confessions

sampras

- Yazar -

  1. toplam entry 30
  2. takipçi 1
  3. puan 3734

elbow

sampras
tenisçi hastalığıdır. ağır raket kullanan ve özellikle tek el backhand vuruş yapanlarda görülür. koldaki sinirlerle ve kaslarla alakalı bir hastalıktır. öyle bir an gelir ki dirseğinizde masatenisi topu gibi bir yumru oluşabilir, elinizdeki bardağı istemsizce bırakabilirsiniz.

tansiyon

sampras
tenis raketinin telinin gerginliği. kg ile ifade edilebilir. raketin kafa alanına göre değişmekle birlikte 23-27 arası bir değerdir genelde. tansiyon azaldıkça kontrol artar, tansiyon arttıkça ise güç artmaktadır.

wilson prostaff 6.0 85 kullanan biri olarak kişisel tercihim babolat rpm blast 1.2mm 24x24 kg tansiyon.

bağırsak

sampras
bir de bağırsak kordaj vardır. tenis raketine daha çok his ve güç kazandırır, ancak ömrü kısadır. tamamı doğal bağırsak yerine polyester ile çapraz olarak da kullanılabilir.

rafael nadal

sampras
doğum günü 3 haziran yani fransa açık turnuvası dönemine denk geldiği için senelerdir yorumcuların bulunduğu odanın arkasındaki odada ailesi ve arkadaşlarıyla doğum gününü kutlar. maalesef bu sene turnuvaya erken veda etmek zorunda kaldı.

roland garros 2016

sampras
olaylar olaylar.

rafael nadal turnuvadan cekildigini acikladi.
murray 3. turda karlovic'i rahat gecti.
tsonga 5. setin sonunda zor da olsa 4. tura adini yazdirdi.

su siralar richard gasquet kyrgios maci oynaniyor. fransiz 2-0 onde.
ayni zamanda nishikori verdasco maci da baya cekismeli geciyor. verdasco 2-0 geriden gelip maci 5. sete uzatti.

kygrios'a ayri bir paragraf ayirdim. ben onun kadar tenise yakismayan adam gormedim. cirkefin tekidir. wawrinka ile maci sirasinda wawrinka'nin kiz arkadasinin mix'lerdeki partneriyle birlikte oldugunu soylemistir. allahtan wawrinka mac sirasinda bunu duymadi (kyrgios mikrofonlara yakalandi) yoksa maci birakip raketi kafasinda kirardi kyrgios'un. bunun disinda lakayit tavirlari, asiri agresif davranislari ile tenise yakismayan bir tiptir kendisi. bircok defa mac kotu gittiginde antrenor ve ailesinin oturdugu locaya dogru "cikip gidin, defolun" dedigi olmustur. bugun de oldu. tenis sahalarindan bir cekilip gitse.

roland garros 2016

sampras
çağla büyükakçay'nın 2.tur maçı bugündü. tsi ile 12'de başlayan 16.kortta oynanan karşılaşmayı çağla 3-6 6-4 1-6 kaybederek turnuvaya veda etmişir.

bu arada murray'den sonra wawrinka da ilk tur maçını 5. setin sonunda kazanabilmiştir.

roland garros 2016

sampras
ipek soylu'nun ilk tur maçı bugundü. karşılaşma 3 nolu kortta oynandı. rakip ev sahibi fransız razzano idi. maça çok iyi başlayan ipek ilk seti 6-4 kazandı. ancak ne olduysa 2. ve 3. sette hiçbir istediği vuruşu gerçekleştiremedi ve maalesef ikinci ve son seti 1-6 0-6 kaybederek turnuvaya veda etti.

bu arada nadal'ın ilk tur maçında 3.sette 6. oyunda yaptığı tweener veya great willy vuruşu görülmeye değer.

çağla büyükakçay

sampras
roland garros 1.tur maçında belaruslu rakibini 5-7 7-6 6-2 yenerek 2. tura çıkmıştır. 2.turdaki rakibi 24 nolu seri başı anastasia pavlyuchenkova'dur. rus raket ilk turda rakibini 6-2 6-0 ile rahat geçmiştir. çağla'nın işi gerçekten zordur. başarılar.

tenis lisansı

sampras
tenis oynasın oynamasın sağlıklı olan herkesin alabildiği bir lisanstır. hiçbir ayrıcalığı kalmamıştır. önce sicil lisans şeflikleri sonra federasyon bürosu derken şimdi internet ortamından bile alınan bir belge oldu. 2016 lisans ücreti 80 tl olup her turnuvanın kendine özel ayrı katılım ücreti bulunmaktadır.

roland garros 2016

sampras
yine aklıma takılan noktayı yazayım. marsel ilhan elemelerdeki son maçında rakibini 3-6 6-2 8-6 yendi. bu son seti tie break ile oynama yerine oyunlarda 2 farklı üstünlük olana kadar oynama kuralı wimbledon için değil miydi?

mansour bahrami

sampras
1956 iran doğumlu tenisçi. 1989'da fransız vatandaşlığına geçmiştir (çifte vatandaş). 1970'lerde tenisteki yetenekleri ile iran'ı davis cup'ta temsil etmiştir. daha sonra 1979'dali iran islam devrimi sonrası bir süre tenisi bırakmak zorunda kalmıştır. akabinden fransa'ya yerlemiştir. her ne kadar en iyi yılları geride kalsa da 1989 fransa açıkta çiftlerde final oynamıştır.


çok eğlenceli bir insandır, tenisi bir şov olarak sunmaya başlamıştır.

tenis

sampras
asillerin oynadığı spordur. günümüzde zenginler nasıl golf oynuyorsa, eskiden de tenis oynarlardı. herkese yakışmaz tenis oynamak. centilmenliğin en üst düzey olduğu spordur tenis, bir hayat felsefesidir.

türkiye tenis federasyonu

sampras
turnuvalara katılım ve lisans işlemleri dahil birçok işlem http://i-kort.ttf.org.tr/ üzerinden yapılmaktadır.

önceleri lisans şeflikleri vardı, en azından hoca ile oynayıp formalite de olsa sınava tabi oluyordu oyuncu. daha sonra federasyona lisans harcını yatıran herkes lisans sahibi olmaya başladı. son yıllarda da bu sisteme geçildi.

ttf, performans turnuvaları dışında veteran turnuvalarını da düzenliyor. esasında kulüpler düzenlüyor, ttf de destek veriyor. veteran kelimesine aldanmayın. her yaş grubu için ayrı klasman var. yeni başlayanlar, +18 (son dönemde genç erkekler +25 olarak güncellendi), +35,+40,+45,+50,+55,+60,+65,+70,+75 klasmanları mevcuttur. herhangi bir turnuva tecrübesi olmayan bir oyuncu yeni başlayanlar kategorisinden tunuvaya katılır. herhangi bir turnuvada yeni başlayanlar kategorisinde finalist olduğu anda bir daha yeni başlayanlar kategorisinde oynayamaz.

roland garros 2016

sampras
wta sıralamasında 175. sıradaki ipek soylu'nun ön eleme oynamasını anladım da 85. sıradaki çağla'nın neden ön eleme oynadığını bulamadım. internet derya deniz, illaki çıkar bir yerden, sözlüğü de bilgilendiririm.

ilk turu oluşturan 128 kişinin 104'ü wta listesinden (atp'de öyle), 16'sı ön elemeden, 8 oyuncu da wild card ile katılıyor.

ipek soylu

sampras
nedendir bilinmez haber sitelerinde ve sosyal medyada bir diğer türk tenişçi çağla'nın gölgesindedir. çağla wta istanbul'da tek kadınlarda şampiyon olurken, ipek de çift kadınlarda şampiyon olmuştur. bu iki tenisçi de fransa açık tenis turnuvasındaki ön eleme maçlarını kazanmış ve ikisi de ana tabloya girerek göğsümüzü kabartmışlardır. birini diğerinden üstün tutmanın mantığını çözemedim.

roger federer

sampras
2016 roland garros french open turnuvasina katilmayacagini duyurmustur:

ı regret to announce that ı have made the decision not to play in this year's french open. ı have been making steady progress with my overall fitness, but ı am still not 100% and feel ı might be taking an unnecessary risk by playing in this event before ı am really ready. this decision was not easy to make, but ı took it to ensure ı could play the remainder of the season and help to extend the rest of my career. ı remain as motivated and excited as ever and my plan is to achieve the highest level of fitness before returning to the atp world tour for the upcoming grass court season. ı am sorry for my fans in paris but ı very much look forward to returning to roland garros in 2017.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol