confessions

suphi

- Yazar -

  1. toplam entry 26
  2. takipçi 1
  3. puan 45721

ünlü bir arkadaşınızın olması

suphi
arkadasinizin unune ve ihtisas alanina bagli olarak degisik sonuclar verebilecek durum.

papa, tecavuzcu coskun, brad pitt, sadettin teksoy ve saire birbirinden farkli yuzbinlerce unlu yasamaktadir su dumbelek dunyada...

"bi gun bizim paul (mccartney) ile liverpool’un macindayiz haci..." diye gercek oldugunu kanitlayabileceginiz bi aninizi anlatirsaniz hayatiniz degisebilir. lakin "mustafa (topaloglu) abimle gecen gece sabaha kadar horon teptik birader" turunden maceralarinizi aktarmaniz sonucta yasaminizda asla kayda deger muspet degisikliklere yol acmayacaktir...

woody allen

suphi
genel gecer estetik anlayisina gore bariz cirkin olmasina karsin; karizma, zeka ve sempati pariltilari sacan ve sonuc itibariyle pek cok yakisikli ama kof adama kadinlar nazarinda fark attigini dusundugum sanatci.

mizah anlayisi, kimi filmleri ve yazdigi denemeler inanilmazdir.

renault

suphi
turk otomotiv sektorunun kivrandigi yillarda, oyak isbirligiyle teneke kutularini bu halka mercedes fiyatina yillarca kakalamis olan firma.

en buyuk temennimiz bu ulkede ticari akibetinin tofas - fiat gibi hizla irtifa kaybetmesidir. tuketicinin sirtindan yillarca hic de haketmedikleri paralar kazanmislardi...

köpek öldüren

suphi
mantar yerine plastik tipayla sisesi kapanan her cesit sarabin dahil oldugu tanim.

mantarli olmasina karsin sirkeden hallice lezzetiyle bu kategoriye girebilecek nice sarap da bulunmaktadir, ayri konu...

panter emel’i kizdiracak bi betimlemeyle anilan, hakikaten icme gerzekligini gosteren hayvanatin derhal olebilecegi boylesi icecekler genelde ucuzdur. lakin bu meret iki ayakli hayvanati oldurmese dahi kara cigere ziyadesiyle ziyanlidir.

manyakliga megil edilmemeli para yoksa ziftin peki kivamindaki bu tur ickiler tercih edilmemelidir.

paralı asker

suphi
ideolojik, milli, sinifsal, manevi ya da dinsel amaclari ugruna degil sadece para icin savasan asker turudur.

modern ordulardaki maas karsiligi gorev yapan subay, astsubay ya da uzman erbaslardan farklidirlar. parali askerler, tumuyle "no future" demis adamlardir.

lejyonlarda orduya dahil edilmek ya da kursuna dizilmek ikileminden yasamayi secenler bi tarafa; asil belli yaptirimlar olmaksizin sirf gecim kaynagi olarak savasmayi goren adamlar bu tanima uymaktadir.

aile ya da benzeri sosyal prangalari bulunmadigi icin gelecek kaygisi tasimadiklarindan genelde super savasirlar. fakat para icin can alip can verecek kadar uc bi noktada yer aldiklarindan guvenilmez kisilerdir. ve komutanlari tarafindan ilk firsatta mensubu olduklari gruba ihanet edebilecek tiyniyetteki askerler olarak algilanirlar.

alkolik bir sevgilinizin olmasý

suphi
ilginç varyantlary olabilecek durumdur. örne?in konu alkoli?i herifcioglu icerek kendini oldurme azminde ve sevgilisi hanim kizimiz ise profesyonel fahiseyse tadindan yenmeyecek iliski turudur.

leaving las vegas filminde takdir edilesi bir uslupla irdelenen izdirap kumkumasi konu.

askerdeki sevgiliyi boynuzlamak

suphi
cogu hassas bunye icin gemileri yakip askere oyle gitmeye neden olan paranoya. oysa fazla buyutulecek bi durum degildir. mevzu tumuyle insanlarin tiyniyetine baglidir.

hattâ soz kunusu boynuzlayan zat, ilerde musterek yasam kurulmasi hayal edilen falan birisiyse daha bile iyi olmustur. "cocuklarima annelik edecek kisi degilmis" yahut "dirayetsiz kevasenin tekiymis" denilerek olaya sunger cekilmelidir.

ayrica asker ocaginda psikolojik arizalari bulunan, zor durumdaki bi arkadas boylesine boynuz darbeleriyle yaralanir ise "aldatilmamis erkek eksik erkektir" denilerek silah arkadasina destek olmak gerektir.

gebeş

suphi
1.65 civari 70 kg ustu insanlari tanimlamakta kullanilan nefis sozcuk.

rahmetli turgut ozal’in ya da ismail turut’un endamina sahip kisileri betimlemeye yarar.

güzel olduğunuz kadar ukalasiniz da

suphi
ciddiyetle sarfedilebilmesi buyuk tehlike ihtiva eden cumle. zira cok guzel ve cok ukala kadinlara, ne dil dokmeye ne de bi seyi izah etmeye hic bi olumlu asla muktedir olamayacaktir.

kendileriyle ilgili hoslanmayacaklari her turlu beyanat muhatabina; yol, su ve elektrik olarak geri doneceginden, ugrasmaya omur curutmeye gerek yoktur.

tanri bu tur bayanlarin serrinden herkesi korusun.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol