confessions

muhtelif muhalif

- Yazar -

  1. toplam entry 22
  2. takipçi 1
  3. puan 45645

ispanya

muhtelif muhalif
franco sonrası dönemde yaptıklarından özellikle siyasi ve toplumsal alanda ders almamız gereken, yakın ve içten bulduğum, çektiği onca acıdan sonra çıkarttığı dersler ve tecrübeyle kendini bu kadar geliştirebildiği için takdir ettiğim ülke.

öğretmen

muhtelif muhalif
kendisine kahve ısmarlanması gereken ki$idir.

niye mi?

"bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" lafına binayen; bir fincan kahvenin de 40 yıl hatırı var bir de, eee, bir kahvenin 40 yıllık hatrına 40 yıllık kölelikten kurtulmu$ oluruz.

placebo

muhtelif muhalif
rock n coke 2006 performanslarından önce ntv muhabiriyle röportaj yapan brian molkove stefan olsdalaralarındaki ilişkiyle ilgili " sağlıklı bir ilişki. biz bir aile gibiyiz. birbirimizi sevmesek zor olurdu bunları yapmak." demişler. bu cevaptan sonra pek bir duygulu ve coşkulu placebo izlemek de bize nasip olmuştur. hatta duygu patlamasıyla stefan’ın üstüne atlamıştır brian. sahneye yakışıyor gerçekten ladies and gentlemen of placebo.

bergson

muhtelif muhalif
kendisine, okuldaki öğrenciler arasında en yetenekli kimi bulduğu sorulduğunda; "bir türk var, onda bir filozofun bütün yetenek ve kabiliyetlerini görüyorum ama biraz fazlaca derbeder" diye cevap vermiştir.

zaman

muhtelif muhalif
bergsona göre parçalanamayan, yekpâre, üç boyutlu bir kavram.

şöyle ki zaman aslında parçalanamayan bir bütündür.onu geçmiş, halihazır ve gelecek gibi periyodik dilimlere biz böleriz. bugün, dünün bir devamı, geçmiş de şu anın bir parçasıdır. nasıl ki 1800lerde yazılmış bir beste hâlâ bizimle beraberse, geçmiş de şimdinin içinde yaşamaya devam eder.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol