laylay fenerbahçe olamazsın şampiyon

fergadan
15 nisan 2006 vestel manisaspor fenerbahçe maçında olayların çıkmasına sebebiyet veren izmir’li bir animatörün yaptığı talihsiz anons. maçta bizzat bulunmuş biri olarak, o sırada tam da fenerbahçe tribünlerini seyrediyordum. fenerliler maçın bitiminden 5-10 dk. geçmesine rağmen herhalde güvenlik gerekçesiyle dışarı çıkmamışlardı henüz ve hepsi kuzu kuzu yerlerinde oturuyordu. mağlup takımın taraftarı psikolojisine bürünmüşlerdi nihayetinde. ta ki o anons yapıldı ve ortalık ana baba günü gibi oldu. ben burada sorumluluğun anonsu yapan şahısta olduğunu düşünüyorum. aynı fener taraftarı, maç başlamadan önce sahaya giren jandarmaları görünce sevinç nidaları atmışlar ve "kahrolsun pkk" diye tempo da tutmuşlardır.
underpressure
bu eylemi yapan adamın tribünleri galeyana getirdiği bir sözdür.
bu şahıs şampiyonluğa oynayan bir takımın temsilci olmadığı için böyle bir tezahüretı yapmaya hakkı yoktur.
ancak eğer bu tezahüret gs nin stadında olsaydı kimse bir şey diyemezdi; çünkü gs fenerbahçe’nin şampiyonluktaki rakibidir.
tuncay şanlı’nın "bir baba hindi"yi söylemeye hakkı vardır. tuncay o maçta 20 metre top sürüp 20 metre uzaklıktan gs ye gol atmıştır. ve tuncay şampiyonluğa giden takımın futbolcusudur.

(bkz: fakir fukara edebiyatı)
(bkz: eller cebe cimbom huzura kampanyası)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol