confessions
  1. toplam entry 31
  2. takipçi 1
  3. puan 45719

bir kale daha kaybetmek

banasarkisoyleilhamperisi
laiklik inanç sistemine eşit durmak demek değildir.öyle bi zorunluluk yoktur.laiklik din ve devlet işlerini birbirine karıştırmamaktır.
gelen eğer giydirilmiş cumhurbaşkanıysa hoşgeldin denmez eyvah darbe geliyo derler.
halkın aptal olması değil bir torba kömürle kandırılarak seçim öncesi demokrasi kazanılıyorsa demokrasi çoktan uçmuştur.
atatürkçülük ideolojiden öte benimsenmeli isteyerek severek, inanç sistemi zaten olmaz zaten laikliğe aykırı.
türk halkı ezik değildir.başımızdakilerde süperman değil...kapiş

bir kale daha kaybetmek

banasarkisoyleilhamperisi
abdullah cumhur gül ün c.başkanı seçilmesiyle atatürk cumhuriyet inin ne hale geleceğini düşündüren söz.abdullah ın diğer adı cumhur muş 29 ekimde doğdu diye dayısı koymuş ama kendisi rejim olarak bırak isim olarak bile kullanmaya tenezzül etmiyor.siz düşünün artık kimlere kaldık...

mudanya

banasarkisoyleilhamperisi
evim.özlüyorum ki hiç düşünmemiştim el kadar yeri özleyeceğimi.denizin kokusunu özletir uzaklaştığında.ayrıca havası guatr a değil astım ve solunum hastalıklarına iyi gelir.iyotlu havasıyla sayılı yerlerdendir.yarım ada da balık yemenizi şiddetle tavsiye ederim.

laodikeia

banasarkisoyleilhamperisi
denizli ilinin 6 km. kuzeyinde yer alan antik laodikeia kenti, coğrafi bakımdan çok uygun bir noktada ve lykos ırmağının güneyinde kurulmuştur. kentin adı antik kaynaklarda daha çok “lykos’un kıyısındaki laodikeia” şeklinde geçmektedir. diğer antik kaynaklara göre ise, kent mö. 261-263 yılları arasında ii. antiokhos tarafından kurulmuş ve kente antiokhos’un karısı laodike’nin adı verilmiştir



laodikeia, mö. i. yüzyılda anadolu’nun en önemli ve ünlü kentlerinden biridir. kentteki büyük sanat eserleri bu döneme aittir. romalılar da laodikeia’ya özel bir önem vermişler ve kıbyra (gölhisar-horzum) conventus’unun merkezi yapmışlardır.

imparator caracalla zamanında laodikeia’da bir seri kaliteli sikke basılmıştır. laodikeia halkının da katkılarıyla kentte çok sayıda anıtsal yapı yapılmıştır. küçük asia’nın 7 ünlü kilisesinden birinin bu kentte bulunması, hıristiyanlığın burada ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. ms. 60 yılında meydana gelen çok büyük bir deprem kenti yerle bir etmiştir.

çalıştığım yerdir...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol