budapeşte

row
ilk avrupa turumun ilk durağı muhteşem budapeşte ! orada yaşayan türklerin ''istanbul'dan daha iyi bir yer aradık burayı bulduk '' dedikleri şehirdir. şehrin ağırbaşlılığı ve sokakların mütevaziliği kişiye '' bilge şehir '' izlenimi verebilir. biz ordayken her ne kadar hava yağışlı olsa da , bizden yağmurunu eksik etmesen de içimden '' keşke erasmus'u burada yapabilseydim !'' dedim ! insanların sıcak kanlı , tarihin köklü ve sen muhteşemsin budapeşte ! tekrar görüşmek dileğiyle .gidilmeden önce hava durumuna bakılmasını öneririm !
kabul
"buda" ve "peste"isimli iki şehrin 17 kasım 1983 te chain koprusuyle birleşmesi sonucuyla oluşan macar başkenti.
ayigidiklayansincap
en güzel anılarımdan birkaçının yaşandığı tarih kokan, halkın a'dan z'ye buda ve peste arasındaki adada buluşup spor yaptığı avrupada gezilmezse olmaz olan şehirlerden biri.
scalet
aradaki nehir ile şehir ikiye bölünmüştür. ama harika bir görünümü vardır. gidilmesi gereken şehirlerden birisidir.
lavittoriasaranostra
yurt dışına düzenlenen turlardan "prag-viyana-budapeşte" üçlüsünde güzellik açısından prag'ın arkasında kalan iki şehirden biri. ha gönderseler gider misin deseniz koşa koşa.
pipolarbozuk
macaristanın başkentidir.
bir şehir bu kadar mı güzel olur. insanın oraya mülteci olarak bile gidip her gün o köprüye dalarak hayaller kurması bile yaşamaya değer.
ha gidecekler için rastel hosteli öneririm. sahibi de kafa bir adam adından belli olduğu gibi rastalı bir tip ha marijuana kokusu çok rahatsız etmeyecekse kalın. ayrıca mutfağı falan da gayet iyiydi.
neybe
en ucuz havayolları arasında yer alan wizzair'ın türkiye'den sadece budapeste'ye uçuş gerçekleştirmesi birçok avrupa seyahatinin bu şehirden başlamasına sebep olabilmektedir. viyana'ya otobüs ile 3, prag'a ise yaklaşık 8 saatlik mesafededir.
guiding
gelişmemiş (buda) ve gelişmiş(peşte) iki şehrin chain köprüsüyle 17 kasım 1873 birleştirilip berlin 'den sonra orta avrupa'nın ikinci en büyük şehridir.
sixsigma
izmir'den istanbul uçak aktarmalı viyana,viyana'dan tren aktarmalı audi fabrikasının bulunduğu gyor'da sıkıcı teknik toplantılar ardından,tüm yorgunluğun üzerine reset çeken bir kahve gibi gelir, budapeşte
scalet
şehri bölen tuna nehri yüzünden budin ve peşte şehrinin birleşmesi sonucu oluşmuştur. gitmek isteyenlere tavsiyem kışın gidilmesi yönündedir. kışın inanılmaz harika bir görüntüsü vardır. hele buda kalesine çıkıp selfie çekmenizi tavsiye ederim. şehir pahalımı hayır. prag'a veya viyana'ya göre gayet ucuz bir şehir. ama maalesef her orta avrupa şehrinde olduğu gibi akşamları dikkat edilmesi gerekir. elinizde alkol şişesi ile sokakta dolaşmayın. polisin sorgusuz 48 saat gözaltında tutma süresi var. sigaraları hiç iyi değil. yemek içinse chain köprüsünün çıkışında sağ tarafta kalan italyan lokantası birinci tercihiniz olmalıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol