roger federer

0 /
grafolog
günümüz tenisinin erkeklerdeki bir numarası. kariyerini tamamladığında gelmiş geçmiş en çok grand slam kazanan tenisçi olma ihtimali çok yüksek olan son üç yılın wimbledon şampiyonu.
nick nicki nickince
8 ağustos 1981 basel, isviçre doğumlu ünlü tenisçi. tenise 8 yaşında başladı; 1998’de profesyonel olup atp turuna katıldı.

bir çok otoriteye göre "gelmiş geçmiş en iyi oyuncu" olacağına kesin gözü ile bakılan isviçreli sporcu 2 şubat 2004’ten biri atp sıralamasında 1 numaradadır.

avustralya açık tenis turnuvası’nı 2 defa, wimbledon tenis turnuvası’nı 4 defa, amerika açık tenis turnuvası’nı 3 defa olmak uzere toplam 9 grand slam kazanmıştır.
seyhmerat
cool takılan tenisçi. maçlarında en zor anlarda bile hep soğukkanlı ve sakin durmayı becerebilmektedir, çelik gibi sinirleri vardır ki en büyük artısı budur. şu anda tenisin en iyisidir.
suppiluliuma
forehandi öldüren, backhandi süründüren tenisçidir. spinli vuruşlarında bir "kırbaç hareketi" vardır ki, dillere destandır. karşılayanı yerine mıhlar, ters köşeye yatırır, madara eder. aynı zamanda karizmatiktir, ama ondan cool bir adam daha vardır ki federer’i bile gölgesinde bırakır:
(bkz: andy roddick)
osilaskop
wimbledon 2007 finalinde kendinden geçmişcesine oynayan nadalı devirerek 5. şampiyonlunu almış insandır.böyle bi nadalıda yenerek artık rakipsizim diyebilmiştir zannımca..
karpuzz
her grand slam şampiyonluğu sonunda istisnasız ağlar bu insan üstü yaratılmış olması muhtemeln olan varlık.

maç boyunca soğukkanlılığını koruyarak tek bir mimik bile vermedikten sonra maç sonunda muhakkak ağlar. maçta 250 km hızlık topları bakmadan çeviren nokta atışı yapan gladyatör kılıklı adamın yerıne gelen ağlak bebek yüzlü utangaç erkek çocuğuna dönüşümünü izlemek son derece şahane bir deneyimdir.
cremaster
koyunun olmadigi yerde keciye abdurrahman celebi derler lafının hayattaki örneği olan tenisçi.

tamam bir sürü turnuva, grand slam kazanmıştır kendisi.bu başarılar takdirle karşılanmalıdır da.ancak ortada rakip olmadığı gerçeği de kabul edilmeli ve övgüler sıralanırken biraz daha ölçülü davranılmalıdır bence.şöyle ki federer hakkıyla erkekler tenisi 1 numarasında otururken 2 numara kimdir sorusunun cevabı rafael nadaldır.rafael nadal’ın tipik bir ispanyol tenisçi gibi toprak kort canavarı olduğu ve diğer zeminlerde nasıl oynadığı herkesçe malum.o yüzden fazla uzatmadan 3 numaraya geçelim:andy roddick.andy attığı o sert servislere sırtını yaslamış şansının yardımıyla maç kazanmaya çalışıyor.sıralamaya devam etmeden burda bi ara verip sormak gerekli.acaba bu isimlerden başka erkek tenisini domine eden maçlarıyla insanları ekran karşısına toplayabilen birileri var mı?(bayanlar tenisinde bir çırpıda 10-15 tenisçi sayılabilirken erkeklerde bunun böyle olmadığını tahmin ediyorum herkes kabul eder.)4 numara:nikolay davydenko, 5 numara:novak djokovic, 6 numara:fernando gonzalez...

bensenoyim
kendisi şuanda yaşayan bir efsanedir kırdıgı bir cok rekor vardir we ayrıcı ilk defa yari çim kort yari toprak korta nadal’la karşilaşmiştir bu da tenis’de ilk olmustur
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol