confessions

maschinenbau

- Yazar -

  1. toplam entry 24
  2. takipçi 1
  3. puan 3483

küfür yok dediler geldik

maschinenbau
yazarların yazılarını okumamla birlikte, ne küfür meraklısı milletmişiz dememe yol açan başlık!

ülkemizde ne yazık ki adım başı küfür edilir oldu, insan ailesiyle bile rahat gezemiyor sağdan soldan biri fırlayıp abzürd bir küfür sallayacak diye. hayır, salak, mal, öküz , hıyar bunların suyu mu çıktı? illa bel altı vurup, eşiyle, dostuyla, anasıyla, babasıyla gezen masum insanları küfürlerle rahatsız mı edeceğiz?

p.s. eklemek geldi içimden, bundan yıllar önceydi, sözlüklere ilk girdiğim zamanlardı. küfür yerine daha çok belagatlı ifadelerle meramını anlatan insanlar vardı. nerde onlar şimdi?

tv programlarının kültürel yozlaşmada başat işlevi

maschinenbau
adam özetlemiş beyler, bundan başka tanım girilir mi bu sözlüğe?

kesinlikle katıldığım başlık. milletin değerini, osunu busunu .. edip firak eylediler.

o değil de, en çok kıl olduğum, mesela öyle ya da böyle, beeğen yada beğenme başörtülü biri çıktı. (kesinlikle yanlış bence ama çıktı), kadın tarkan hayranı, hemen podyumdakiler, haram değil mi? öpmek haram değil mi? sevmek haram değil mi?

evet haram! hem de sonuna kadar haram! ancak o müslüman da sen gevur musun be kardeşim? ona haramsa, sana haram değil mi? o başını örttü diye ultra müslüman mı oldu? ona ekstra mı haram? sana neyse ona o. sen kıçını açarken haram değil de, o öpünce koklayınca mı haram!

beyler, haram haramdır, karısı erkeği, kapalısı açığı, dindarı dinsizi osu busu, şusu musu olmaz!

ayrıca, programı trolleyen bir arkadaş vardı (tebrik ediyorum kendisini) bütün podyum davranışlarını eleştirdi. sanane lan? adamın huyu o? davranış biçimi o girdi mi? battı mı? ne oldu birader?

şimdi bir de özgürlük demokrası yalanını sıkan bu tv şaklabanları birde böyle millete karışmaz mı? kıl oluyorum arkadaş.

hadi dağılın!

naber lan yarraam

maschinenbau
hergün okullarda tecavüz arttı vs. diye kıyamet koparan kesimin, ulu orta söylmekte beis görmediği, etrafında aile var mı yok mu? bayan var mı yok mu? diye kontrol etme ihtiyacı dahi hissetmeden sövüp saydığı, ve ahlaksızlığını dışa vurduğu cümle öbeği.

ne kadar terbiyesiz bir nesil var arkadamızda? türk milleti böyle mi olacaktı? normal selam vermenin suyu mu çıktı? nasılsınız efendim? kibarlık cümleleri yerini bu argoya mı bıraktı?

sosyalist olduk

maschinenbau
vaay arkadaş neymiş sosyalizm? sanki koca sscbyi ben batırdım, sanki sscb'de hiç tecvüz vs yoktu ben çıkardım. kuzey kore'de insanla çok mutluydu açlık çekmiyordu, doğu almanya sefalete gömülmemişti, çin bu nedenle adı komunist olup kendi en baba kapitalist olacak adımlar atmamıştı.

vay arkadaş, bugüne kadar ne öğrendiysek, ne gördüysek yanlışmış! bilgi sözlük'ün saygıdeğer sosyalist yazarları ufkumu açtı!

p.s. ((bkz: amerikaya gitmek için yırtınan papucumun sosyalistleri ) )

sosyalist olduk

maschinenbau
yazım hatası daha önce özel mesajdan söylediğim gibi cep telefonu klavyesinden.ve bence sözlüğün en çok kotap okuyan yazarlari arasindayimdir. ha okuduğumuz konular farklı olabilir.

kişileri tanımadan okuduğu kitabın az olduğuna hükmetmek nasıl bir on yargı?

sosyalist olduk

maschinenbau
farkı fikirlere tahammül edemedikten sonra sosyalist olsak ne kapitalist olsak ne? cehalet bu değil mi zaten? nedir bu kendi fikrimizin aksi olan fikirlerden korkumuz? sözlük hayatı hep aynı düşünce tarzının yazı yazması mi?

sosyalist olduk

maschinenbau
bunu siyasi bir tartışma için değil, bir hayat tarzını sosyal yaşam düşünce biçimini tartışmak için actim. yoksa siyaset degil. kaldı ki bugün en sağ parti en sosyalist davranışları sergileyebilmiştir öyle veya böyle. yanı burada siyaset için yokum.

sosyalist olduk

maschinenbau
tarafını çahillikle ittiham eden çok bilge sözlük yazarlarına hitaben, konuyu açmak bugün abd den aldığım bir mail sonrası aklıma gelmiştir.

ve sosyalizmin insanları köle gibi çalıştırdigini soyleyerek yanilan yazarımız hitaben haddim olmayarak, komünist dönemini yaşamış ruslarla gorusmesi ve sosyalizm döneminde nasıl bir çalışma hayatı olduğunu sormasını nacizane...

kavram karmaşası vs. amacım sosyalist olalım,kapitalist olalım vs değil. bir olguya dikkat cekmek.

ama görüyorum ki sözlük bu konuda dikkat edemiyor, çünkü ideolojiyi savunma adına yanlısı gormeden savunmaya çalışıyor.

eksi sözlükten gelirken biraz ideolojileri orada biraksaydik ve safiyane artışını eksisini konusabikseydik bu bilgi sözlük te

sosyalist olduk

maschinenbau
ben sosyalizmi komünizmin yumuşatılmış hali olarak görüyorum. komünizm adı üstünde common, herşey ortak derken sosyalizm herşeyden değil ama birçok şeyde ortaklık kurmaya çalışıyor. ha şunu da belirtmek lazım sosyalizmin bütün olgularına da karşı değilim sağlık sektörü gibi. ama hakkaride bedava mühendislik okuyup mezun olunca da dovlot bana iş vermiooo diyecekse parasıyla okusun, devlet te iş kapısı olmasın. kapitalizm deyince illa bütün şartlarıyla acımasız bir kapitalizm (ki farklı açıklamalar sonra yapılır) değil demek istediğim.

sanıyorum hepsini okuyarak cevap vermiyor bir kısım yazarlar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol