confessions

lost corpse

- Yazar -

  1. toplam entry 15
  2. takipçi 1
  3. puan 45529

refere etmek

lost corpse
- wheeldone cok fena oha filan oldum beaaann!!
- alee nie laaan?!!!
- yahu fena bozuldum isteaa anlaaa!!


diyaloglarina yabanci kalan bireylerin anlamasinda sorun olmasa bile anlamlandirmasinda sorun cikaracak, fiil olarak kullanilan anlamsizlik.

- "refere etmek" yahu nasil anlamassin, referans olmasi filan iste. oha filan olmak gibi bisi nazgul. uff cok salaksiaaaaaannn
- ne biliyim boslukcan ben kafatasimda beyin tasiyorum. dolayisliyla anlasamiyoruz seninle...

refere etmek

lost corpse
her ne kadar mealinde yok boyle bir baslik ile karsilasilsa bile pasiflestirilmis uranyum gibi bir seydir bu. zira arada kalmis, beyni 100’den fazla kelimeyi ogrenemeyen bireyler icin birebirdir.

-bu refere etmis sunu
-o ne demek ki? turkce bilmiyor musun sen?
-olur mu yahu, bak irrite oldum ama sana!!!
-oha filan oluyorum sana okuzcan. supeaaarsiieaaann . sozluk filan yapsana sen!!

ya evet boyle bir turkilizce’dir refere etmek..

grup seks

lost corpse
halk arasinda turkilizce adi verilen lisana gore birden fazla insanin iliskiye girmesi durumu.

turkcesi grup seks, ingilizcesi de group sex’tir. ha yok ben super medeni olurum, hatta oyle medeni oyle medeni olurum ki kendi alfabemde hangi harflerin oldugunu bile unuturum deniliyorsa kullanilmasi caizdir.

serhan ada

lost corpse
bilgi universitesi sahne ve gosteri sanatlari bolum baskanidir kendisi. ayrica cumartesi gunleri radikal gazetesinin kultur-sanat sayfasinda da kosesi bulunur. bir rivayete gore ingilizce, ispanyolca, italyanca ve fransizca’yi anadili gibi konusmaktadir kendisi. turkiye’nin onemli entellektuellerindendir.

madame tussauds

lost corpse
sadece londra’da bulunmaz, global bir muzeler zinciridir, muzelerin mc donaldsidir. new york, las vegas, amsterdam ve hong kong’da da subeleri vardir bunun. kimi heykeller cok benzer asillarina, kimilerinin ise hic alakasi olmaz. nedense populer kulture malzeme olmus insanlarin mumyalarini yapmakta daha basarililar ya da bizim begenilerimiz cok kolay. ayrica tuvaletlerinde de sizi surprizler bekler.

düşünce özgürlüğü

lost corpse
her zaman "ifade ozgurlugu" ile karistirilan bir kavramdir bu. dusunce ozgurlugu vardir cunku daha dusunceleri birincil derecede kontrol edebilecek bir mekanzima gelistirilememistir. ha medya bir parca bu isi yapar ama asla yeterli degildir. mevz-u bahis olan ve olmadigi iddia edilen sey ise ifade ozgurlugudur. ifade etmedikten sonra kimse ne dusundugunuzu bilemez cunku.

karagöz hacivat

lost corpse
yunanistan ile turkiye arasinda paylasilamayan geleneksel golge oyunudur. yunanlilar karagouzzis gibi bisey derler hatta. ha ne onemi vardir ki karagozun ya da karagouzzis’in nereli oldugunun. tiyatro antik yunan’da ete kemige burundu de nooldu yani, her oyundan sonra saygi durusunda mi bulunuluyor onlara. bu bir kultur urunudur ve kulturel urunlerin sinirlari olmaz.

ajax

lost corpse
subyanci futbol kulubu. bunlar gider alirlar ufacik cocuklari daha biyiklari terlemeden sonra da bir ton para karsiliginda satarlar. resmen cocuk ticareti yahu git 12 yasinda afrikadan al 17 yasinda baskasina sat.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol