refere etmek

lost corpse
her ne kadar mealinde yok boyle bir baslik ile karsilasilsa bile pasiflestirilmis uranyum gibi bir seydir bu. zira arada kalmis, beyni 100’den fazla kelimeyi ogrenemeyen bireyler icin birebirdir.

-bu refere etmis sunu
-o ne demek ki? turkce bilmiyor musun sen?
-olur mu yahu, bak irrite oldum ama sana!!!
-oha filan oluyorum sana okuzcan. supeaaarsiieaaann . sozluk filan yapsana sen!!

ya evet boyle bir turkilizce’dir refere etmek..
independence
entrylerin silinme sebepleri icerisinde yer alan bir cumledir.entry $ayet daha onceki bir entrye cevap niteligi ta$iyorsa ve / veya daha onceki bir entryi baz alarak yola cikan bir entry ise sebep olarak bu cumle gosterilir ve entry silinir.cumlenin tamami "kendisinden once yazilmi$ bir entryi refere ediyor" $eklindedir.entry silme bolumunde bulunan 8/9 adet ayri cumleden yalnizca biridir ve entrynin silinmesi ile alakali gerekce bu 8/9 cumleden hangisine en yakinda o sebepten oturu silinir.beyni fazlaca kelime alabilme kapasitesine sahip insanlarin anlayabilecegi du$unulmu$tur bu kadar sinirli sayida cumle eklenirken..ne yazik ki her yazarimizin istegine gore ayri ayri cumleler serpi$tirebilecek kadar geni$ bir alana sahip degiliz kod dosyalarinda.gerci olsaydik da yapmazdim acikcasi.bu cumleyi gormemenin en kolay yani "kendisinden once yazilmi$ herhangi bir entryi "refere" eden bir entry" yazmamaktir.
lost corpse
- wheeldone cok fena oha filan oldum beaaann!!
- alee nie laaan?!!!
- yahu fena bozuldum isteaa anlaaa!!


diyaloglarina yabanci kalan bireylerin anlamasinda sorun olmasa bile anlamlandirmasinda sorun cikaracak, fiil olarak kullanilan anlamsizlik.

- "refere etmek" yahu nasil anlamassin, referans olmasi filan iste. oha filan olmak gibi bisi nazgul. uff cok salaksiaaaaaannn
- ne biliyim boslukcan ben kafatasimda beyin tasiyorum. dolayisliyla anlasamiyoruz seninle...
redcrow
bu refere mevzusu 2027 yılında nasıl olacak acaba?yani o tarihte aşk ya da ne bileyim, bilgisozluk başlığına girilmiş 898 sayfa başlığı kim kontrol edip özgün birşeyler yazacak meraklardayım..bu ara böyle saçma şeyleri merak ediyorum.boş zamanım mı çok ne..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol