confessions

solidus

- Yazar -

  1. toplam entry 9
  2. takipçi 1
  3. puan 45469

icq

solidus
1996 yılında israil asıllı bir grup coder tarafından yazılmış chat programıdır.10000’den başlayıp 9 haneli numaralara kadar süsüne bereket icq uini bulunmaktadır.

dip not:
10000 numaralı icq sahibi : yuval amir’in karısı
10001 numaralı icq sahibi : yuval amir ( icq’nun yaratıcısı)
10002 numaralı icq sahibi : onur aydın (israil konsolosluğu’nda çalışan bir türk)

orson welles

solidus
1940’lı yıllarda evlerdeki radyolar tek eğlence kaynağı iken orson welles radyoda tiyatro yapıyor ama sunduğu oyunlardan biri de bilimkurgudur ki senaryo gereği de uzaylıların dünyayı işgal ettiğini söylemektedir canlı yayında ve o kadar gerçekçidir ki insanlar inanıp sokaklara dökülmüşlerdir.

citizen kane

solidus
orson welles’in oyunculukta devleştiği tüm zamanların en iyi filmlerindendir.1945 yapımı olmasına rağmen hala izlenebilir olması çağının ne kadar üzerinde bir film olduğunu gösterir.

henüz izlememiş olanlar için küçük bir spoiler girebilrim;"rosebud".

full metal jacket

solidus
tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden biridir.

acem eğitimi sırasında şişman ve diğerlerine göre daha başarısız olan er komutanı tarafından sürekli aşağılanır.bir süre sonra yaptığı hatalar yüzünden tüm bölük ceza almaya başlar ve arkadaşları da onu dışlar.bir gece akli dengesini kaybeder ve önce komutanını göğsünden sonrada kendisni kafasından vurarak öldürür ve evet o erin ölmeden önce söylediği gibi mermiler "full metal jacket"tır.

born to kill

istanbulspor

solidus
kuruluş tarihi 4 ocak 1926’dır.cumhuriyet döneminin bir eğitim kurumundan çıkan ilk takımıdır.t.m.s.f. ihale ile 3.250.000$’a marmara a.ş’ye satmıştır.satın aldıktan sonra saffet sancaklı’nın renkleri ve amblemi kuvvetle muhtemel değiştirmeyeceğiz demesi gönülleri rahatlartmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol