ilk avrupa turumun ilk durağı muhteşem budapeşte ! orada yaşayan türklerin ''istanbul'dan daha iyi bir yer aradık burayı bulduk '' dedikleri şehirdir. şehrin ağırbaşlılığı ve sokakların mütevaziliği kişiye '' bilge şehir '' izlenimi verebilir. biz ordayken her ne kadar hava yağışlı olsa da , bizden yağmurunu eksik etmesen de içimden '' keşke erasmus'u burada yapabilseydim !'' dedim ! insanların sıcak kanlı , tarihin köklü ve sen muhteşemsin budapeşte ! tekrar görüşmek dileğiyle .gidilmeden önce hava durumuna bakılmasını öneririm !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol