tv programlarının kültürel yozlaşmada başat işlevi

antiformalistrayok
toplumların algıları üzerinde sinsice oynanan oyun.

türk televizyonlarını dehşet derece de etkisi altına alan evlilik programlarının başrolünde olduğu insan onur ve gururunun ayaklar altına alındığı bir algı operasyonu biçimi.
maschinenbau
adam özetlemiş beyler, bundan başka tanım girilir mi bu sözlüğe?

kesinlikle katıldığım başlık. milletin değerini, osunu busunu .. edip firak eylediler.

o değil de, en çok kıl olduğum, mesela öyle ya da böyle, beeğen yada beğenme başörtülü biri çıktı. (kesinlikle yanlış bence ama çıktı), kadın tarkan hayranı, hemen podyumdakiler, haram değil mi? öpmek haram değil mi? sevmek haram değil mi?

evet haram! hem de sonuna kadar haram! ancak o müslüman da sen gevur musun be kardeşim? ona haramsa, sana haram değil mi? o başını örttü diye ultra müslüman mı oldu? ona ekstra mı haram? sana neyse ona o. sen kıçını açarken haram değil de, o öpünce koklayınca mı haram!

beyler, haram haramdır, karısı erkeği, kapalısı açığı, dindarı dinsizi osu busu, şusu musu olmaz!

ayrıca, programı trolleyen bir arkadaş vardı (tebrik ediyorum kendisini) bütün podyum davranışlarını eleştirdi. sanane lan? adamın huyu o? davranış biçimi o girdi mi? battı mı? ne oldu birader?

şimdi bir de özgürlük demokrası yalanını sıkan bu tv şaklabanları birde böyle millete karışmaz mı? kıl oluyorum arkadaş.

hadi dağılın!
nevermore
yazılı basından hızlıca görsel basına geçildiği için tv'de ne yayinlanirsa halk etkileniyor zira gününün işten arta kalan zamanını tv önünde geçiriyor. ben, insan olarak kaç para bayılırsa bayılsınlar abuk subuk program/dizi..vs lerle ekran önüne geçip olumsuz örnek teşkil etmek istemem. edenlere de hayret ediyorum. belki hayretleşmemiz karşılıklıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol