confessions
  1. toplam entry 67
  2. takipçi 1
  3. puan 46084

18 nisan 2006 ac milan barcelona maçı

sol alttan sarkan tarkan
ac milan’ın ortasahanın üstünlüğüyle ve kaka’nın yapacağı şovla ikinci yarıda kazanacağı maç olacaktır. ayrıca ronaldinho diye şişirilen balon hiçbir halt yapamamaktadır. bir futbolcunun yıldız olduğu italya liginde belli olur dünya futbolunun kıstası budur, bu yüzden bence kaka ronaldinho’dan bin kay iyi futbolcudur ve ikinci yarı şov yapacaktır.

tanzimat fermani

sol alttan sarkan tarkan
tanzimat fermani içeriğinde padişahın yetkilerini kısıtlayan halka daha çok yetki veren bir görünümde olmasına karşın azınlıklarar gereğinden çok ama çok fazla haklar tanımaktaydı ve bu avrupalıların dayatması ile olmuştur. tanzimatla birlikte tanzimatçı basın ve aydınlar türemiştir ve de daha sonrasında avrupalı devletlerin osmanlıyı karıştırması bitmemiştir.

1961 anayasası

sol alttan sarkan tarkan
şu andaki bir çok ab ülkesinin bile anayasalarından bin kat daha demokratik ve kişi hak ve özgürlüklerine önem veren mükemmel bir anayasa idi. bu anayasanın önünde iki engel vardı birincisi türkiye’nin ekonomik refahı bu anayasayı kaldıracak düzeyde değildi ikincisi ise bu anayasanın izin verdiği sol örgütlenmelere hem hükümetlerin hem de ordunun sıcak bakmaması idi. 1980 anayasası ile yerini gayri demoktratik bir anayasaya bırakmıştır.

independence

sol alttan sarkan tarkan
bir kişinin annesine durup dururken laf ettiğini gördüğüm insandır. halbuki onun buradaki en ahlaklı kişi olması gerekir, kaldı ki herkese örnek olmak böyle bir şeydir. tüm bunların yanında olaylar özelde belki olabilirdi de açıklaması daha kötü. anaya bacıya bu kadar kolay laf edilmemeli.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol