confessions

chaos

- Yazar -

  1. toplam entry 37
  2. takipçi 1
  3. puan 45788

fight club

chaos
capitalizmin en önemli simgelerinden olan hollywood sinema endüstrisinin gözbebeklerinden. ilginçtir ki film boyunca capitalizmin armağanı olarak etrafımızı saran iş, para,gereksiz eşyalar, yalnızlık v.s. olgulara ince göndermelerde bulunulmaktadır. bu adamların kendi kuyularını kendileri kazacak kadar aptal olmadıkları aşikar olduğu için her seyredişimde insanların bu düzene karşı gazının alındığı bir film olduğunu düşünürüm. kardeşim ben bu işin kaymağını yerim ama diğer yandan da diğerlerinin kaymağa yiyememekten ötürü duyacağı öfkeyi de alırım filmi. sonuçta filmi izleyen kitlelerin gazı alınmış filmin hedefindeki para babaları ise yine malı götürmüştür. herkes mutlu, sorun yok!

anadolu üniversitesi

chaos
kampüsünde ana caddesinden sinemanın olduğu sokaktan sapıp dümdüz ilerleyince gerçekten çok özenilerek düzenlenmiş küçük bir japon bahçesi vardır. bir dönem öğrencilerin yiyişme mekanı haline geldiği için girişi yasaklanmıştı. bekçiyi atlatıp girme teşebüsleri ise hep başarısızlığa mahkumdu, hey gidi hey.

rotatif kredi

chaos
normal bir banka kredisinden farklı olarak, başlangıçta yapılan sözleşme ile belirlenen limitler dahilinde istenildiği zaman yeni sözleşme yapmaksızın şirketlerin finansman ihtiyacını karşılayan, belirli bir vadesi olamayan, diğer kredi çeşitlerine nispeten daha yüksek ve değişken faiz oranına sahip bir kredi çeşitidir.

vestel

chaos
halka açık olan vestelin rakibi diğer firmaların bağımsız dış denetimleri pwc, deloitte, e&y v.s. gibi saygın kuruluşlar tarafından yapılırken, yakın zaman kadar denetimleri internet sitesi bile olmayan bir denetim kuruluşu tarafından gerçekleştirilmekte olan firma.

ikizler burcu

chaos
bu burcla arkadaşlık yapacakların çok dikkatli olması gerekir zira insanları burçlarına göre sınıflandıran bir bünye iseniz çok geçmeden kendinizi bu başlık altında "ikizler burcu ikiyüzlüdür, dengesizdir, bik bik" yazarken bulabilirsiniz. arzu edilen bir durum değil tabiki

karizmanin resete doydugu an

chaos
iett otobusünde sıcaktan bunalan bayan kişinin şıkışmış camı zorlayıp açamaması akabinde boynunu bükerek sizden yardım ister, kademeli olarak güç artırımı uygulanan üç girişimden sonra çaresiz geri çekilirsiniz. acilen dur butonuna sarılınır, ilk durakta inilir.

reeskont

chaos
finansın temel kurallarından biri olan "bugün sahip olduğunuz bir lira gelecekte sahip olacağınızdan 1 liradan daha evladır"’dan yola çıkarak belirli bir vade sonunda getiri elde edilmesi beklenen kıymetlerin bugünkü değerine getirilmesi işlemidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol